Open top menu
Καλό Πάσχα! Αρνάκι στη λαδόκολλα και πρασόπιτα

Καλό Πάσχα! Αρνάκι στη λαδόκολλα και πρασόπιτα

Θα σας ευχηθώ Καλό Πάσχα με αρνάκι σε πρώτο πλάνο! Μπορεί να μην είναι στη σούβλα αλλά δεν έχουμε όλοι σούβλα! 
Ό,τι κι αν κάνετε, να περάσετε υπέροχα και από Δευτέρα θα προσέξουμε τη δίαιτα!
Αρνάκι μπούτι στη λαδόκολλα
(από το ένθετο Νο2 του περιοδικού Έτσι Απλά)
Μερίδες:4
Υλικά:
1 αρνίσιο μπούτι
Ελαιόλαδο
Χοντρό Αλάτι – πιπέρι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2-3 σκελίδες σκόρδο
Χυμός 1 λεμονιού
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Πλένετε καλά το αρνί. Το βάζετε μέσα σε δύο-τρία  μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα. Κάνετε μικρές σχισμές και βάζετε τις σκελίδες σκόρδο. Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να βάλετε σε σχισμές και δεντρολίβανο ή να το τοποθετήσετε ολόκληρο πάνω στο κρέας. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και κλείνετε προσεχτικά τις λαδόκολλες να τυλιχτεί καλά το κρέας. Δένετε με σπάγκο. Το τοποθετείτε στη λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνου στους 200⁰C για μια ώρα και μετά στους 180⁰C για ακόμα 1-1 ½ ώρα. Τα τελευταία 20’ μπορείτε να ανοίξετε τις λαδόκολλες για να πάρει χρώμα το αρνί.
Πρασόπιτα
(από το ένθετο Νο2 του περιοδικού Έτσι Απλά)
Μερίδες: 12 τεμάχια
Υλικά:
1 κιλό πράσα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
¼ ματσάκι άνηθος
250-300γρ. φέτα
2 αυγά
Αλάτι – πιπέρι
2 φύλλα χοντρά για πίτες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι μερικά λεπτά να μαραθούν ελαφρώς. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ και αφήνετε μερικά λεπτά να πέσει η θερμοκρασία. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τον άνηθο, τον ρίχνετε στο μπολ και θρυμματίζετε τη φέτα με το χέρι σας. Ρίχνετε και τα αυγά(που τα έχετε χτυπήσει ελαφρώς με ένα πιρούνι) ανακατεύοντας πολύ γρήγορα για να μην ψηθούν, εφόσον τα πράσα θα είναι ακόμα ζεστά. Αλατοπιπερώνετε τη γέμιση. Σε ένα ταψί 30*20εκ. λαδώνετε τον πάτο ελαφρά και στρώνετε το ένα φύλλο. Ρίχνετε τη γέμιση και την πατάτε με κουτάλι ελαφρώς να πάει παντού. Στρώνετε το δεύτερο φύλλο και ενώνετε τις άκρες με το κάτω φύλλο να κλείσει η πίτα περιμετρικά. Αλείφετε πολύ καλά με λάδι το φύλλο και χαράζετε με μαχαίρι ελαφρώς σε κομμάτια. Ραντίζετε με ελάχιστο νερό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 40-45’ μέχρι να ροδίσει (αναλόγως το φούρνο).
Athina Panou
Written by Athina Panou

3 Comment responses

  1. Avatar
    April 18, 2014

    Καλά εγώ κόλλησα με το αρνάκι. Τρυφερό λαχταριστό! Καλό Πάσχα!

    Reply

  2. Avatar
    April 19, 2014

    Καλό Πάσχα Αθηνούλα!<br />Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!

    Reply

  3. Avatar
    April 19, 2014

    Το αρνάκι στη φωτό φαίνεται τέλεια ψημένο! Εμείς σουβλίζουμε, οπότε θα κρατήσω τη συνταγή για την επόμενη φορά που θα μπει αρνί στο σπίτι. Αλλά και η πρασόπιτα φαίνεται λαχταριστή! Καλή Ανάσταση!

    Reply

Leave a comment