Open top menu
Εύκολη μακαρονοσαλάτα με dressing αβοκάντο και το βίντεο στο Missbloom με ρολάκια σφολιάτας!

Εύκολη μακαρονοσαλάτα με dressing αβοκάντο και το βίντεο στο Missbloom με ρολάκια σφολιάτας!

Τι δε θα κάνετε πικ νικ αύριο Πρωτομαγιά? Καλά, ούτε κι εγώ θα κάνω μάλλον, γιατί οι υπόλοιποι θέλουν να πάμε για φαγητό και να μην τα φτιάξουμε εμείς(μα τι πράγματα είναι αυτά, food bloggers και να τρώμε έτοιμα??!). 
Βέβαια τον καιρό που δεν ήμουν food blogger και κάμποσο ακόμα πίσω, κοινώς όταν ήμουν στο δημοτικό (!) θυμάμαι να πηγαίνουμε Πρωτομαγιά στην Πεντέλη (μη βιαστείτε να πείτε στις ταβέρνες!Έχει και ένα μοναστήρι με δασάκι, ναι εκεί!), οικογενειακώς plus θείοι-ξαδέρφια, να φτιάχνουμε πράγματι στεφάνια με λουλούδια και ναι να κάνουμε πικ νικ στο γρασίδι, με όλα αυτά τα ταπεράκια που τώρα σνομπάρουν οι περισσότεροι! Αλλά η ανάμνηση αυτή είναι πανέμορφη και συνοδεύεται από τα αρώματα των λουλουδιών, από τις εικόνες των στεφανιών που φτιάχναμε, από τις τσιρίδες τις δικές μου όταν έβλεπα όλα τα μαμούνια να πλησιάζουν απειλητικά πάνω στα φαγητά ή κυρίως πάνω μου (αυτό παίζει να το κάνω και τώρα ακόμα…), από τα κλασικά μαμαδίστικα φαγητά στα ταπεράκια που με συγχωρείτε αλλά ήταν τέλεια και γενικότερα εικόνες όμορφες που χαίρομαι που καταγράφηκαν στην μνήμη.
Γι αυτό λοιπόν και το χω μαράζι να μου κάνουν δώρο ένα μεγάλο καλάθι με τα απαραίτητα για πικ νικ!! Θα μου πείτε γιατί δεν το παίρνω μόνη μου? Εεεε, άλλη αίσθηση έχει το δώρο! Οπότε το γράφω εδώ να υπάρχει και δέχομαι προτάσεις στο inbox! Καλό?!
Γι αυτό και η συνταγή σε βαζάκι είναι αφιερωμένη στα πικ νικ!
 
Σε άλλα νέα, μόλις ανέβηκε και το πέμπτο βιντεάκι στη στήλη μου στο Missbloom.gr! Αυτή τη φορά ήρθε σπίτι η Εύα ή αλλιώς πολλοί θα τη γνωρίζετε ως Funky Cook και φτιάξαμε πανεύκολα αλμυρά ρολάκια σφολιάτας! Και όσο τα φτιάχναμε γελάσαμε πολύ, πεινάσαμε επίσης πολύ μέχρι να τελειώσουμε και να μπορούν όλοι να φάνε και πιάστηκε η μέση μας από την ορθοστασία(ξαναλέω μην κοιτάτε πού παίζουν 2′, για να γυριστεί θέλει ώρες!) αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!

Και το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ!

Και η συνταγή για τη μακαρονοσαλάτα:

 
Υλικά:
(για 4 άτομα)
 
250-300γρ. μακαρόνια (βίδες,πένες κτλ)
1 κούπα λάχανο τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 ντομάτα
7-8 φύλλα μαρουλιού
1 αβοκάντο
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας γιαούρτι (2%)
χυμός 1 λάιμ
αλάτι  – πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ(προαιρετικά)
Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν και αφού βράσουν τα αφήνετε λίγο να κρυώσουνΤα ραντίζετε με λίγο λάδι όταν τα στραγγίσετε ώστε να μην κολλήσουν.
Τρίβετε το μαρούλι, ψιλοκόβετε την ντομάτα και ομοίως έχετε τριμμένα το λάχανο και το καρότο.
Κόβετε το αβοκάντο στη μέση, βγάζετε το κουκούτσι και με κουτάλι βγάζετε τη σάρκα και τη ρίχνετε στο μούλτι. Προσθέτετε το λάδι,  το γιαούρτι, το λάιμ και τα μπαχαρικά. Χτυπάτε στο μούλτι, σταματάτε και δοκιμάζετε αν θέλετε περισσότερο πιπέρι-αλάτι. 
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (μακαρόνια-λαχανικά-σως) σε ένα μπολ και μοιράζετε σε βαζάκια ή απλά σερβίρετε σε μπολάκια.
  • Το αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο.
  • Αν δεν βρείτε λαιμ χρησιμοποιήστε λεμόνι.
  • Προτιμήστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
Athina Panou
Written by Athina Panou

6 Comment responses

  1. Avatar
    April 30, 2014

    Lovely!

    Reply

  2. Avatar
    April 30, 2014

    καλησπερα.να ειστε καλα που μου ξυπνησατε τοσεσ αναμνησεισ.εγω απο θεσσαλονικη μερια αλλα ακριβωσ τα ιδια με εσασ.αξεχαστα χρονια.χρονια πολλα και καλο μηνα.

    Reply

  3. Avatar
    April 30, 2014

    Θα τη φτιάξω μόλις τελειώσει η δίαιτα.<br />Καλή Πρωτομαγιά

    Reply

  4. Avatar
    April 30, 2014

    Μ αρέσει πολύ και αυτη η πολύχρωμη εκδοχή μακαρονοσαλάτας!!!!!!<br />Καλό μηνα 🙂

    Reply

  5. Avatar
    May 02, 2014

    Εύκολο, νόστιμο, φτινό και σε όμορφα βαζάκια!!! Μ&#39;αρεσει και θα αρέσει στα παιδάκια μου! Οοοο, πολύ μ&#39;αρέσει.<br /><br />Ευχαριστώ και καφεδάκι.

    Reply

  6. Avatar
    May 06, 2014

    Λατρεύω τα χρώματα της σαλάτας σου! Και γω θέλω ένα καλάθι για πικ νικ!! Είναι μάλιστα Νο1 σε όλες τις wish list μου αλλά τίποτα ακόμα….

    Reply

Leave a comment