Open top menu
Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα

kimadopita1

Κιμαδόπιτα
Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Μερίδες: 8
Υλικά:
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξηρά (ψιλοκομμένα)
2 καρότα τριμμένα σε τρίφτη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
3 αυγά
1/2 κούπας λευκό κρασί
2 κούπες χυμός ντομάτας
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι – πιπέρι
2 φύλλα ζύμη κουρού

Βάζετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο (κρατάτε 2 κ.σ. για να λαδώσετε το πυρέξ), τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να καβουρδιστούν καλά. Ανακατεύετε για να ξεσβωλιάσει ο κιμάς , σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τα τριμμένα καρότα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Προσθέτετε 2 κούπες ζεστό νερό και σιγοβράζετε μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
Αφού κρυώσει ο κιμάς, χτυπάτε 2 αυγά και ένα ασπράδι και τα ρίχνετε στον κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το τυρί και τη φρυγανιά. Λαδώνετε ένα πυρέξ και στρώνετε προσεκτικά το ένα κομμάτι της ζύμης κουρού. Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι και αδειάζετε τη γέμιση με τον κιμά. Στρώνετε το δεύτερο φύλλο. Φτιάχνετε σιγά-σιγά τον κόθρο της πίτας. Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού, που κρατήσατε με 2κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια της πίτας. Χαράζετε ελαφρώς σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο , στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 40 -45 λεπτά.

Τιπ: Μπορείτε να πασπαλίσετε με μαύρο σουσάμι.

kimadopita2

 

Για το ένθετο μαγειρικής του περιοδικού Έτσι Απλά.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment