Open top menu
Εύκολα νηστίσιμα κουλουράκια

Εύκολα νηστίσιμα κουλουράκια

nistisima-koulourakia-2

Για σήμερα έχουμε πανεύκολα νηστίσιμα κουλουράκια! Η συνταγή κλασική και τα φτιάχνει κάθε χρόνο η μαμά! Τώρα βέβαια έχει αρχίσει κι αυτή τις παραλλαγές, για να μειώσει τη ζάχαρη, αλλά δεν πρόλαβα αυτά να τα βγάλω φωτό!

 

nistisima-koulourakia-1

Εύκολα νηστίσιμα κουλουράκια

Υλικά:

1κιλό αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1 κούπα λευκό κρασί
1 κουτ.σούπας κονιάκ
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας κανέλα
1/2 κουτ. γλ. σόδα
1 κουτ. γλ. αμμωνία
χυμός από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το λευκό κρασί και κονιάκ μέχρι να δούμε ότι έχει διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι, φουσκώνει αμέσως και το ρίχνουμε κατευθείαν στο μπολ με το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και την αμμωνία, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη. Σταματάμε το χτύπημα, λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά ή κοτσιδούλες. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς (αέρα) ή 180 αντιστάσεις για 20-25′, αναλόγως το μέγεθος που έχουμε φτιάξει τα κουλούρια.

Σημειώσεις:
– Βγαίνουν αρκετά κουλουράκια, οπότε αν ψήνετε σε αέρα θα μπορείτε να βάζετε δύο ταψιά ταυτόχρονα.
– Μπορείτε να μειώσετε τη δόση στη μέση αν θέλετε λιγότερα
– Αντέχουν αρκετές μέρες κλεισμένα σε κουτί ή τάπερ.
– Μπορείτε να πασπαλίσετε με σουσάμι πριν τα βάλετε στο φούρνο.

 

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment