Open top menu
Αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι, κύμινο και γλυκάνισο.

Αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι, κύμινο και γλυκάνισο.

almura-mpiskota-2

Συνεχίζουμε σε εορταστικό κλίμα και πάντα υπάρχουν οι προτάσεις για χειροποίητα δώρα! Τι πιο λαχταριστά από μπισκότα και κέικ για να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Εγώ ήδη όλες αυτές τις μέρες ετοίμασα μικρά κουτάκια με μπισκότα ή κεκάκια (ναι, γενικά δε σταμάτησα το ψήσιμο!) για φίλους. Σκεφτείτε ότι μπορείτε να φτιάξετε διάφορα είδη μπισκότα, γλυκά και αλμυρά (ας παινέσω και το σπίτι μου-βιβλίο “Cookies”, αν θέλετε περισσότερες ιδέες!), να τα τυλίξετε σε διαφανή σακουλάκια, δένετε με όμορφες γιορτινές κορδέλες και τα τοποθετείτε σε κουτάκια ή και χρωματιστά κουβαδάκια. Αν θέλετε επίσης μπορείτε να ρίξετε μέσα και σοκολατάκια σε σχήμα Άγιου Βασίλη που μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με ξηρούς καρπούς ή και στα σούπερ μάρκετ.
Έχετε φτιάξει λοιπόν μόνοι σας μια λαχταριστή σύνθεση, που θα την εκτιμήσουν όλοι!

almura-mpiskota1

Αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι, κύμινο και γλυκάνισο.
Υλικά:
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. αλεύρι
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το αυγό, το τυρί, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το γλυκάνισο.
Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να προκύψει μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη σε ρολό, την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη για 30΄- 60΄. Μόλις σφίξει ανάβετε το φούρνο στους 175⁰ C αέρα.
Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί, ξετυλίγετε τη ζύμη και κόβετε με μαχαίρι φέτες πάχους 0,4-0,5 εκ. Τις τοποθετείτε στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνετε για 15-20’.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γραβιέρα σας αρέσει και να δημιουργήσετε μεγαλύτερη ποικιλία μπισκότων
Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment