Open top menu
Παγωτό γιαούρτι με μέλι & μπισκότα

Παγωτό γιαούρτι με μέλι & μπισκότα

Εδώ και μέρες ήθελα να ανεβάσω το παγωτάκι να δροσιστούμε που πιάσανε οι ζέστες, αλλά τα διάφορα γεγονότα επηρέαζαν την όρεξή μου…και όταν λέω γεγονότα, σίγουρα εννοώ όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά( ή δεν βλέπουμε γιατί έχουν απεργία τα μμε!), αλλά και άλλα που εξελίσσονται διαδικτυακά. Για τα πρώτα δεν μπορώ να μιλήσω μέσα από αυτό το blog προφανώς (αφήστε που μετά όλο και κάποιος θα βρεθεί να πει ότι μπαίνει να δει καμιά συνταγούλα και δεν μπορεί να βλέπει τίποτα άλλο εκτός από συνταγές…), για τα δεύτερα πάλι, τα “διαδικτυακά”, το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα και αφού το ‘καψα (εε καλά δεν το ‘καψα και τελείως!), θα πάρω θέση αλλά όχι σ’αυτή την ανάρτηση, αλλά στην επόμενη! Ναι, για να σας κρατάω σε αγωνία..όχι καλέ!Απλά για να πάρεις θέση θεωρώ ότι πρέπει να έχεις δει όλους τους παράγοντες κι εμένα μου λείπει κάτι ακόμα.
Προς το παρόν αυτά που έχω δει είναι…αρκετά επεισόδια Big bang theory! Άσχετο!!Αλλά πολύ ωραίο για να αλλάξω θέμα, έτσι βρε παιδί μου διακριτικά!
Πώς η Βασιλική έχει κολλήσει με το gossip girl? Εε εγώ εδώ και καιρό περίμενα να βρω χρόνο να κολλήσω με το  Big bang theory…εννοείται ότι βλέπω συνεχόμενα 4-5 επεισόδια, δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει η ώρα! Και φυσικά τι ταιριαστό είναι ένα παγωτό την ώρα που βλέπεις(σαν χάνος…) και κάπως έτσι άλλαξα θέμα και περνάω στη συνταγή!!
Καταρχήν επειδή έχει αυγά πιθανόν να αποθαρρύνει τους περισσότερους, όμως οι κλασικές συνταγές παγωτού έχουν αυγά και είναι πιο νόστιμες. Τα έχεις φρέσκα (κατευθείαν από το σούπερ μάρκετ!), τα παστεριώνεις, οπότε κανένα πρόβλημα, ούτε αγγουράκια ούτε φασολάκια με βακτήρια κτλ κτλ κτλ! Το αστείο εδώ είναι όταν αν έχετε την τύχη να σας δίνουν χωριάτικα αυγά ή να τα έχετε εσείς, δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε!!Είναι πολύ θρεπτικά, αλλά όχι για γλυκά..μια φορά(και τελευταία) είχα φτιάξει κρέμα patisserie και έπαθα σοκ πόσο κίτρινη ήταν!
Και μετά τη μεγάλη παρένθεση συνεχίζω. Με τα μπισκότα Μιράντα έχουν μεγαλώσει γενιές και μ’αρέσει να τα βάζω σε μπωλ με γιαούρτι και μέλι (και ανανά επίσης!). Ήθελα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο σε παγωτό και βγήκε φοβερό! Μείωσα την ποσότητα της ζάχαρης και έβαλα μέλι, αλλά πρέπει να έχει και ζάχαρη το παγωτό γιατί βοηθάει στην αποφυγή των κρυστάλλων όπως και το λίγο αλκοόλ. Και η ζάχαρη και τα αυγά κρατάνε το σπιτικό παγωτό μαλακό, κάτι που συχνά πολλοί αναρωτιούνται γιατί το σπιτικό παγωτό είναι πέτρα! Καλά δεν λέμε να είναι σαν το έτοιμο, εκεί χρησιμοποιούν άλλα συστατικά. Όπως επίσης και η παγωτομηχανή βοηθάει, αλλά και πάλι αν το αφήσεις μερικές μέρες στην κατάψυξη θα είναι σκληρό. 
Αυτά!

