Open top menu
Μους λευκής σοκολάτας και φρούτων του δάσους!

Μους λευκής σοκολάτας και φρούτων του δάσους!

 

Χρόνια Πολλά σε όλους!
Μετά από ένα χορταστικό γεύμα σήμερα με αρνιά, κατσίκια και κοκορέτσια, ας απολαύσουμε κι ένα ελαφρύ και ντελικάτο γλυκάκι!
Ήθελα λοιπόν να φτιάξω κάτι που να μην περιέχει σοκολάτα για να μη μας πέσει βαριά!
Δοκίμασα λοιπόν συνδυασμό μους λευκής σοκολάτας και φρούτων του δάσους!
Η γλυκιά γεύση της λευκής σοκολάτας εξισορροπείται από την υπόξινη θα έλεγα των φρούτων του δάσους κι έτσι προκύπτει ένας ενδιαφέρον συνδυασμός!
Επίσης πρώτη φορά δοκίμασα μους με φρούτα και τελικά αποδείχθηκε πολύ εύκολο!(Η συνταγή της κάθε μους είναι από διαφορετικές πηγές από το ιντερνετ που κατά καιρούς γράφω σε χαρτάκια…και μετά ξεχνάω που τα βρήκα!Και με 1-2 μικρές παραλλαγές…ας πούμε δεν ήθελα να βάλω ξύσμα λεμονιού στα φρούτα του δάσους…πόσο πιο ξινά να τα κάνω??!!)
Υλικά για τη μους φρούτων του δάσους(ή και βατόμουρα)
1κ.γ. σκόνη ζελατίνης
1κ.σ. νερό
100γρ. κατεψυγμένα φρούτα (φρέσκα έλεγε η συνταγή, αλλά δεν βρίσκονται…)
30γρ. ζάχαρη
100γρ. κρέμα γάλακτος(35% λιπαρά)
Ρίχνουμε τη σκόνη ζελατίνης πάνω από το νερό σε ένα μπωλάκι κι αφήνουμε λίγο να φουσκώσει. Πολτοποιούμε τα φρούτα, αφού έχουν ξεπαγώσει όσο το δυνατόν περισσότερο(το λέω γιατί βιαζόμουν να περιμένω!)στο μούλτι και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν (όχι να βράσουν!). Αφού δούμε ότι ζεσταίνονται, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει, χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ(όχι πάρα πολύ σφιχτή) και ανακατεύουμε προσεχτικά με τη “σάλτσα” φρούτων. Θα δούμε ότι αρχίζει να μετατρέπεται σε μους. Μοιράζουμε σε 4 ποτηράκια.
Υλικά για τη λευκή μους
180γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπάρα)
75γρ. λευκή κουβερτούρα
Τεμαχίζουμε τη λευκή κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά σε μπαιν-μαρί.(Θέλει χαμηλή φωτιά γιατί είναι πολύ ευαίσθητη η λευκή…της υπομονής δηλαδή!). Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τότε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ(πάλι όχι πολύ σφιχτή) και ανακατεύουμε το 1/3 της με τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα(Αν ήταν ζέστη, πάει μας έκοψε το μίγμα!). Στη συνέχεια ρίχνουμε αυτό το μίγμα στην υπόλοιπη σαντιγύ και ανακατεύουμε πάλι προσεχτικά. Γεμίζουμε τα προηγούμενα 4 ποτηράκια!
Η μους με τα φρούτα είναι πιο βαριά , γι’αυτό και καλό είναι να τοποθετηθεί σαν κάτω στρώμα στο ποτηράκι! Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
 Αθηνά
Athina Panou
Written by Athina Panou

11 Comment responses

  1. Avatar
    April 05, 2010

    Απίθανοοοοοο!<br />Τι φανταστικά χρώματα είναι αυτά??<br />Φαντάζομαι και η γεύση θα είναι εξίσου τέλεια!<br />:D:D:D

    Reply

  2. Avatar
    April 05, 2010

    Απίθανα χρώματα!!!<br />Χρόνια Πολλά!!

    Reply

  3. Avatar
    April 05, 2010

    Πάρα πολυ ωραία μους. Και οι φωτογραφίες επίσης.<br />Μ&#39; αρέσει πολύ η λευκή σοκολάτα και τα φρούτα του δάσους τα οποία εδώ μπορώ να τα βρω και φρέσκα!<br />Μάγδα

    Reply

  4. Avatar
    April 05, 2010

    Πανέμορφο γλυκακι!<br /><br />Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!!

    Reply

  5. Avatar
    April 05, 2010

    Υπέροχο το γλυκό, υπέροχες και οι φωτογραφίες!!!<br />Χριστός Ανέστη κορίτσια!!!

    Reply

  6. Avatar
    April 05, 2010

    ποπο..υπέεεροχοοοοοοοοοοοοοοοοο…!<br />φαίνεται πεντανόοοστιμοοοοοοοοοοοοοο!!

    Reply

  7. Avatar
    April 05, 2010

    Αθηνά χρόνια πολλά και του χρόνου! <br />Υπάρχει στο γλυκό πολύ ωραία ισορροπία και στις γεύσεις και στα χρώματα! Ότι πρέπει για ένα νόστιμο και φωτεινό Πάσχα!

    Reply

  8. Avatar
    April 05, 2010

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

    Reply

  9. Avatar
    April 06, 2010

    Χριστός Ανέστη, χρόνια Πολλά!!<br />Το γλυκάκι το φαντάζομαι γευστικά τόσο νόστιμο όσο και οπτικά:))

    Reply

  10. Avatar
    April 06, 2010

    Χρόνια Πολλά κορίτσια.Πολύ ωραίο γλυκάκι. <br /><br />Μπράβο για την συνταγή.<br />Δροσερό και νοστιμότατο.

    Reply

  11. Avatar
    April 07, 2010

    This looks sooo amazing! I love white chocolate, especially when it&#39;s served with fruit

    Reply

Leave a comment