Open top menu
Γευστικό ταξίδι στη Μύκονο

Γευστικό ταξίδι στη Μύκονο

Έτσι όπως βλέπετε την πρώτη φωτογραφία, έτσι θα ήθελα να ξεκινάει η κάθε μέρα μου! Και φαντάζομαι και η δική σας! Αλλά χμμ…αυτό δε γίνεται πάντα, οπότε πάλι καλά που το έζησα πριν λίγες μέρες στη Μύκονο!
Είχα να πάω από φοιτήτρια, ναι τότε που πρώτος προορισμός ήταν το super paradise και φαγητό μόνο κρέπες και σουβλάκια!
Αυτή τη φορά όμως το φαγητό ήταν πολύ διαφορετικό! Ή μάλλον προορισμός ήταν το φαγητό!
Πρώτο βράδυ λοιπόν dinner στο Belvedere Restaurant στο ξενοδοχείο Belvedere στη Χώρα της Μυκόνου. Μια μικρή γεύση στις παρακάτω φωτογραφίες από ό,τι δοκιμάσαμε! Ο σεφ Νίκος Ζερβός μας περιποιήθηκε με το παραπάνω (Αφού στο τέλος του ζητήσαμε να σταματήσει να βγάζει άλλα πιάτα, γιατί δεν αντέχαμε! Βέβαια είχαμε αφήσει χώρο για το γλυκό!)
Να μην ξεχάσω να πω για τον σεφ ότι  έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες chefs της γενιάς του, με πολυετή πείρα και έχει εργαστεί στις μεγαλύτερες κουζίνες διακεκριμένων ξενοδοχείων και εστιατορίων στην Ευρώπη, δίπλα σε κορυφαίους, πολυβραβευμένους με αστέρια Michelin chefs, όπως οι Ferran Adrià και Joel Robuchon, καθώς και ότι έχει διατελέσει sous-chef στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin ‘L’ atelier de Joel Robuchon’ στο Παρίσι.
Γεύσεις λοιπόν μεσογειακής κουζίνας με φρέσκα υλικά και μάλιστα πολλά από τον δικό τους κήπο! 
Και ξημέρωσε η επόμενη μέρα και εκεί που ηρεμείς λόγω της ζεν ατμόσφαιρας του ξενοδοχείου (Seaside Cottage by Belvedere), έρχεται η ώρα του μεσημεριανού!
Κάτι που με γοητεύει πολύ είναι πώς η ελληνική χωριάτικη σαλάτα μετατρέπεται σε ένα πανέμορφο πιάτο, λαχταριστό και από μόνο του χορταστικό! Δηλαδή μόνο αυτή να είχες και λίγο ψωμί, δε θες τίποτα άλλο το καλοκαίρι!
Αλλά εκεί που λες ότι δε θες λοιπόν, να σου έρχονται και ένα σωρό άλλες λιχουδιές και δεν ξέρεις τι να κάνεις! Χαρακτηριστικά στη φωτογραφία τα κεφτεδάκια κοτόπουλο με σάλτσα εστραγκόν και μους γιαουρτιού με άρωμα λεμόνι, αλλά φυσικά και το Μοσχαρίσιο Burger με μαρμελάδα κρεμμύδι με κρασί Porto, “Coleslaw” & φρέσκιες πατάτες με αρωματικά Προβηγκίας.
Λες λοιπόν έλεος θα με πάρει σηκωτό το ΕΚΑΒ και πας να ξαπλώσεις (μπάνιο δεν μπορείς να κάνεις αμέσως, γιατί ξέρεις ότι θα πας στον πάτο κατευθείαν!).
Έχεις πάρει τις ανάσες σου, τα maalox και ετοιμάζεσαι για το βράδυ. 
Λες δε θα φάω πολύ και ας προβλέπει το μενού ιταλική πίτσα…
Λάθος! Δεν μπορείς αντισταθείς στην τέλεια ναπολιτάνικη πίτσα!
Και όλα αυτά στο εστιατόριο Marechiaro (ελεύθερη μετάφραση = καθαρή θάλασσα), στη Χώρα και με υπέροχη θέα.
Παρακάτω βλέπετε την πιο τέλεια μοτσαρέλα που έχω δοκιμάσει, κατευθείαν από Ιταλία. Φυσικά τώρα όταν παίρνω από το σούπερ μάρκετ καταλαβαίνω τη διαφορά, αλλά θα ζήσουμε και μ αυτό!
Επίσης μόλις ήρθαν οι πίτσες, κρατηθήκαμε με το ζόρι για να βγάλουμε φωτογραφίες και μετά άρχισαν τα “μμμμμμμ”! Αυθεντική συνταγή Ναπολιτάνικης πίτσας, ψημένη σε χειροποίητο φούρνο από Ναπολιτάνους τεχνίτες και με το τυρί της να έρχεται κατευθείαν από Ιταλία! Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα τυρί παραπλήσιο με τη μοτσαρέλα – δεν την χρησιμοποιούν για την πίτσα λόγω της υγρασίας της – και λέγεται fior di latte. 
Και φυσικά το δείπνο έκλεισε με ονειρεμένα γλυκά και το καλύτερο τιραμισού έβερ αλλά από το σοκ μου δεν το έβγαλα φωτό!! Αφού προσωπικά ζήτησα κι άλλο, ντρέπομαι που το λέω αλλά δε γινόταν!
Ο Ιταλός που έψηνε τις πίτσες, φοβερός τεχνίτης, μας έδειξε πώς γίνεται το ζυμάρι, πώς βάζει με μαεστρία τα υλικά πάνω και πώς μπαίνει στο φούρνο! Μια γεύση backstage μπορείτε να πάρετε στο παρακάτω βιντεάκι και να καταλάβετε πόσο διασκεδάσαμε!
 
Athina Panou
Written by Athina Panou

2 Comment responses

  1. Avatar
    July 21, 2014

    Τι ωραία που περάσαμε! Φανταστικό φαγητό κι υπέροχη φιλοξενία. Φυσικά κι εξαιρετική παρέα! Φιλάκια!

    Reply

  2. Avatar
    July 21, 2014

    Την άλλη φορά θα με πάρεις μαζί σου;

    Reply

Leave a comment