 Παγωτό γιαούρτι με μέλι και μπισκότα

 Υλικά
1 κούπα κρέμα γάλακτος (35%)
1 κούπα γάλα (έβαλα 1,5% λιπ.)
½ κούπα μέλι
¼ κούπα ζάχαρη
3 κρόκοι
1 κούπα γιαούρτι(έβαλα στραγγιστό 2% λιπ.)
2 κ.σ. ρούμι
¼ κ.γ. αλάτι
Μισό πακέτο μπισκότα Μιράντα.(σπασμένα σε μικρά κομμάτια)
1)Βάζω σε κατσαρολάκι την κρέμα, το γάλα και το μέλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω να διαλυθεί το μέλι. Σε ένα μπωλ αναμειγνύω κρόκους, ζάχαρη και αλάτι.
2)Προσθέτω από το ζεστό μίγμα το 1/3, ανακατεύω γρήγορα με αυγοδάρτη και το ρίχνω όλο πίσω στο κατσαρολάκι. Συνεχίζω να ανακατεύω σε μέτρια φωτιά (με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ) μέχρι να πήξει ελαφρά το μίγμα (για πολύ ελαφρά μιλάμε αλλιώς πάνε τα αυγά!). Αν έχουμε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει στους 82-84°C, αλλιώς το ελέγχουμε με την πίσω πλευρά της κουτάλας. Κάνουμε με το δάχτυλό μας έναν «διάδρομο» (νομίζω όπως στις μαρμελάδες) και δεν κλείσει είναι εντάξει!
3)Αποσύρουμε και αδειάζουμε σε καθαρό μπωλ. Καλό είναι να το ακουμπήσουμε και πάνω σε μεγαλύτερο μπωλ με παγάκια (κρύο μπεν-μαρί) και ανακατεύουμε να πέσει η θερμοκρασία.
4)Όταν δούμε ότι είναι πια χλιαρό προς κρύο, ρίχνουμε το ρούμι και το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά για να διαλυθεί το γιαούρτι.
5)Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Εγώ το άφησα 2 ώρες και μετά το έβαλα στην παγωτομηχανή. Μετά τα 25’ έριξα και τα μπισκότα και άφησα λίγο ακόμα όσο λένε οι οδηγίες.
– Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και βανίλια.
– Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ο κλασικός τρόπος είναι να το βάλουμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μίξερ, για 4-5 φορές.

– Μπορούμε να προσθέσουμε και καρύδια.
– Η συνταγή είναι με κούπες γιατί την πήρα από ξένο blog

Update μετά από κάποια σχόλια!
Στη φωτογραφία αυτό που ρίχνω από πάνω είναι μέλι ελατίσιο, γι’αυτό και μπορεί να φαίνεται πηχτό.
– Η παγωτομηχανή μου είναι χωρητικότητας 1,2λίτρων, αν έχετε μικρότερη αφαιρέστε 1/3 από κάθε υλικό ( η ζάχαρη μπορεί να μείνει ίδια και να μειωθεί το μέλι και το ρούμι να γίνει 1κ.σ. και το αλάτι το ίδιο)
– Λόγω των αυγών δεν μπορεί να μείνει πολλές μέρες,αλλά η ποσότητα είναι σχετικά μικρή,οπότε είναι εύκολο να καταναλωθεί γρήγορα.
– Και κάτι άλλο που θυμήθηκα, καλό είναι το μίγμα πριν το βάλουμε στην παγωτομηχανή να το αφήσουμε περισσότερες ώρες στο ψυγείο(εγώ βιαζόμουν και το άφησα 2). Μετά το στάδιο της παγωτομηχανής, το ξαναάφησα στην κατάψυξη πριν το δοκιμάσουμε. Επίσης την επόμενη  μέρα όταν το έβγαλα από την κατάψυξη το άφησα 5 λεπτά για να το βγάλω με το κουτάλι(αλλά η κατάψυξη στο σπίτι νομίζω είναι πολύ δυνατή).

Athina Panou
Written by Athina Panou

19 Comment responses

  1. Avatar
    June 10, 2011

    φαινεται πολυ λαχταριστο!!!

    Reply

  2. Avatar
    June 10, 2011

    Xρειαζόμασταν κάτι για να δροσιστούμε!!! Τον τελευταίο καιρό μόνο ψυχρολουσίες έχουμε από παντού…..καιρός για ένα πραγματικά δροσερό παγωτάκι σαν το δικό σου!! Είναι υπέροχο, κι αν κρίνω από τη φωτο δε θα περίσσεψε στάλα!!

    Reply

  3. Avatar
    June 10, 2011

    Παίρνω όλα τα συστατικά αύριο και φτιάχνω αυτό το μοναδικό και ανεπανάληπτο παγωτό!!Τέλειες και οι συμβουλές που μας δίνεις για να λυθούν και οι απορίες μας!

    Reply

  4. Avatar
    June 10, 2011

    Και το σιροπάκι που βλέπω να το στολίζει είναι καραμέλα να υποθέσω ε??? γιαμ γιαμ!!! και μόνο που το σκέφτομαι δροσίζομαι!!! Καλό καλοκαίρι!!!

    Reply

  5. Avatar
    June 10, 2011

    Με τα παγωτά δεν έχω κι άριστη σχέση αλλά αν με κερνούσες τώρα λίγο ευχαρίστως θα το έτρωγα να συνέλθω από την κούραση!<br />Πολλά φιλάκια και καλό καλοκαίρι.<br />Ας έχω δουλειές θα περιμένω να οργανωθείτε για καφέ!!

