Open top menu
Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με σταφίδες

Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με σταφίδες

cake_sokolatenio1

Ο καιρός είναι ιδανικός για κάτι σοκολατένιο! Έξω βροχή και μέσα ζεστός καφές ή τσάι και δίπλα ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ. Ή και μπισκότα με σοκολάτα!

Μπορείς να καταλάβεις ότι εννοώ τα cookies από το βιβλίο μου, που φτιάχνω συχνά (μπορείς να φτιάχνεις τη ζύμη μπαλίτσες – αφού έχει κρυώσει λίγη ώρα στο ψυγείο- και μετά να τις τοποθετήσεις σε τάπερ στην κατάψυξη…έτσι όποτε θέλεις θα κατεβάζεις και θα ψήνεις αμέσως! Και θα έχεις φρεσκοψημμένα μπισκότα! Εγώ αυτό κάνω κατά διαστήματα!)
Βρίσκω έτσι ευκαιρία να σου δείξω και την καινούρια μου θήκη κινητού! Ναι, είναι αυτό που βλέπεις! Με φωτό το άλλο μου βιβλίο “Party“! Και την έχω λατρέψει! Μπορείς να φανταστείς ότι το σκέφτομαι τώρα να φτιάξω κι άλλες δυο με τα άλλα βιβλία και να έχω να τις αλλάζω!
cake_sokolatenio2
Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για το λαχταριστό ζουμερό σοκολατένιο κέικ με σταφίδες! Ο συνδυασμός σοκολάτα και σταφίδες είναι υπέροχος. Εντάξει η διακόσμηση είναι λίγο παιδική, γιατί είχε γίνει για guest post σε άλλο site, το Craftaholic! Αν θέλεις λοιπόν, πρόσθεσε μόνο λίγο ξύσμα κουβερτούρας και θα είναι τέλειο και πάλι!

Υγρό σοκολατένιο κέικ με σταφίδες.

Υλικά(8-10 μερίδες):

200γρ. κουβερτούρα

70γρ. βούτυρο

120 γρ. ζάχαρη

250γρ. κρέμα γάλακτος

3 αυγά

130γρ. αλεύρι

60γρ. σταφίδες

4 κ.σ. drambuie

200γρ. μασκαρπόνε

1 κ.σ. άχνη

smarties/τριμμένη σοκολάτα

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαμ. 23εκ. ή τοποθετείτε λαδόκολλα.

Ανάβετε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς αέρα.

Σε ένα μπολ βάζετε τις σταφίδες μαζί με το drambuie.

Τεμαχίζετε την κουβερτούρα και τη λιώνετε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αποσύρετε, αφήνετε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με αυγοδάρτη.

Προσθέτετε τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα και στη συνέχεια το αλεύρι. Τέλος ρίχνετε τις σταφίδες με το drambuie.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε για 30-45’ αναλόγως το φούρνο. Στα 30’ ελέγχετε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή. Αν δεν βγαίνει και το μείγμα φαίνεται αρκετά υγρό ακόμα, αφήνετε κι άλλο και ελέγχετε ξανά.
Μόλις ψηθεί, αφήνετε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια σερβίρετε ανακατεύοντας το μασκαρπόνε με την άχνη. Διακοσμείτε με τριμμένη κουβερτούρα, smarties ή ό,τι θέλετε.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment