Open top menu
Μπισκοτένιες μπουκίτσες με κόκκινα μύρτιλλα και λεμόνι/ Redcurrant shortbread bars with lemon

Μπισκοτένιες μπουκίτσες με κόκκινα μύρτιλλα και λεμόνι/ Redcurrant shortbread bars with lemon

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Λογικά οι περισσότεροι θα έχετε γυρίσει από διακοπές, αλλά δεν σας λέω καλό χειμώνα, γιατί αυτή η φράση δεν μ’ αρέσει καθόλου, το πολύ να ευχηθώ καλό φθινόπωρο! Αλλά ακόμα ο καιρός είναι πολύ καλός, οπότε ας είμαστε ακόμα λίγο χαλαροί…όσο τελοσπάντων είναι εφικτό!
Μετά από μέρες απουσίας, σήμερα θα αφιερώσω αυτή την ανάρτηση στις φίλες μου αρχικά από το μεταπτυχιακό που κάναμε μαζί διακοπές και περάσαμε τέλεια(ελπίζω να μην το νομίζω μόνο εγώ δεσποινίδες μου!), αφήστε που “δέσαμε” και τη φιλία μας με κάτι βραχιολάκια(μας είδε αυτή που τα πουλούσε και μας άρχισε τα διάφορα και δεν δυσκολευτήκαμε και πολύ να το πιστέψουμε, κάναμε και την ευχή μας – έτσι μας είπε!- και τώρα περιμένουμε!!).
Όσο για τη σημερινή συνταγή είναι κομμένη σε μικρές μπουκίτσες για να μην βαρύνουμε μετά τις διακοπές! Βρήκα κατεψυγμένα κόκκινα μύρτιλλα και έκανα παραλλαγή των lemon bars, δηλαδή μικρές μπάρες τάρτας λεμονιού ας πούμε! Δροσιστικό με το ξύσμα λεμονιού και χρωματιστό για να χορταίνει και το μάτι!
Φυσικά αν δεν βρείτε τέτοια φρούτα, νομίζω γίνεται και με τον πολτό από οτιδήποτε είναι κόκκινο ή σκούρο( βατόμουρα, βανίλιες).
 
Μπισκοτένιες μπουκίτσες (σαν τάρτα)
Υλικά
Για την βάση μπισκότου
150γρ.βούτυρο κρύο
75γρ. ζαχαρη άχνη
220 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
 
Για την γέμιση
200γρ. πολτοποιημένα κόκκινα μύρτιλλα
3 μεγάλα αυγά
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική περασμένη στο μούλτι
4 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι( ή μισό αν θέλετε)
 
Εκτέλεση:
1.Βάζουμε αλουμινόχαρτο σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20*20. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Σε ένα μπωλ τρίβουμε με τα χέρια το κρύο βούτυρο με το αλεύρι-άχνη-βανίλιες, να γίνει σαν άμμος και μετά να αρχίσει να γίνεται ζύμη. Δε θα γίνει κανονική ζύμη που ανοίγεται με πλάστη, αλλά θα παίρνουμε κομμάτια και θα τα πατάμε στο ταψάκι. Κάνουμε τρύπες με το πιρούνι. Αφού τη βαλουμε στο ταψάκι, ψήνουμε για 20′.
3.Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε τη γέμιση.
4. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη, προσθέτουμε το αλεύρι, μετά τα πολτοποιημένα φρούτα, το χυμό και το ξύσμα.
5. Όταν βγάλουμε το ταψάκι από το φούρνο, ρίχνουμε τη γέμιση και ψήνουμε για άλλα 20-25′. Όταν το βγάλουμε, θα δούμε ότι δεν κινείται στη μέση σαν να ήταν ρευστό. 
6.Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει για να το κόψουμε σε μικρά κομματάκια! Τότε πασπαλίζουμε και με άχνη!
 
Η συνταγή βασίζεται εδώ, με κάποιες παραλλαγές.

 

Athina Panou
Written by Athina Panou

39 Comment responses

  1. Avatar
    August 30, 2010

    Αθηνά μου και πάλι τα κατάφερες!!!<br />Μου τρέχουν τα σάλια :-))<br />Πολλές καλημέρες!

    Reply

  2. Avatar
    August 30, 2010

    Τέλειες οι φωτογραφίες Αθηνούλα!!!<br />Ευχαριστούμε

    Reply

  3. Avatar
    August 30, 2010

    Πολύ όμορφα Αθηνά! Νομίζω πως αν τα κάνει κανείς με άλλο φρούτο, θα πρέπει να διαλέξει κάποιο με λιγάκι οξύτητα, γιατί και το λεμόνι και τα μύρτιλλα έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Μου αρέσει που είναι μπουκίτσες, έτσι τρώει κανείς περισσότερα και δεν έχει και τύψεις… 🙂

    Reply

  4. Avatar
    August 30, 2010

    Φιλενάδα μου!<br />Σε ευχαριστω πολύ!Περιμένω να φάω το συγκεκριμένο γλυκό όταν ξαναρθω Αθήνα!<br />Σάντυ

    Reply

  5. Avatar
    August 30, 2010

    Πολύ ωραία ιδέα Αθηνά και οι φωτογράφιση πραγματικά souper!