    Reply

  6. Avatar
    June 10, 2011

    Σούπερ το παγωτό!!!!! το λιγουρεύτηκαααααααααααα<br />Καλό ΣΚ 🙂

    Reply

  7. Avatar
    June 11, 2011

    Είμαι fun του παγωτού. Όταν δεν κάνω δίαιτα το τρώγω με το κιλό!Η παγωτομηχανή μου είναι των 700ml και δεν την έχω βάλει ακόμη στην κατάψυξη τη λεκανίτσα της. Χωράει τις ποσότητες που δίνεις; Φαίνεται υπέροχο το παγωτό σου (όπως όλα σου τα γλυκά άλλωστε) και λέω να το δοκιμάσουμε

    Reply

  8. Avatar
    June 11, 2011

    φαίνεται υπέροχο!!!!<br /><br />θα το φτιάξω μετά το τριήμερο σίγουρα!!! ευχαριστώωωωωωω

    Reply

  9. Avatar
    June 11, 2011

    Καλημέρα,καλό καλοκαίρι!!!!!!<br />http://lesgateauxdepoulette.blogspot.com/

    Reply

  10. Avatar
    June 11, 2011

    Πολύ χάρηκα που βρήκα κάποιον που του αρέσει το Big bang theory! Τα βλέπω όλα μαζί και μετά έχω στερητικό σύνδρομο, χαχα! Το παγωτό σου φαίνεται πολύ λαχταριστό! Περιμένω και την άλλη σου ανάρτηση γιατί και εγώ δεν είμαι καλά τώρα τελευταία!!

    Reply

  11. Avatar
    June 11, 2011

    Με κατέστρεψες! Πήρα πρόσφατα παγωτομηχανή αλλά προς το παρόν δεν έχω αξιωθεί να τη χρησιμοποιήσω! Μετά από αυτό το ποστ και τις λαχταριστές φώτος θεωρώ ότι ήνικεν πια η ώρα!

    Reply

  12. Avatar
    June 11, 2011

    Μπράβο ρε Αθηνά, και έλεγα να κάνω παγωτό σύντομα και δεν ήξερα με τί να αρχίσω. Συμφωνώ με όλα όσα λες για το σπιτικό παγωτό, μιας και αυτά προτείνουν και οι ειδικοί. Απλά το παγωτό με αβγά καλό είναι να καταναλώνεται σύντομα (εντός 5-6 ημερών). Όχιι πως υπάρχει τέτοιο πρόβληαμ στο σπίτι μας δηλαδή…

    Reply

  13. Avatar
    June 11, 2011

    Καλησπέρα κορίτσια! Ελπίζω αν το φτιάξετε να σας αρέσει!<br />Arti αυτό που έριξα από πάνω είναι μέλι!!!Μάλλον φαίνεται έτσι γιατί είναι ελατίσιο και είναι πηχτό!<br />Vita η δική μου είναι χωρητικότητας 1,2λίτρων,άρα μήπως να μείωνες κατά 1/3, λέω τώρα!<br />Ιωάννα έχεις δίκιο,είναι για λίγες μέρες,αλλά όταν δοκιμάζουν 3-4 άτομα, καταναλώνεται!<br />Θα κάνω update με τα παραπάνω!

    Reply

  14. Avatar
    June 12, 2011

    ολα τα υλικά είναι αγαπημένα αρα αποκλείεται να μη μου αρέσει!<br />περιμένω…τα υπόλοιπα..

    Reply

  15. Avatar

    μμμμμ……ξεχωριστό και ιδιαίτερο!!!

    Reply

  16. Avatar
    June 12, 2011

    Προχθές που έφτιαξα παγωτό (με την κλασσική : εβαπορέ ερμόλ ζαχαρούχο) μου ήρθε στο μυαλό ένα παγωτό που είχα φάει πριν πολλά χρόνια και είχε αυγό και να η Αθηνούλα ανεβάζει παγωτό με αυγό, θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία (προσπαθώ να προσέχω….) αλλά θα το κάνω κίτρινο…(με τα αυγουλάκια μας).<br />Περιμένω την επόμενη ανάρτηση!!!!!<br />φιλάκια πολλά<br />(τόσο καλό το Big bang theory????)

    Reply

  17. Avatar
    June 12, 2011

    Αθηνά θα με καταστρέψεις!!! Αν και με το γιαουρτι δεν το &#39;χω, θα το έτρωγα μετά μανίας (όχι τίποτα, επειδή πρέπει να καταναλωθεί άμεσα…!) Φιλιά πολλα!

    Reply

  18. Avatar
    June 14, 2011

    Πολύ καλό! Το χρώμα &amp; η υφή του δείχνουν τέλεια και σίγουρα απο γελυση θα σκίζει!!! καλημέρα &amp; καλη εβδομάδα Αθηνά 🙂

    Reply

  19. Avatar
    June 23, 2011

    Έψαχνα συνταγή για παγωτό γιαούρτι και έπεσα πάνω στη δική σου. Τα μπισκότα Μιράντα μ&#39; έχουν πείσει, νομίζω. :-P<br />Θα τη δοκιμάσω σύντομα. 🙂

    Reply

Leave a comment