Open top menu
Ασπρόμαυρη τάρτα σοκολάτας!/ Black & white chocolate tart

Ασπρόμαυρη τάρτα σοκολάτας!/ Black & white chocolate tart

Υποτίθεται ότι ήθελα να την κάνω νωρίτερα αυτή την ανάρτηση, αλλά τελικά με πήραν τα μεσάνυχτα! Και μέχρι να γράψω όοοολη τη συνταγή, πάει, θα φτάσει το ξημέρωμα! Ναι, η συνταγή θα σας φανεί βουνό, τουλάχιστον εμένα έτσι μου φάνηκε, αλλά αυτά παθαίνεις όταν λες στον αδερφό σου ” Άνοιξε το βιβλίο αυτό (“Kitchen classics- Chocolate”,Jane Price)και διάλεξε ποια συνταγή θες να σου φτιάξω”! θυμηθείτε να μην το πείτε αυτό! Γιατί σύμφωνα με το νόμο του Μέρφυ (ξέρετε αυτόν που ισχύει όταν περιμένεις το λεωφορείο στη στάση ώρα, και περνάνε από την απέναντι στάση όλα τα λεωφορεία….ή όταν έχεις δει συννεφιά και βάζεις στην τσάντα σου ομπρέλα και μετά εξαφανίζονται τα σύννεφα και βγαίνει ήλιος κι εσύ δεν έχεις γυαλιά ηλίου και άλλα τέτοια!), ναι…έλεγα ότι σύμφωνα με αυτόν το νόμο, δεν υπάρχει περίπτωση να διαλέξει γλυκό που να γίνεται με 3-4υλικά και σε 30′ !
Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι προέκυψε ένα γλυκό, μα τι γλυκό! Μετά τη δίαιτα που σας έκανα στην προηγούμενη ανάρτηση, τώρα σας αποζημιώνω! Όσο δεν του φαίνεται, είναι απίστευτο! Ήμουν πολύ συγκρατημένη για το αποτέλεσμα και τελικά “αναγκάστηκα” να χαλάσω τη “διατροφή” !!Και όχι τίποτα άλλο, θέλω να το ξαναφτιάξω, αυτό είναι το κακό!! Και το καλύτερο βέβαια είναι ότι ο κριτής-δοκιμαστής-αδερφός έβγαλε πόρισμα ότι μοιάζει σαν να είναι από καλό ζαχαροπλαστείο…ουφ!! Δεν ξέρω αν σας έπεισα να κάνετε τον κόπο, αλλά δεν χάνετε και τίποτα να ρίξετε μια ματιά παρακάτω!
Ασπρόμαυρη τάρτα σοκολάτας
Υλικά:
Για την τάρτα
90γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
55γρ. κρυσταλλική ζάχαρη(καλό είναι να “χτυπηθεί” στο μούλτι για 30”)
1 αυγό
185γρ. αλεύρι
30γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κακάο
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για λίγο και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αυγό. Χτυπάμε να ομογενοποιηθεί και ρίχνουμε τα στερεά. Μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουμε το μίξερ και να τα ανακατέψουμε με το χέρι μας, οπότε και την φτιάχνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την πατάμε λίγο να γίνει επίπεδη και την τυλίγουμε με σελοφάν. Αφήνουμε στο ψυγείο 30-40′. 
2. Στη συνέχεια τη βγάζουμε, ανάβουμε το φούρνο στους 180βαθμούς, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση (διάμετρος 23εκ.) και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη. Δεν πειράζει κι αν δεν ανοίξει ολοστρόγγυλα! Τη μεταφέρουμε στο τσέρκι, αν σπάσει λίγο δεν πειράζει, την διορθώνουμε με το χέρι. Τρυπάμε παντού με πιρούνι και ψήνουμε για για 20-25′. Βέβαια αυτό έχει να κάνει με τον φούρνο. Δηλαδή δεν θέλουμε να σκληρύνει και αν μας φαίνεται μαλακιά, δεν είναι λάθος γιατί όταν αργότερα θα μπει ψυγείο, θα είναι μια χαρά!. 
3. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να φτάνει η τάρτα και στα τοιχώματα. Το βιβλίο έλεγε να είναι ίσια. Εγώ απλά έβαλα 20άρι τσέρκι γι αυτό την ανέβασα, αλλά την επόμενη φορά θα την φτιάξω ίσια!
4. Αφήνουμε να κρυώσει.
 