    Reply

  6. Avatar
    August 30, 2010

    Αθηνά: Το παγοτό ιαούρτι σου, θάυμα! Ευχαριστώ από τον άνδρα μου!<br />Σαντυ: Πέρασα από το σπιτάκι ολοκαίνουργιο σου! Σε περιμένω!<br /><br />Φιλάκια, φίλες μου.

    Reply

  7. Avatar
    August 30, 2010

    Έλειπες και είχαμε ησυχία….γύρισες και βάλθηκες να μας τρελλάνεις πάλι! Φτιάξε και κανα διαιτητικό για μετά τις διακοπές!!!

    Reply

  8. Avatar
    August 30, 2010

    ποσο λαχταριστο φαινεται αθηνα μου!!! αλλα και λιγο…δυσκολο!!!μπορω να λιωσω το βουτυρο;<br />θα επισκεφτω το σαιτ της-λατρευω τη γιογκα!!!

    Reply

  9. Avatar
    August 31, 2010

    Salut!!!My name is bogdan from Romania!!!<br />We can be friends ???<br />http://bogdanstelistul.blogspot.com/<br />I can put on your list of blogs?? thanks

    Reply

  10. Avatar
    August 31, 2010

    Αθηνά φαίνεται τέλειο, το χρώμα είναι τόσο όμορφο. Μ&#39; αρέσει επίσης που είναι σε μπουκίτσες, λγότερες θερμίδες και λιγότερες τύψεις ;)<br />Μάγδα

    Reply

  11. Avatar
    August 31, 2010

    mmmmm na paro mia boukitsa

    Reply

  12. Avatar
    August 31, 2010

    ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΑ.

    Reply

  13. Avatar
    August 31, 2010

    Χάρμα οφθαλμών και …ουρανίσκου φαντάζομαι.Ελλείψει μυρτίλλων θα πήγαιναν άλλα φρούτα;

    Reply

  14. Avatar
    August 31, 2010

    Χαρά μου σ&#39; ευχαριστώ!Θα τα ξαναπούμε!<br /><br />Jo το ξέρω για σένα…για την άλλη δεν βλέπω!!!<br /><br />Food junkie έχεις δίκιο για την οξύτητα, γι αυτό σκέφτηκα τις βανίλιες ίσως.<br /><br />Σαντούλι μου έλα εσύ και βλέπουμε!<br /><br />Taste Advisor σ&#39; ευχαριστώ!<br /><br />Veronica χαίρομαι πολύ που το δοκίμασες!!Τα ευχαριστώ μου και στον άντρα σου!<br /><br />Λιλάκι μ έκανες και

    Reply

  15. Avatar
    August 31, 2010

    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού λοιπόν, Αθηνούλα!<br />Πολύ εμφανίσιμο το γλυκάκι!

    Reply

  16. Avatar
    August 31, 2010

    πέρασα και εγώ να πάρω 2-3 κομματάκια για τον αυριανό μου καφε!

    Reply

  17. Avatar
    August 31, 2010

    Συγνώμη αλλά τι είανι τα &quot;μύρτιλλα&quot;; Πρώτη φορά ακούω αυτήν την λέξη.

    Reply

  18. Avatar
    September 01, 2010

    Να σου πω ….. δεν περνάς από Μεταμόρφωση μεριά να μου αφήσεις καμιά 10αριά κομματάκια χεχεχεχε<br />Φιλάκιαααααααα<br />Καλό μήνα

    Reply

  19. Avatar
    September 01, 2010

    Σε πειρασμό με έχεις βάλει με τούτα τα ροζουλιά μπισκοτάκια Αθηνά. Είναι βλέπεις κι&#39; ένα βιβλίο που αγόρασα πρόσφατα απο το αεροδρόμιο της Μάλτας αποκλειστικά για μπισότα, κουλούρια, μπισκοτένιες μπουκίτσες και μπάρες που βρίσκεται στα ράφια της κουζίνας μου… και είμαι σε σκέψη τι να πρωτοφτιάξω!<br />Είδομεν…

    Reply

  20. Avatar
    September 01, 2010

    ολα τα πακετακια τα θελω!!!!!! φιλακια αθηνουλα ! θα την φτιαξω!καλο κ γλυκο μηνα!

    Reply

  21. Avatar
    September 01, 2010

    Κι εγώ τα δαμάσκηνα σκέφτηκα (ποικιλία τους είναι οι βανίλιες).Είναι στην εποχή τους, και σαν χρώμα θα δίνουν ωραίο συνδυασμό :-)<br />Καλό μήνα

    Reply

  22. Avatar
    September 01, 2010

    Μιαμ μιαμ τι λαχταριστές μπουκίτσες….

