Open top menu
Παγωτό σοκολάτα – πορτοκάλι και βόλτα στο Παρίσι (μέρος Α)

Παγωτό σοκολάτα – πορτοκάλι και βόλτα στο Παρίσι (μέρος Α)

Είστε από αυτούς που το καλοκαίρι μετρούσαν πάντα πόσα παγωτά έφαγαν?Εγώ ναι…παλιά βέβαια!Ε καλά όχι και πολύ παλιά! Εντάξει…τα καλοκαίρια στο χωριό, στους πρόποδες της Πίνδου, παρέα με την καλοκαιρινή βροχή (για να μαι ειλικρινής καταιγίδα,αλλά για να μη σας τρομάξω, πείτε βροχούλα), μετρούσαμε όλα τα ξαδέρφια ποιος έχει φάει τα περισσότερα παγωτά…και οι μανάδες ήταν μές στην καλή χαρά…!
Δε θα πω όμως πολλά γι αυτό το σοκολατένιο παγωτό, γιατί θέλω να σας πάω αλλού! Σας λέω μόνο ότι είναι ό,τι πιο τέλειο έχετε φάει σε σπιτικό σοκολατένιο παγωτό! Αν πάλι, δεν με πιστεύετε ελάτε απλά μια βόλτα παρακάτω….!

Παρίσι…μια ονειρεμένη πόλη! Πριν λίγες βδομάδες βρέθηκα με τις δύο αγαπημένες μου φίλες και είπαμε να το γνωρίσουμε καλύτερα και να νιώσουμε λίγο την γαλλική αύρα!
Μια μικρή ξενάγηση λοιπόν, με ιδιαίτερη αναφορά φυσικά στις γλυκές λιχουδιές! Που σε κατακλύζουν βέβαια! Ξεκινάς τη μέρα σου οπωσδήποτε με κρουασάν! Το έχουν πραγματικά σαν το δικό μας κουλούρι! Πώς καίνε τις θερμίδες?? Αχ αυτό είναι από μόνο του ιστορία…όταν θέλεις να αλλάξεις μια γραμμή του Μετρό, δεν αλλάζεις απλά, ξεχνάς πού ήθελες να πας…από το πολύ περπάτημα και ανέβα κατέβα σκάλες και σκαλάκια και στρίψε από εδώ, τώρα κατέβα λίγο, τώρα στρίψε ξανά, ανέβα πάλι κτλ …Στην αρχή έχει γέλιο, στη συνέχεια νομίζεις ότι σε δουλεύουν, στο τέλος δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς!
Περπατήσαμε λοιπόν πολύ (σε σημείο που αναρωτιέμαι τώρα πώς γυρίσαμε πίσω με όλα μας τα μέλη στη θέση τους…και δεν κάνω πλάκα, αλλά έχε χάρη που δεν θέλω να πω ονόματα…ποια ανέβαινε τις σκάλες πρώτα και μετά ερχόταν το γόνατό της!!), είδαμε πάρα πολλά που ακόμα τα σκέφτομαι και φυσικά στο θέμα μας, δοκιμάσαμε και πάρα πολλά γλυκά!
Πολλά ζαχαροπλαστεία και φυσικά κάποια να ξεχωρίζουν, όπως ενός από τους κορυφαίους ζαχαροπλάστες, του Patrick Roger με τις χαρακτηριστικές πράσινες συσκευασίες των γλυκών. Εξαιρετικά σοκολατάκια και λίγα λέω. Προσπάθησα να φέρω κάτι και στη βαλίτσα,αλλά δεν πρόλαβαν να ζήσουν, τα έφαγα…γεύσεις ονειρεμένες, συνδυασμοί πρωτότυποι, κάθε σοκολατάκι που έλιωνε στο στόμα, ένα παιχνιδιάρικο γαργάλημα στον ουρανίσκο!
Και μετά ήρθαν τα μακαρόν! Ουρά σε ένα μαγαζί για να πάρουν 2-3 σε ένα σακουλάκι. Εννοείται ότι τις έβαλα να σταθούμε στην ουρά γιατί είχαν περάσει ώρες και ακόμα δεν είχα φάει μακαρόν(δεν το συζητώ, όλα αυτά επειδή δεν είχα να κάνω εξετάσεις αίματος την επόμενη μέρα).

Στη συνέχεια βόλτα προς τους κήπους του Λουξεμβούργου με στάση : Patisserie Sadaharu AOKI, από τα καλύτερα γλυκά που έχω φάει ποτέ!

Και ενθουσιάστηκα με το μακαρόν yuzu (εξωτικό φρούτο με ιδιαίτερη γεύση), το οποίο και απόλαυσα ξαπλωμένη στους κήπους και μετά με πήρε και ο ύπνος και οι άλλες με έβγαζαν φωτογραφίες… και σιγά τι έκαναν!