Υλικά για γέμιση

 2 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
2κ.σ. νερό
200ml γάλα
115γρ. ζάχαρη
80γρ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη
4 κρόκοι ελαφρά χτυπημένοι (με πιρούνι)
250ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή

1.Ρίχνουμε το νερό στη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει λίγο.
2. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε γάλα-ζάχαρη-λευκή κουβερτούρα για να λιώσει η ζάχαρη και η λευκή κουβ. 
3. Ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κόψει το αυγό. Θα δούμε ότι σιγά σιγά (ίσως και ακόμα σιγά σιγά!) πήζει ελάχιστα, οπότε τότε ρίχνουμε την ζελατίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να διαλυθεί.
4. Σουρώνουμε το μίγμα σε σουρωτήρι και το ρίχνουμε σε νέο μπωλ( θα έχουμε να πλύνουμε αρκετά!) το οποίο βρίσκεται μέσα σε μεγαλύτερο με παγάκια για να κρυώσει.
5. Τότε αρχίζουμε και χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ μέχρι να κρυώσει. Μην περιμένετε να φουσκώσει, υγρό θα είναι, απλά έτσι έλεγε η συνταγή, δεν φταίω!
6. Αφού δούμε ότι δεν είναι πια ζεστό, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος. Σ αυτό το στάδιο να σας πω ότι έπλυνα στα γρήγορα τα χτυπητήρια του μίξερ, χτύπησα στα γρήγορα πάλι την κρέμα γάλακτος (και όλα αυτά για να μην κουβαλάω το μεγάλο μίξερ…το KitchenAid μου!) και μετά την ανακάτεψα.
7. Πάλι θα πω ότι μπορεί να φανεί υγρό το μίγμα αλλά θα πήξει λόγω ζελατίνης. Το άφησα στο μπωλ για λίγο στο ψυγείο και μετά το έριξα στο τσέρκι με την τάρτα και πάλι ψυγείο.
8. Δυστυχώς εδώ το αφήνουμε όλο το βράδυ για να σφίξει!

Υλικά για γλάσο
60ml κρέμα γάλακτος
80γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
10γρ. βούτυρο
2κ.γ. γλυκόζη


Το επόμενο πρωί λοιπόν!

1. Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά του γλάσου σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Αφήνουμε να κρυώσει.
3. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο, βγάζουμε το τσέρκι και ρίχνουμε το γλάσο από πάνω. Θα δείτε ότι είναι πηχτό οπότε δεν έχουμε πρόβλημα να τσουλήσει!
4. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να δέσει και το γλάσο και μετά αν μπορείτε μην το τρώτε!
 
Ουφ! Ξέρω ήταν αρκετό, αλλά αξίζει! Επίσης 2 σημειώσεις, έβαλα στην γέμιση και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και η τάρτα είναι σαν μαλακό μπισκότο και όχι σαν σκληρή βάση τάρτας και αυτό προσωπικά μου άρεσε αρκετά. Ααα και  το όνομα του γλυκού…απλά έτσι είναι η μετάφραση!
Athina Panou
Written by Athina Panou

18 Comment responses

  1. Avatar
    July 30, 2010

    Πωπωπωωωωωωωωωωωωω τι βλέπουν τα ματάκια μου τέτοια ώρα!!!!!

    Reply

  2. Avatar
    July 30, 2010

    Λατρεύω τις τάρτες, αυτή είναι απίστευτη, κράτα μεριδούλα!

