Open top menu
Μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη – με Sweete Stevia

Μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη – με Sweete Stevia

 
 
Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε και προσωπικά τον έχω στο μυαλό μου πάντα σαν το μήνα των σχολείων ή της ακαδημαϊκής χρονιάς! Είναι σαν  μια νέα αρχή έτους!
Οπότε η νέα αρχή θέλει και νέες επιλογές και κυρίως ιδέες. Οι μαμάδες, για παράδειγμα, θέλουν ιδέες για το τι θα δίνουν στα παιδιά τους είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι, αναζητούν εύκολα σνακ και κυρίως πιο υγιεινά απ’ ό,τι έτρωγαν ίσως όλο το καλοκαίρι! Φυσικά αυτό ισχύει για όλους μας εδώ που τα λέμε!
Γυρνώντας λοιπόν από τις διακοπές άρχισα να πειραματίζομαι σε τέτοιες συνταγές και θέλοντας να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζάχαρη, άρχισα να δοκιμάζω τη στέβια. Η κάθε στέβια είναι διαφορετική τόσο σε γεύση όσο και σε αναλογία στην αντικατάσταση της ζάχαρης. Αυτό που μου άρεσε στη Sweete Stevia είναι ότι είναι όσο γλυκιά χρειάζεται και έχει αναλογία 1:5, δηλαδή 1 μέρος Sweete για 5 μέρη ζάχαρη, καλό δεν ακούγεται?!
 
 
 
Για όσους λοιπόν, δεν την γνωρίζουν και θέλουν παραπάνω πληροφορίες η  Sweete είναι επιτραπέζιο γλυκαντικό από εκχύλισμα φύλλων stevia, με φυσική γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες, που τη βρίσκεις στα φαρμακεία. Συγκεκριμένα η  Stevia (Stevia Rebaudiana Bertoni) είναι ένα φυτό που προέρχεται από τις τροπικές περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και είναι γνωστή παγκοσμίως με το όνομα ‘γλυκό φύλλο’. Τα φύλλα της Stevia χρησιμοποιούνται ως γλυκαντικά σε φαγητά και ποτά εδώ και τουλάχιστον 600 χρόνια. Σήμερα η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ιαπωνία και σε άλλες ασιατικές χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και στη Νότια Αμερική.
 
 
 
Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν και σε επόμενα ποστ, έτσι για να μαθαίνουμε! Προς το παρόν θα μείνω στη συνταγή με τα cookies, που τη δοκίμασα για να αποφύγω τη ζάχαρη. Ούτως ή άλλως και οι νιφάδες βρώμης έχουν μια γλυκιά γεύση, οπότε έτσι έχουμε αποφύγει εντελώς τη χρήση και τις θερμίδες της ζάχαρης! Τι καλύτερο για τα παιδιά, αλλά και για όλους μας φυσικά!
 
 
Μπισκότα βρώμης με στέβια
Υλικά:
90γρ. αλεύρι
150γρ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. ινδοκάρυδο
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. Sweete Stevia
1 κ.σ. μέλι
110γρ. βούτυρο
1 αυγό
50 γρ. κουβερτούρα
1) Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
 
2) Στρώνουμε  λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Ανάβουμε το φούρνο στους 170ο C αέρα.
 
3) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και τη Sweete Stevia και ανακατεύουμε με κουτάλι.
 
4) Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το μέλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή φορώντας ένα γάντι μιας χρήσης, ώστε να υγρανθεί όλο το μίγμα. Προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
 
5) Παίρνουμε μια ποσότητα στο μέγεθος καρυδιού και τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τα πατάμε ελαφρά.
 
6) Ψήνουμε 12-14’. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 5’ και μετά τοποθετούμε σε σχάρα. (Τα μπισκότα θα είναι μαλακά και όχι τραγανά, όπως επίσης δε θα απλώσουν ιδιαίτερα- λόγω απουσίας ζάχαρης).
 
 
Athina Panou
Written by Athina Panou

5 Comment responses

  1. Avatar
    September 05, 2014

    Εξαιρετικό ξεκίνημα για τη νέα σχολική χρονιά!!!!!!<br />Γεια σου Αθηνούλα μου :)<br />Φιλιά

    Reply

  2. Avatar
    September 05, 2014

    τέλεια υγιεινή λιχουδιά!!!

    Reply

  3. Avatar
    September 05, 2014

    Μπράβο Αθηνούλα! Μ&#39; έκανες πρωί πρωί να σηκωθώ με τον καφέ στο χέρι και να τα κάνω! Τώρα ψήνονται!

    Reply

  4. Avatar
    September 05, 2014

    Τραγανά κρατσανιστά!!!!!!!<br />Καλό μας ξημέρωμα!<br />Φιλιά 🙂

    Reply

  5. Avatar
    September 09, 2014

    πολυ ωραια Αθηνα!Θα τα δοκιμασω με Στεβια!Καλη μας αρχη!<br />Φιλια!

    Reply

Leave a comment