Open top menu
Οδηγίες για μπανόφι – Διαγωνισμός Zanussi

Οδηγίες για μπανόφι – Διαγωνισμός Zanussi

Καλημέρα! Οι πρώτες οδηγίες για το ένα γλυκό του διαγωνισμού Zanussi κατεύθασαν! Κάποιοι που με διαβάζουν από παλιά, θα θυμηθούν ότι έκανα σχεδιάκια των βημάτων συνταγών παλιότερα, οπότε έτσι σας τα δίνω και τώρα!
Αν διαλέξετε το μπανόφι, φτιάξτε το καραμελωμένο ζαχαρούχο από το προηγούμενο βράδυ. Όσο θα βλέπετε τηλεόραση, θα κάνετε δουλειά στο κομπιούτερ, θα κάνετε δουλειές κτλ, αφήστε το να βράζει για τις ώρες που χρειάζονται! Έτσι την επόμενη μέρα θα το έχετε έτοιμο κρύο και θα σας φανεί πανεύκολο να ολοκληρώσετε το γλυκό! 
Φυσικά αν τύχει και βρείτε σε κάποιο σούπερ μάρκετ έτοιμη καραμέλα γάλακτος, τότε ακόμα πιο σύντομα θα φτιάξετε το γλυκό σας!
Παρακάτω σας γράφω σημειώσεις για το στήσιμο της φωτογραφίας! Όπως είχα γράψει και στην πρώτη ανάρτηση, δεν χρειάζεται κανένα ξύλο, προφανώς και δε θα σας ζητούσα να βρείτε ξύλο!
1) Στρώστε ένα λευκό τραπεζομάντηλο ή ένα λευκό πανί ή λευκό χαρτόνι ή λευκά χαρτιά (ένα Α4 δε θα φτάνει από μόνο του, βάλτε περισσότερα το ένα δίπλα στο άλλο και μπορείτε να τα κολλήσετε με σελοτέιπ από την πίσω τους πλευρά).
 
2) Βρείτε ένα λευκό πιάτο, αν δεν έχετε και έχετε με κάποιο σχεδιάκι, γυρίστε το λιγάκι ώστε να μην φαίνεται πολύ, αν πάλι φαίνεται, δεν πειράζει! Ακόμα κι ένα πλαστικό λευκό θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε! 
 
3) Αν έχετε φτιάξει το γλυκό σε πυρέξ και είναι ορθογώνιο, κόψτε ένα κομμάτι τριγωνικό. Το υπόλοιπο που θα μείνει στο πυρέξ δε θα φαίνεται ούτως ή άλλως αφού θα το έχουμε τοποθετήσει στην πίσω πλευρά της φωτογραφίας μας.
 
4) Αν σας θρυμματιστεί λίγο η βάση και δε ξεκολλήσει καλά από το πυρέξ, μην πανικοβληθείτε, συμβαίνει αυτό με τις μπισκοτένιες βάσεις. Τοποθετήστε το κομμάτι όπως βγήκε και πάρτε τα υπόλοιπα κομματάκια που έμειναν και βάλτε τα με το χέρι σας προσεχτικά στη θέση που έφυγαν. 
5) Για να κόψετε κουβερτούρα, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι, τα μικρά που έχουμε για το φαγητό συνήθως δεν μπορούν να την τεμαχίσουν και απλά την τρίβουν. Αν δεν έχετε μπορείτε να πάρετε και την κουβερτούρα που είναι έτοιμη να κόβεται σε τετραγωνάκια. Άλλη εναλλακτική είναι οι σταγόνες σοκολάτας και τέλος αν δεν έχετε τίποτα αυτά και χρησιμοποιήσατε τρούφα, τότε ρίξτε τρούφα!
 
6) Καλό θα ήταν να φωτογραφίσετε ώρα της ημέρας που να μην έχει ήλιο δυνατό, δηλαδή να αποφύγετε το μεσημέρι! Αν θεωρήσουμε ότι φτιάχνετε το γλυκό μεσημέρι-απόγευμα, τότε γύρω στις 5-7μμ είναι μια καλή ώρα. Προτιμήστε τότε να βγείτε στο μπαλκόνι σας και να βγάλατε τη φωτογραφία.
Και γράφω πάλι κι εδώ ότι δεν μας πειράζει να έχει αυτό το θολό στο πίσω μέρος της φωτογραφίας! Αυτό δεν γίνεται με όλες τις μηχανές. Αλλά αν δείτε στη μηχανή σας μια λειτουργία με ένα εικονίδιο σαν παπαρούνα, τότε χρησιμοποιήστε το! Είναι για κοντινές λήψεις και έχετε πολλές πιθανότητες να πετύχετε ένα πιο θολό background!
Επανέρχομαι εντός της ημέρας και με το cheesecake σε οδηγίες! Οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε είτε αφήνετε εδώ σχόλιο, είτε mail (sugarbuzzgr@hotmail.com)!
Athina Panou
Written by Athina Panou

1 Comment responses

  1. Avatar
    June 06, 2013

    Έντάξει, Banoffee, χαλαρά το καλύτερο γλυκό του κόσμου, χωρίς υπερβολή! ΠΕΘΑΙΝΩ!!!

    Reply

Leave a comment