    Reply

  3. Avatar
    July 30, 2010

    Είδες τι παθαίνεται εσείς οι αδελφές!!!χαχαχαχα<br />Αθηνά μου εκπληκτική η τάρτα σου μου έφτιαξε την πρωινή μου διάθεση!!<br />Πολλά φιλιά

    Reply

  4. Avatar
    July 30, 2010

    Φαίνεται μπελαλίδικη. Άν όμως το αποτέλεσμα σε ικανοποίησε, χαλάλι και πάλι χαλάλι!!! Μακάρι να μπορούσα να είχα ένα κομμάτι, εεεε και ας χάλαγα τη διατροφή που κάνω μετά τις διακοπές η γυναίκα!!!<br />Φιλιά<br />Καλημέρα

    Reply

  5. Avatar
    July 30, 2010

    Αθηνά φαίνεται τέλειο! Βάλε και καμιά συνταγή για παγωτό πριν τελειώσει το καλοκαίρι!

    Reply

  6. Avatar
    July 30, 2010

    Φαίνεται εκπληκτικό Αθηνά! <br />Μάγδα

    Reply

  7. Avatar
    July 30, 2010

    πωπωωωω…. παω να φερω μαι σφουγγαρίστρα γιατι θα γλυστρίσουμε εδω μεσα με αυτά που βλέπω!!!!!! σλουρππππ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply

  8. Avatar
    July 30, 2010

    φαινεται πεντανοστιμο!!

    Reply

  9. Avatar
    July 30, 2010

    Άψογη περιγραφή, παρουσίαση και σχέδιο παρασκευής!<br />Κι από γεύση φαντάζομαι τέλεια η ταρτούλα!=P

    Reply

  10. Avatar
    July 30, 2010

    Merci beaucoup ολους σας! Επειδή λίγο δύσκολο να σας κεράσω (όχι τίποτα άλλο, επειδή τέλειωσε!), σας αφήνω με το δίλημμα, να την φτιάξετε ή όχι!

    Reply

  11. Avatar
    July 31, 2010

    Καλημέρα, αν μπορείς βάλε και καμμιά συνταγή κέικ σοκολάτα ή έστω παντεσπάνι χωρίς αυγό ! <br />Υπάρχουν κι οι αλλεργικοί σε αυτό τον κόσμο.<br />Ευχαριστούμε.

    Reply

  12. Avatar
    July 31, 2010

    Φινετσάτο γλυκό.Πρέπει να είναι αριστούργημα…

    Reply

  13. Avatar
    July 31, 2010

    Ασπρόμαυρος πειρασμός έπρεπε να λέγεται!

    Reply

  14. Avatar
    August 01, 2010

    Φίλε/φίλη ανώνυμε/η θα φροντίσω να δοκιμάσω κι ένα τέτοιο κέικ όπως το λες και να το ανεβάσω πολύ σύντομα!

    Reply

  15. Avatar
    August 02, 2010

    Πανέμορφη φαίνεται! Φαντάζομαι τη νοστιμιά της! Σιγά μη δεν άρεσε του αδελφού:)<br />Καλή εβδομάδα και καλό μήνα Αθηνούλα!

    Reply

  16. Avatar
    August 02, 2010

    Μπράβο μπράβο!!<br />Όχι μόνο σε σένα αλλά και στον αδερφό σου!<br />Πολύ καλή επιλογή..<br />Νομίζω άξιζε απόλυτα παρατυπία!<br />Καλό μήνα Αθηνά μου!<br />Φιλιά

    Reply

  17. Avatar
    August 05, 2010

    Νοστιμότατο και ειδικά τώρα το καλοκα΄ρι που η πολλή σοκολάτα δεν &quot;περνάει&quot;!

    Reply

  18. Avatar
    August 06, 2010

    Αθηνά, το κάνεις το θαύμα σου και εν μέσω θέρους. <br />Φιλιά από Μύκονο

    Reply

Leave a comment