Open top menu
Μπέργκερ σολωμού – Light γεύμα

Μπέργκερ σολωμού – Light γεύμα

burger solwmou4

 

 

Μπέργκερ σολωμού
Xρόνος προετοιμασίας : 15’
Μερίδες : 4 τεμάχια
Υλικά:
260γρ. σολωμός φιλέτο
80 γρ. νιφάδες βρώμης
2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
½ – 1 κουτ. γλ. κάρυ
½ – 1 κουτ. γλ. αλάτι
½ κουτ. γλ. πιπέρι
4 ψωμάκια ολικής άλεσης
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας γιαούρτι 2%

Τρίβετε τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια κόβετε το σολωμό σε κομμάτια, τα ρίχνετε στο μούλτι (αφού το έχετε αδειάσει από τη βρώμη) και τα πολτοποιείτε. Το μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε την βρώμη, το κρεμμυδάκι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και ζυμώνετε. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αφού κρατήσετε λίγο άνηθο για τη σως. Συνεχίζετε το ζύμωμα να αναμειχθούν και πλάθετε μικρά μπιφτέκια. Ψήνετε στο γκριλ. Μόλις ροδοκοκκινήσουν από τη μια πλευρά, γυρνάτε και από την άλλη. Φτιάχνετε τη σως ανακατεύοντας το γιαούρτι με τον άνηθο που κρατήσατε. Όταν ψηθούν τα μπιφτέκια, κόβετε το κάθε ψωμάκι στα δύο και συναρμολογείται τα μπέργκερς βάζοντας φέτες ντομάτας, κρεμμυδιού και λίγη σως μαζί με το κάθε μπιφτέκι .
Τιπ: Μπορείτε να συνοδέψετε και με αγγουράκια τουρσί.

 

(Η συνταγή έγινε για το περιοδικό Έτσι Απλά).

burger solwmou3

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment