Open top menu
Εύκολο σάντουιτς-παγωτό βανίλια και εικόνες από Λονδίνο/ Ice cream

Εύκολο σάντουιτς-παγωτό βανίλια και εικόνες από Λονδίνο/ Ice cream

Ο Αύγουστος είναι εδώ και σας εύχομαι καλό μήνα με παγωτό(παρένθεση: πανεύκολο)! Πολλοί θα το ξέρετε αυτό το εύκολο σάντουιτς-παγωτό, άλλοι μπορεί να το μαθαίνετε τώρα, όπως και να ‘χει εμένα μου θυμίζει παιδικά καλοκαίρια ή για να είμαι ειλικρινής όλα τα παγωτά μου θυμίζουν τα παιδικά καλοκαίρια!
Τις καλές εποχές λοιπόν, που δεν υπήρχε άγχος, φροντιστήρια, εντατικά καλοκαιρινά μαθήματα και άλλα τέτοια, μεταναστεύαμε στο χωριό με τον αδερφό μου και άλλα ξαδέρφια και ενσωματωνόμασταν στη φύση! Με μαμά εκπαιδευτικό οι διακοπές κρατούσαν πάνω από δύο μήνες και όλο αυτό το διάστημα μετρούσαμε τα παγωτά που τρώγαμε! Φαντάζομαι δεν ήμασταν οι μόνοι, να υποθέσω ότι το κάνατε κι εσείς?!
Τώρα τι νόημα είχε να μετράμε τα παγωτά και να θέλει ο καθένας να νικήσει τρώγοντας περισσότερα, αυτή τη στιγμή στην ενήλικη ζωή μου δεν το καταλαβαίνω, πέρα από τις αυξημένες πιθανότητες να αρρωστήσουμε, γιατί ξέχασα να αναφέρω ότι το χωριό ήταν ορεινό, στους πρόποδες της Πίνδου που σημαίνει ότι έβρεχε συχνά και έκανε κρύο! Ωω ναι! Και το τονίζω πριν προλάβετε να μου πείτε ότι μιλάω σαν τη μαμά μου!
Υποθέτω ότι πρέπει να είχα φάει άπειρα παγωτά όλα αυτά τα καλοκαίρια και γι’ αυτό τώρα δεν ενθουσιάζομαι τόσο με το παγωτό και τελικά το προτιμώ χειμώνα πάνω από μια ζεστή σοκολατένια τάρτα! Αλλά τι σας λέω καλοκαιριάτικα! Εντάξει, πού και πού στις μεγάλες ζέστες (βλέπε τώρα!)  θα υποκύψω! 
Και όταν λέμε μεγάλες ζέστες είδατε τον καύσωνα που πέρασαν στο Λονδίνο και δεν είναι και συνηθισμένοι?! Στην αρχή του λοιπόν, ήταν που ταξίδεψα για ένα συνέδριο food blogging, το Food Blogger Connect που διεξάγεται εδώ και πέντε χρόνια και το παρακολουθούν bloggers από  πολλές χώρες. Σίγουρα μια εμπειρία, σίγουρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δεις, να ακούσεις, αλλά όλα απέχουν από την ελληνική πραγματικότητα και είναι χρόνια μπροστά…Και φανταστείτε επίσης ότι το food blogging στην Αγγλία είναι και 3-4 χρόνια πίσω από την Αμερικής! Εκεί ξεφεύγουμε πια!
Ενθουσιάστηκα βέβαια γιατί γνώρισα δύο κορυφαίους food bloggers, τον David Lebovitz και την Emma Gardner και οι οποίοι μίλησαν για το πώς ξεκίνησαν αυτοί να γράφουν, την πορεία τους και ιδιαίτερα το πάθος τους γι αυτό που κάνουν. Κάτι που συγκράτησα από τον David ήταν όταν μας είπε τι απαντάει όταν τον ρωτάνε bloggers πώς να βγάλουν χρήματα από το blog που το έχουν λίγο καιρό (Ο ίδιος το ξεκίνησε από το 1999) και απαντάει ευγενικά “έλα σε 3-4 χρόνια να με ρωτήσεις” και τόνιζε ότι χρειάζεται πολύ κόπο…Επιπλέον επισήμανε ότι στο δικό του μπλογκ είναι ελεύθερος να γράφει αυτά που τον εκφράζουν και δεν πειράζει αν δεν αρέσουν σε όλους και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε!
Στα διαλείμματα δοκιμάσαμε διάφορες έθνικ κουζίνες…σε ελεύθερη μετάφραση ό,τι καυτερό υπήρχε εκεί ήταν! Ναι έχω θέμα, δεν τρώω τα καυτερά! Βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία το μπολ με την πατατοσαλάτα? Βλέπετε δυο πράσινα “σαν φασολάκια”? Ε, δεν ήταν φασολάκια, ήταν πράσινες πιπεριές τσίλι! Και η μια βρέθηκε στο πιάτο μου και χωρίς να το καταλάβω βρέθηκε στην μπουκιά μου…και μετά κόντεψα να λιποθυμήσω! Και όλο αυτό αφού είχε προηγηθεί δοκιμή ανανά μαριναρισμένου σε πιπέρια και τσίλι! Και τη ρωτάω την κοπέλα “είναι πολύ καυτερό “- “όχι, είναι λίγο”..τώρα τι εννοούσε λίγο αυτή δεν ξέρω…τρώω τον ανανά και ενεργοποιείται όλο μου το αδενικό σύστημα, δακρύζουν τα μάτια, βήχω και το καλύτερο αν ήμουν καρτούν θα έβγαιναν καπνοί από τα αυτιά, μέχρι εκεί ένιωσα το κάψιμο!
Μετά απέφευγα σχεδόν τα πάντα! Όχι φυσικά το maple butter που δοκιμάσαμε! Βούτυρο με σιρόπι σφενδάμου! Κρίμα βέβαια που δεν μπορούμε να βρούμε κάτι τέτοιο εδώ.
Και άλλη μια στιγμή σοκ που θα ήθελα να τη μοιραστώ ήταν όταν ανοίξαμε με την Άρτεμις ένα σακουλάκι “τσιπς”. Τη βλέπετε τη φωτογραφία με τα γουρουνάκια?! Δεν ήταν τσιπς, ήταν pork crisps…δεν θέλω να σας το εξηγήσω πιο αναλυτικά αλλά ευγενικά να πω ότι το “άρωμα” που βγήκε από σακουλάκι μας έκανε να αναπηδήσουμε από το σοκ! Τώρα πώς τα τρώνε αυτά, τι να σας πω! Από την άλλη κι εμείς τρώμε το κοκορέτσι, ας είμαι δίκαιη!

Αυτό ήταν συνοπτικά το Food Blogger Connect  σε ένα ηλιόλουστο Λονδίνο!

Ένα πανέμορφο Λονδίνο κάτω από την ήλιο που δεν μπορείς να το δεις πολύ συχνά και μέσα σ’ όλα μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση για το εστιατόριο El Bulli, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε την ξενάγησή μου εδώ (και το highlight…φωτογραφία με τον διάσημο Ferran Adria!!αυτό κι αν ήταν σοκ!!)
Και μετά από όλες τις ξεναγήσεις, η συνταγή για τα σαντουιτσάκια-παγωτά!
 
Υλικά
 
1 ζαχαρούχο γάλα(το έχουμε βάλει μερικές ώρες στο ψυγείο)
Γάλα πλήρες τόσο όσο χωράει το κουτάκι από το ζαχαρούχο
500γρ. κρέμα γάλακτος(κρύα από το ψυγείο)
2-3κ.γ. εσάνς βανίλιας(ή 1-2 φακελάκια βανίλιας ή σπόροι από 1 λωβό βανίλιας ή κάποιο άλλο άρωμα που επιθυμείτε)
1 κ.σ. λικέρ (βοηθάει στο να μη κρυσταλλώσει πολύ)
1 πακέτο Μπισκότα Πτι-Μπερ
 
 
-Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος (5′) και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα,την βανίλια (σε ό,τι μορφή επιλέξαμε) και το λικέρ.
 
-Αν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα εκεί για να μπορέσει να πήξει τόσο ώστε να το ρίξουμε πάνω από τα μπισκότα στη συνέχεια.
 
-Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το σκεπάζουμε με μεβράνη το μπολ και το βάζουμε κατάψυξη. Ανά 30′ το βγάζουμε και χτυπάμε στο μίξερ λίγο. Αυτό θα το κάνουμε 4-5 φορές και θα δούμε πότε αρχίζει να πήζει. Αναλόγως την ψύξη, μπορεί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και γρηγορότερα.
 
-Όταν είναι σε μια σχετικά πηχτή μορφή, απλώνουμε σε ένα ταψάκι 20*30εκ ένα αλουμινόχαρτο(για να μπορούμε να το σηκώσουμε εύκολα μετά), τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα, ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε απαλά με μπισκότα στις ίδιες θέσεις. Σκεπάζουμε με μεμβράνη καλά.
 
-Μπορεί να χρειαστεί να το αφήσουμε ένα βράδυ και στη συνέχεια ανασηκώνουμε το αλουμινόχαρτο να βγει όλο μαζί και κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι σε κομμάτια. Μπορούμε να τυλίξουμε το κάθε κομμάτι σε αλουμινόχαρτο για να βγάζουμε έξω κάθε φορά από ένα. Αυτές οι κινήσεις πρέπει αν γίνονται γρήγορα για να μην αρχίσει να λιώνει.
 
Παρατηρήσεις:
– Εγώ χρησιμοποίησα παγωτομηχανή κι έπηξε μέσα στο μισάωρο που χρειάζεται η συσκευή. Αν είναι υγρή η κρέμα και πάμε να τη ρίξουμε στα μπισκότα, θα σηκωθούν στην επιφάνεια. Οπότε θα περιμένετε να δείτε πότε είναι σχετικά πηχτό.
– Πολλοί χρησιμοποιούν αντί για κρέμα γάλακτος, την φυτική κρέμα Κρετόρε και σημειώνουν ότι πήζει το μείγμα καλύτερα, οπότε αν την βρείτε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Παλιά την χρησιμοποιούσα κι εγώ, απλά τη βρίσκω πολύ γλυκιά για τα γούστα μου και γι αυτό χρησιμοποιώ την άλλη.
– Αν έχετε κάποιο άλλο ταψάκι ή τάπερ μεγαλύτερο, θα αλλάξει το πάχος την στρώσης. Εγώ κράτησα και λίγο παγωτό στην άκρη για να μη μου βγει πολύ παχύ το σάντουιτς.
 
Athina Panou
Written by Athina Panou

5 Comment responses

  1. Avatar
    August 01, 2013

    Απλό και γευστικό το σαντουιτσάκι, τόσο ομορφα φωτογραφμνεο!<br />Ευχομαι να κάνεις και άλλα τετοια ταξίδια :)<br /><br />http://beautyfollower.blogspot.gr/

    Reply

  2. Avatar
    August 01, 2013

    Η μυρωδιά λοιπόν που ξεπήδηξε από το σακουλάκι pork crisps ήταν κάτι σαν τροφή για χρυσόψαρα -αν δεν έχετε την εμπειρία, αφήστε την, δεν πειράζει!- και γεύση (γιατί ναι, παρόλα αυτά, τα έβαλα στο στόμα μου για να &quot;ολοκληρώσω&quot; την εμπειρία) ήταν οινοπνεύματος.<br />Απολαυστικότατα! Νηστικές μείναμε πάλι!!!<br /><br />(άσχετο, απ&#39; ότι βλέπω προχωρήσαμε στις ίδιες αγορές! Το μπουκαλάκι

    Reply

  3. Avatar
    August 02, 2013

    Όμορφα και εύκολα φαίνονται τα σαντουιτσάκια παγωτού!¨Όσο για το Food Bloggers Connect πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία!Μακάρι να μπορούσα να πάω.Τουλάχιστον, μέσα από την αφήγησή σου, βρέθηκα εκεί, έστω για λίγο.Τhanks!

    Reply

  4. Avatar
    August 03, 2013

    Aθηνά μου πόσο τέλειο ποστ!!!

    Reply

  5. Avatar
    August 07, 2013

    Πόσο σε ζηλεύω που ήσουν εκεί αλλά και πόσο χαίρομαι που πήγες και μας τα περιέγραψες τόσο όμορφα και μας έδειξες και ωραίες φωτογραφίες. <br /><br />Θα τα κάνω τα μπισκοτοπαγωτάκια!

    Reply

Leave a comment