Και έρχεται η βόλτα στην Μονμάρτη! Ας σηκώσει το χέρι τώρα όποιος δεν έχει δει Amelie!

Ο καιρός τέλειος, ζέστη…ο,τι πρέπει για να ανεβούμε ατελείωτα σκαλιά…γιατί εγώ δεν έμπαινα σε τελεφερίκ 🙂

Τα απαραίτητα σουβενίρ…

Και ναι στην πόλη των μακαρόν ξεφύτρωσαν κάπου και cupcakes! Φυσικά με την απαραίτητη γαλλική κομψότητα.
Και μετά φτάσαμε στην κορυφή, στη Sacré-Coeur και βλέπεις τόσο κόσμο ξαπλωμένο στο γρασίδι να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θέα και το μόνο που θες είναι να κάνεις κι εσύ το ίδιο!

[Συνεχίζεται…]

Υλικά για παγωτό σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού (για 4 άτομα):
 Η συνταγή είναι από τεύχος Γλυκές Ιστορίες
3 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γάλα πλήρες
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
φλούδες από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
130 γρ. κουβερτούρα( 55% περιεκτ. σε κακάο)
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, την ρίχνουμε ένα ανοξείδωτο μπωλ και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τις φλούδες πορτοκαλιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι τους 83 – 85° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, κάνουμε το τεστ με το κουτάλι, δηλαδή, όταν βλέπουμε ότι το μείγμα γίνεται σαν κρέμα(δεν σφίγγει όμως),βάζουμε ένα κουτάλι και όταν το βγάλουμε, στην πίσω πλευρά του “χαράσουμε” δρόμο με το δάχτυλό μας. Αν ο “δρόμος” δεν κλείσει σημαίνει ότι είναι εντάξει η κρέμα μας(γιατί αν κλείσει σημαίνει ότι ακόμα είναι ρευστή). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα, σουρώνοντάς την ταυτόχρονα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί(πολύ καλή δουλειά κάνει το μπλέντερ χειρός)και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πάρα πολύ καλά.   
Όταν η κρέμα φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου τη βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε τουλάχιστον όλοτ ο βράδυ(αν βιαζόμαστε και πάλι χρειάζεται αρκετές ώρες). Βγάζουμε την κρύα κρέμα από το ψυγείο και τη ρίχνουμε στην παγωτομηχανή. Τη θέτουμε σε λειτουργία και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.  Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στην καταψηξη σκεπασμένο και βγάζουμε ανά μισάωρο και χτυπάμε με το μίξερ χειρός (4-5 φορές).
Καταναλώνουμε αμέσως (ναι!!) ή το διατηρούμε σε ανοξείδωτο μπωλ,σκεπασμένο, στην κατάψυξη. Καλό είναι να το καταναλώσουμε σύντομα.
.
Athina Panou
Written by Athina Panou

17 Comment responses

  1. Avatar
    August 14, 2012

    Καλημέρα Αθηνούλα και από τώρα σου δίνω ευχές και χρόνια πολλά για αύριο!<br />Βέβαια βλέπω ότι γιόρτασες μια χαρά &amp; μέσα στη γλύκα στο όμορφο Παρίσι! Χωρίς να έχω πάει ακόμα δυστυχώς, φαντάζομαι ότι είναι μία από τις λίγες πόλεις που προσφέρονται για γευστικό τουρισμό, ειδικά στα γλυκά!<br />Περιμένω λοιπόν και τη φωτογραφική συνέχεια!<br />Καλά να περνάς, φιλιά!

    Reply

  2. Avatar
    August 14, 2012

    Εγώ δε θέλω παγωτό θέλω τη συνέχεια και περισσότερες λεπτομέρειες κατ΄ιδίαν γιατί είναι ένας προορισμός που θέλω να πάω.<br />Πολλά φιλάκια.

    Reply

  3. Avatar
    August 14, 2012

    Οι φωτογραφίες σου είναι εξαιρετικές!!! S.

    Reply

  4. Avatar

    Α! Λυπάμαι, μα θα συμφωνήσω με την Ξανθή! Θέλουμε κι άλλες λεπτομέρειες για το μαγικό Παρίσι! Έχω πάει 3 φορές αλλά πρόσφατα καμμία..<br />Όσες φορές πήγαινε ο Ν. για δουλειές περίμενα αυτό το πράσινο κουτάκι πώς και πώς!<br />Περιμένουμε συνέχεια!

