Open top menu
Η τούρτα για τα γενέθλια των Διδύμων! by Sugarbuzz & Electrolux (video recipe)

Η τούρτα για τα γενέθλια των Διδύμων! by Sugarbuzz & Electrolux (video recipe)

08
Ήρθε και η ώρα για την τούρτα του Διδύμου, στο γλυκό-αστρολογικό μας project! Καταρχήν να πω ότι οι Ταύροι τον προηγούμενο διάστημα, ενθουσιάστηκαν με την τούρτα τους! Όλοι μου έλεγαν πόσο μέσα πέσαμε με την τούρτα με τα μπισκότα!
Τώρα βέβαια για τα Διδυμάκια, η ετυμηγορία λέει ότι θέλουν κάτι ανάλαφρο, όχι βαριές γεύσεις. Εντάξει, αν έχετε κάποιον πλανήτη σε άλλα ζώδια που είναι φαν της σοκολάτας, παιδιά..δεν φταίω εγώ τότε! Εγώ τα βασικά σας δίνω, με τη βοήθεια της  Food Spells!
Πατά εδώ για το βιντεάκι!
gemini-cake-3
Οπότε αυτή τη φορά με την Electrolux, φτιάξαμε μια αέρινη τούρτα! Με δίσκους μαρέγκας! Πολλοί βέβαια, μου έχουν πει ότι φοβούνται να φτιάξουν μαρέγκα (τύπου πάβλοβα δηλαδή, ψημένη στο φούρνο), μήπως δεν τους πετύχει. Τα δύο βασικά πράγματα που θα θα προσέξετε είναι στο χτύπημα με το μίξερ, να χτυπηθεί πολύ καλά να αφρατέψει, να σφίξει (μοιάζει να «γυαλίζει» τότε) και όλο αυτό να γίνει σε περιβάλλον χωρίς υγρασία (αν πχ. βράζετε ταυτόχρονα μακαρόνια σε κατσαρόλα, μην περιμένετε ποτέ να δείτε καλή μαρέγκα!Μιλάει η εμπειρία…!) και δεύτερον το ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο και αρκετή ώρα. Αν την ψήσετε σε δυνατή θερμοκρασία, τότε θα χαλάσει το χρώμα(θα κιτρινίσει) και δε θα έχει ψηθεί σωστά.
gemini-cake-2
Στο φούρνο της Electrolux (EOB5450AOX) χάρη στο σύστημα θέρμανσης UltraFanPlus με τον εξαιρετικά μεγάλο ανεμιστήρα και το σχεδιασμό καθοδήγησης του αέρα, οι δίσκοι μαρέγκας ψήθηκαν απόλυτα ομοιόμορφα, όπου και αν τοποθετήσετε το ταψί μέσα στο φούρνο. Σ΄αυτό το σημείο να πω ότι έχει και 9 ύψη σχάρας και το ταψί είναι το μεγαλύτερο στην αγορά(αυτό το κατάλαβα ούτως ή άλλως όταν σχεδίαζα τους δίσκους μαρέγκας).
Αφού ψήσετε τους δίσκους, μπορείτε να τους φυλάξετε σε μεταλλικό κουτί και να τους χρησιμοποιήσετε όταν τους χρειαστείτε (διατηρούνται μέχρι και 1 μήνα, αρκεί να είναι σε δροσερό και σκιερό μέρος, μέσα στο μεταλλικό κουτί). Επίσης δεν τους τοποθετείτε ποτέ στο ψυγείο γιατί θα αλλοιωθούν από την υγρασία. Θα χτυπήσετε σαντιγί ή όποια άλλη κρέμα θέλετε και τα συναρμολογήσετε κατευθείαν για να σερβίρετε!
Υλικά:
5 ασπράδια
270γρ ζάχαρη
1 βανίλια
400γρ. κρέμα γάλακτος
200γρ. φράουλες
¼ κούπα τριμμένη κουβερτούρα για διακόσμηση

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ανάβουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε με κουτάλι στο ταψί δημιουργώντας δύο κυκλικούς δίσκους. Ψήνουμε για 1 ½ (μιάμιση) ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και συναρμολογούμε.
Για την κρέμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.
Ενώνουμε τους δύο δίσκους μαρέγκας με σαντιγί και φράουλες. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment