Open top menu
Παγωτό με μαύρο ψωμί και καστανή ζάχαρη!

Παγωτό με μαύρο ψωμί και καστανή ζάχαρη!

Κάπως αργά που γράφω και αυτή τη στιγμή δε θα διαβάζει κανείς! Αλλά αυτά παθαίνεις όταν τυχαίνει να πατάς “Shift+Delete”…και από μια γρήγορη έρευνα που έκανα κανένας νοήμων άνθρωπος δεν το ήξερε και καλά έκανε προφανώς!
Σας λέω τι συμβαίνει αν το πατήσετε για να μην μπείτε καν στην περιέργεια…απλά σβήνεται το αρχείο κατευθείαν χωρίς να πάει στον κάδο και μετά δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το βρεις!Ω ναι! Αυτό συνέβη το απόγευμα και μετά τα παράτησα και πήγα για καφέ!
Τώρα αν αναρωτηθείτε γιατί να το κάνω αυτό, ενώ πολύ απλά μπορείς να σβήσεις κάτι και να το πας στον κάδο, πώς έτυχε  το έμαθα στην πρώτη μου δουλειά, εγώ και κανείς άλλος(απ’ότι φάνηκε??!). Μου το είχε δείξει ο μηχανικός στον οποίο δούλευα, γιατί δεν μπορούσε να βλέπει τον “κάδο” μου γεμάτο(οπότε ήταν ένας τρόπος να πετάω κατευθείαν τα άχρηστα αρχεία), αλλά ένα μεσημέρι(το θυμάμαι)έχασε ο ίδιος μια μελέτη και καταλήγουμε στο συμπέρασμα “γιατί να κάνεις Shift+Delete????”
Η συνταγή λοιπόν που διάλεξα είναι ένα ενδιαφέρον παγωτό! Και όπως καλά είδατε με μαύρο ψωμί!
Είναι από βιβλίο της Τέσσα Κύρου(είναι πανέμορφα τα βιβλία της) και πάντα κοιτούσα τη συγκεκριμένη συνταγή και αναρωτιόμουν πώς να είναι μέχρι που αποφάσισα να περάσω από τη θεωρία στην πράξη.
Το ψωμί καραμελώνει και δεν καταλαβαίνεις καθόλου ότι πρόκειται για ψωμί, νομίζεις ότι είναι μπισκότο!
Από την άλλη η κρέμα του παγωτού δεν έχει ζάχαρη και είναι άγλυκη οπότε συνδυάζεται τέλεια με το καραμελωμένο ψωμί- σαν μπισκότο.
Σίγουρα την επόμενη μέρα θα σκληρύνει)όπως είπαμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις), αλλά οι μερίδες είναι 4μπωλ που σημαίνει ότι μπορεί να μην μείνει πολλές μέρες!
Πραγματικά όμως είναι από τα πιο ενδιαφέροντα παγωτά που έχω δοκιμάσει, δεν σταματάς!
 
ΥΓ: Δοκιμάζω επίσης να γράψω τη συνταγή και να την ανεβάσω σαν jpg γιατί είναι πιο εύκολο να κατέβει και να εκτυπωθεί ας πούμε(τουλάχιστον αυτή η δοκιμή δεν έχει κινδύνους!)
Athina Panou
Written by Athina Panou

17 Comment responses

  1. Avatar
    June 26, 2011

    A8inoulaaa!! kalimera!<br />To pagoto fainetaai poli endiaferon,an k den trww eukola pagwto pistevw oti auto 8a to latreva!!<br />I parousiasi se jpg, poli m aresei!!!<br />Filakia polla!! &lt;3

    Reply

  2. Avatar
    June 27, 2011

    Ω, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, λατρεύω τα ασυνήθιστα, οπότε θα το φτιάξω γιατί με τρώει η περιέργεια για το πως θα είναι η γεύση και η υφή του παγωτού αυτού!<br />Και εύγε για την επίσης ασυνήθιστη ιδέα της φωτο αντί για δακτυλογραφημένο κείμενο όπως κάνουμε συνήθως στα blog.<br />Την σώζω, την εκτυπώνω σε Α4 και την καρφιτσώνω στο ψυγείο μου -κι ελπίζω πως από &#39;κει δεν θα χαθεί με τίποτα! :