    Reply

  5. Avatar
    August 14, 2012

    Αθηνά… σήμερα κατά τύχη είσαι η δεύτερη που μου μιλάει για το Παρίσι. Το πρωί πήγαμε στο γιατρό την μικρή για εμβόλιο και μας έλεγε τις περιπέτειές του γιατί πήγε κι αυτός μέσα στον Ιούνιο…. Αρα… δύο σε μια μέρα… λες να μου λεέι κάτι η μοίρα,χιχι… ότι ίσως ξαναπάω σύντομα. Το Παρίσι είναι υπέροχο όντως και μέσα από τις νόστιμες φωτογραφίες σου το ερωτεύτηκα ακόμα περισσότερο. Καλά, θα

    Reply

  6. Avatar
    August 14, 2012

    Eυχαριστούμε για τη συνταγή!<br /><br /><br />Τέλειο το Παρίσιιιιιιιιιιιιιι!!

    Reply

  7. Avatar
    August 14, 2012

    Αθηνα μου, με ταξιδεψες!! Αναμένω τη συνέχεια!!

    Reply

  8. Avatar
    August 14, 2012

    Αθηνούλα μου γλυκιά γειά σου! τέλειο και το παγωτάκι αλλά και η βολτούλα στο Παρίσι! Φιλάκια πολλά, να περνάς πάντα καλά!

    Reply

  9. Avatar
    August 19, 2012

    Σας ευχαριστω πολυ!χαιρομαι που σας αρεσε η “βολτα“!ελπιζω συντομα να γραψω τη συνεχεια γιατι ειμαι χωρις κομπιουτερ στη θαλασσα προς το παρον!πολλα φιλια!

    Reply

  10. Avatar
    August 19, 2012

    εχω πάει ήδη 2 φορές και του χρόνου να είμαστε καλά θα πάω και τρίτη !!! το έχω ερωτευτεί!!!!!!!!<br /><br />η ανάρτηση σου &quot;γευστικός θάνατος&quot;….<br /><br />το παγωτάκι εντός της εβδομάδας θα …τεσταριστεί!!!!!!!!!!!<br /><br />φιλάκια πολλά πολλά!!

    Reply

  11. Avatar
    August 21, 2012

    Γεια σου Αθηνούλα.<br />Ωραίο το παγωτό αλλά και η βόλτα στο Παρίσι ακόμα πιο ωραία.. Περιμένουμε τη συνέχεια..<br /><br />Καλές βουτιές (θα σε παρω και τηλ.να τα πούμε)<br /><br />Φιλιά

    Reply

  12. Avatar
    August 21, 2012

    Τι ωραία παρουσίαση Αθηνά! Και του τόπου και του παγωτού… Ζηλευτό και το ταξίδι και το σοκολατοπορτοκαλένιο σου!

    Reply

  13. Avatar
    August 22, 2012

    Καλημέρα!!!!<br />Υπέροχες φωτογραφίες και αγαπημένες γεύσεις παγωτού.<br />Το http://www.radiopoint.gr εχει νεα σελίδα και non stop μουσικές.<br />Σας περιμένουμε και στο <br />http://radiopoint.blogspot.gr/

    Reply

  14. Avatar
    August 23, 2012

    Χάζεψα! Όλο χρώμα!!! Κι εκείνος ο δίκος με τα καπκέικς! Τι όνειρο μαζί με αυτά! Καλά…αυτοί τα καίνε…Εσύ πώς τα καις τα γλυκάκια; Μου λες να το κάνω κι εγώ;

    Reply

  15. Avatar
    August 27, 2012

    Νοστιμότατο φαίνεται το παγωτό!<br />Γαλλία εε;<br />Χμμ,για πέρνα και μία βόλτα από το δικό μου να δεις;)<br />Καλώς σε βρίσκω…απορώ πως δεν σε είχα ανακαλύψει νωρίτερα!<br />καλό βράδυυυ:))

    Reply

  16. Avatar
    September 02, 2012

    η συνταγή φαίνεται υπέροχη αλλά λίγο με τα θερμόμετρα και τα κουταλάκια φοβηθηκα. Με δυο μικρά παιδιά να θέλουν να μαγειρέψουν μαζί μου μόνο συγκεντρωμένη δεν μπορώ να είμαι! <br />Το ταξίδι όμως αυτό ήταν άκρως γευστικό! Είδα το Παρίσι από την μεριά του γλυκού πειρασμού θα μπορούσα να πω! όταν το είχα επισκευθεί δεν είχα ιδέα για όλα αυτά. Next time!<br />Kathy by anthomeli

    Reply

  17. Avatar
    June 04, 2013

    Πω πω το παγωτάκι φαίνεται λαχταριστό και μόλις προχθές αγόρασα παγωτομηχανή!!! Πρέπει να το δοκιμάσω!! Το Παρίσι απίστευτο, οι φώτο σου τέλειες! Πήγα ως φοιτήτρια αρχιτεκτονικής και είχαμε αλλού το μυαλό μας, αλλιώς θα είχα χωθεί μέσα στα γλυκά για πολύ καιρό!! πρέπει να ξαναπάω!!

    Reply

Leave a comment