Open top menu
Εύκολο trifle με μασκαρπόνε, σαβαγιάρ, φράουλες και λικέρ μαστίχα

Εύκολο trifle με μασκαρπόνε, σαβαγιάρ, φράουλες και λικέρ μαστίχα

 
Ο καιρός πήγε να μας τα χαλάσει για λίγο, αλλά είμαστε ξανά σε ανοιξιάτικη διάθεση και καθώς πλησιάζει το Πάσχα ας παίρνουμε ιδέες τι να φτιάξουμε στο πασχαλινό τραπέζι! Και δεν εννοώ το αρνί και τη μαγειρίτσα! Ένα δροσερό γλυκό για παράδειγμα που μου αρέσει πάρα πολύ και είναι πανεύκολο!
Αν και χρησιμοποιώ μασκαρπόνε στην κρέμα, μπορείτε να το φτιάξετε και με τυρί κρέμα ή και σκέτη σαντιγί (στο κάτω κάτω όλα επιτρέπονται την ημέρα εκείνη, μετά να μας δω πώς θα μαζευτούμε όλοι – επίσης πριν προλάβετε να πείτε κάτι για την ορθογραφία της λέξης “σαντιγί” να σας προλάβω εγώ, ότι  γράφεται πια έτσι, όπως έχουν γίνει αλλαγές και σε άλλες λέξεις που γνωρίζαμε αλλιώς και το λέω με την υπογραφή της επιμελήτριας των βιβλίων μου, για να σας προλάβω πάλι!). 
Σε συνδυασμό με φρούτα και ένα από τα αγαπημένα μου λικέρ, τη μαστίχα Skinos, έχουμε ένα πολύ ντελικάτο γλυκό θα έλεγα! Και το καλύτερο είναι ότι μπορούμε να το συνοδεύσουμε με σφηνάκια λικέρ (κρύο φυσικά) για καλύτερη χώνεψη! Ίσως έχετε πετύχει σε εστιατόρια να το σερβίρουν στο τέλος ενός γεύματος, το ίδιο λοιπόν μπορούμε να κάνουμε κι εμείς.
 
Υλικά
(περίπου 8 μερίδες)
 
500γρ. μασκαρπόνε
3 κουτ.σ. άχνη
200γρ. κρέμα γάλακτος (35%)
20-24 σαβαγιάρ
1/2 κούπα γάλα
5-7 κουτ.σ. λικέρ μαστίχα Skinos
(επιπλέον λικέρ για ράντισμα προαιρετικά)
16-20 φράουλες
ανανάς κομπόστα προαιρετικά
 
 
Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την άχνη και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος(κρύα από το ψυγείο) μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει και σφίξει το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, το ρίχνουμε σε μπολάκι και προσθέτουμε τις κουταλιές Skinos.
Σπάμε τα σαβαγιάρ στη μέση, τα βουτάμε πολύ γρήγορα στο μπολ και τα μοιράζουμε σε 8 ποτηράκια.
Καθαρίζουμε και τις φράουλες και τις κόβουμε σε φέτες (και τον ανανά αν χρησιμοποιήσουμε).
Προαιρετικά μπορούμε να ραντίσουμε επιπλέον τα σαβαγιάρ με λικέρ μαστίχα.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και βάζουμε λίγη ποσότητα πάνω στα σαβαγιάρ. Στη συνέχεια βάζουμε φέτες φράουλες και ανανά, λίγη κρέμα, σαβαγιάρ (που τα βρέξαμε πάλι λίγο στο γάλα-μαστίχα), ραντίζουμε με λικέρ, κρέμα και στην κορυφή λίγες φέτες φράουλας πάλι.
Τοποθετούμε λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.
 
Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό και σε ένα μπολ και να μοιράζουμε με κουτάλα σε πιάτα. Απλά αναλόγως το μπολ, ρυθμίζουμε τις ποσότητες σε σαβαγιάρ και φρούτα.
Athina Panou
Written by Athina Panou

1 Comment responses

  1. Avatar
    April 08, 2014

    Λαχταριστό και λευκό!!!!<br />Μπραβο σου

    Reply

Leave a comment