    Reply

  3. Avatar
    June 27, 2011

    Όπως πάντα πρωτοποριακή Αθηνά! πρέπει να δοκιμαστεί οπωςδήποτε αυτή η συνταγή σου! καλημέρα καλή εβδομάδα 🙂

    Reply

  4. Avatar
    June 27, 2011

    δεν εχω ξαναδει τετοια γευση σε παγωτο!πραγματικα ειμαι πολυ περιεργη να την δοκιμασω!Λατρευω τα παγωτα και τις παραξενες γευσεις!φαινεται εξαιρετικο παντως!μπραβο για τις φωτο και την παρουσιαση.

    Reply

  5. Avatar
    June 27, 2011

    Πάρα πολύ ενδιαφέρον! δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο … σλουρπ!<br />Φιλιά<br />Καλή εβδομάδα

    Reply

  6. Avatar
    June 27, 2011

    Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δοκιμαστεί!!!Θα με φάει η περιέργεια να δώ πως το ψωμάκι ..καραμελώνει!!!

    Reply

  7. Avatar
    June 27, 2011

    Αθηνούλα πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα η συνταγή!<br />Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    Reply

  8. Avatar
    June 27, 2011

    Καλημέρα κορίτσια! Χαίρομαι που σας αρέσει η ιδέα του παγωτού αυτού, έτσι κι εγώ σκεφτόμουν πώς να είναι τόσο καιρό κι επιτελους το δοκίμασα!<br />Το καραμελωμένο ψωμί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλη κρέμα-μους ανακατεμένο.<br />Ξέχασα να γράψω ότι δοκίμασα ένα γερμανικό μαύρο ψωμί από φούρνο.<br />Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    Reply

  9. Avatar
    June 27, 2011

    Πάντα ευχάριστες εκπλήξεις μας έχεις Αθηνά! δείχνει σαν το καλύτερο παρφέ!<br />Καλή εβδομάδα.

    Reply

  10. Avatar
    June 27, 2011

    Πολύ λαχταριστό φαίνεται και με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!<br />Καλή εβδομάδα:)

    Reply

  11. Avatar
    June 27, 2011

    Αθηνούλα μου γλυκειά πάντα ιδιαίτερες οι συνταγές σου.Πότε θα περάσεις από το σπίτι να μου φέρεις λίγο παγωτό . . . ή και ό,τι άλλο θέλεις από τα χεράκια σου που φτιάχνουν ΠΑΝΤΑ υπέροχα καλούδια.Φιλάκιααααα

    Reply

  12. Avatar
    June 28, 2011

    Θα το φτιάξω αλλά δεν θα πω ότι είναι ψωμί, αφού το φάνε θα πω το μυστικό….<br />όμορφη παρουσίαση για μια ακόμα φορά<br />φιλάκια

    Reply

  13. Avatar
    June 29, 2011

    Αθηνούλα τι πρωτότυπη ιδέα?<br />Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η γεύση, αν κρίνω από την παρουσίασή σου.<br />Πάντα μας εκπλήσεις με ωραίες γεύσεις.<br /><br />Φιλιά πολλά :))

    Reply

  14. Avatar
    June 30, 2011

    Το μάυρο ψωμί της Ισπανίας δεν έχει όυτε μάυρο χρώμα ούτε γέυση… Και αν το κάνω με σκλυρά μπισκότα σοκολάτας;;; Τι μου λες, φιλενάδα;<br /><br />Φιλάκια πολλά!

    Reply

  15. Avatar
    July 01, 2011

    περιεργο κχρονωσ..και ενδιαφερον συγχρονως. ακριβωσ οπωσ μου αρεσει να ειναι μια συνταγη.με την πρωτη ευκαιρια θα την φτιαξω

    Reply

  16. Avatar

    ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.<br />ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!<br />ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!

    Reply

  17. Avatar
    July 05, 2011

    Βερόνικα μου αν το κάνεις με μπισκότα δεν χρειάζεται να τα καραμελώσεις. Αλλά δοκίμασε και με αυτό το ψωμί,μπορεί να βγει καλό!<br />Πολλά φιλιά σε όλους σας!

    Reply

Leave a comment