    Reply

  23. Avatar
    September 02, 2010

    τελειες οι μπουκίτσες σου!

    Reply

  24. Avatar
    September 02, 2010

    καλώς την Αθηνούλα μας με τις υπέροχες νοστιμιές της !!!!<br />υπέροχο το γλυκάκι σου !!!<br /><br />καλό μήνα !!!!!

    Reply

  25. Avatar
    September 02, 2010

    Αθηνουλα καλησπερα πολυ ωραιο το γλυκακι σου,μηπως μαζι με τα μπισκοτακια να μου φερεις και κανενα κομματακι να δοκιμασω.Φιλια

    Reply

  26. Avatar
    September 02, 2010

    Τι όμορφο που δείχνει! Τι χρώμα! Εδώ δυστυχώς είναι αδύνατον να βρούμε μύρτιλλα!

    Reply

  27. Avatar
    September 03, 2010

    Γειά σου Αθηνά!<br />Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο, εποχή για νέα ξεκινήματα! Για το γλυκό σου τι να πω, ωραίο όπως πάντα! Θα ρίξω και μια ματιά στο blog της φίλης σου που γράφεις… <br />Έτσι, τις θερμίδες από τα γλυκά να τις καίμε με yoga…!<br />Φιλιά!

    Reply

  28. Avatar
    September 03, 2010

    Είσαι μεγάλος πειρασμός τελικά θα κάνεις κι εμένα να τρώω γλυκά!!!

    Reply

  29. Avatar
    September 04, 2010

    ροζ μπισκοτάκια βλέπω και τρελαίνομαι και αντε μετά να φας μονο ενα δυο!τη βλέπω την δίαιτα από δευτέρα πάλι, τώρα ποια δευτέρα δε ξέρω!!!

    Reply

  30. Avatar
    September 05, 2010

    καλημερα! σου εχω μια προσκληση στο μπλογκ μου!

    Reply

  31. Avatar
    September 06, 2010

    Τα έφτιαξα το ΣΚ με πολύ ώριμες βανίλιες και ροδάκινα. Έγιναν πολύ καλά. Αλλά κράτησα μερικά και τα υπόλοιπα τα έδωσα στα πιτσιρίκια των διπλανών μας.<br /><br />Να σου πω Αθηνά ότι έχω μια προσκλησούλα για παιχνίδι στο Blog μου.<br />Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι.

    Reply

  32. Avatar
    September 06, 2010

    Αθηνά μου υπέροχες οι μπισκοτένιες σου μπουκίτσες! <br />ξεκίνησε ενα παιχνίδι η παρέα των Bloggers θα ήταν προσωπική μου χαρά να συμμετέχεις! :)<br /><br />http://glykesistories.blogspot.com/2010/09/blog-post_3843.html

    Reply

  33. Avatar
    September 06, 2010

    Αθηνούλα, έλα κι από μένα να πάρεις μια πρόσκληση για παιχνίδι!<br />Καλή βδομάδα…

    Reply

  34. Avatar
    September 06, 2010

    Αθηνά, σε καλώ κι εγώ στο μπλογκοπαίχνιδο! Αν προλαβαίνεις, παίξε κι εσύ μαζί μας!<br />Και πάλι, πολλά φιλιά!

    Reply

  35. Avatar
    September 06, 2010

    τι υπέροχο γλυκάκι, μπράβο σου, θα το δοκιμάσω το συντομότερο, οχι με μύρτιλα γιατί δέν μπορω να βρώ, αλλα με βανίλιες που ειναι και η εποχή τους. Συγχαρητήρια για το blog – γεμάτο πειρασμούς.. Φιλικά -ριρή

    Reply

  36. Avatar
    September 08, 2010

    Μιαμ!<br />Φαίνεται υπέροχο!<br />Εγώ στην θέση σου θα έφτιαχνα άλμπουμ μόνο με τις φωτογραφίες που ανεβάζεις, χιχι

    Reply

  37. Avatar
    September 11, 2010

    Καλημέρα …από τα Γρεβενά την πόλη των μανιταριών.<br />Η συνταγή σου πολύ καλή και δεν την έχω ξαναδεί.<br />Πιστεύω πως θα είναι και πολύ νόστιμη.

    Reply

  38. Avatar
    September 19, 2010

    Μου αρέσουν τα γλυκά που μπορείς να τα κάνεις μικρές μπουκίτσες και μεταφέρονται. Κάνουν και για παιδιά και για σνακ στο σχολείο. Ωραία ιδέα!

    Reply

  39. Avatar
    September 24, 2010

    Αθηνά, ως νέα στο.. χώρο, ψάχνοντας στο blog σου τρελάθηκα… Από σήμερα κιόλας ξεκινάω να δοκιμάζω..<br />Φιλιά

    Reply

Leave a comment