Open top menu
Πανακότα με γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη (σαν Pina Colada).

Πανακότα με γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη (σαν Pina Colada).

Την προηγούμενη βδομάδα είχα τη γιορτή μου (ναι γιορτάζει το όνομα Αθηνά!) και φυσικά είχα μαγειρέψει για καλούς φίλους μου στο σπίτι! Εντάξει, όχι πολύ βαριά πράγματα, γενικά τους έχω λίγο στα στεγνά και προσεγμένα και γι΄αυτό το ένα -!- γλυκό ήταν ελαφρύ!
Το άλλο ήταν τιραμισού!
Το ελαφρύ λοιπόν ήταν πανακότα με γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη. Είναι από τις φορές που ενθουσιάζομαι! Ναι γιατί μπορείς να φτιάξεις κάτι πολύ εύκολα, με ελάχιστα υλικά και κυρίως να μην έχει ζάχαρη. Σίγουρα το γάλα καρύδας έχει τα δικά του λιπαρά, αλλά ξαναλέω δεν έχουμε τη ζάχαρη.
Στη φωτό τη βλέπετε πασπαλισμένη με ινδοκάρυδο, κομματάκια ανανά κομπόστα και ένα κερασάκι. Εγώ τους έβαλα να το δοκιμάσουν με σιρόπι αγαύης (φυτικό πάλι) με γεύση βατόμουρο…και ήταν απίστευτο, αλλά δεν μπορώ να σας το προτείνω έτσι γιατί είναι σπάνιο να το βρείτε (σε σούπερ μάρκετ που φέρνει τέτοια προιόντα από το εξωτερικό).
Το τιραμισού μπορείτε να το δείτε εδώ (και ναι θα σας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους!).
Υλικά:
(6-7 ποτηράκια)
 
750 γρ. γάλα καρύδας
10γρ. φύλλα ζελατίνης
1 κ.γ. στέβια
 
Εκτέλεση:
 
Βάζουμε σε ένα μπολ παγωμένο νερό και βουτάμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης.
 
Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα καρύδας με τη στέβια και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά(λίγο λιγότερο από το ανώτερο νούμερο). 
 
Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη για να μην καεί στον πάτο. Μόλις δούμε ότι αρχίζει και βράζει (προσοχή γιατί κάνει μεγάλες φουσκάλες), στίβουμε με το χέρι μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε γρήγορα με τον αυγοδάρτη να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε σε άλλο μπολ και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα σιλικόνης.
 
Αυτό το κάνουμε γιατί ο αυγοδάρτης δημιουργεί αφρό και δεν βάζουμε αμέσως ψυγείο για να μην πιάσει κρούστα.
Μόλις έχει πέσει η θερμοκρασία μοιράζουμε σε ποτηράκια ή μικρές μεταλλικές φόρμες(αυτές τις κρέμας καραμελέ).
Τοποθετούμε ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες.
Αν έχουμε βάλει σε σε φορμάκια και θέλουμε να ξεφορμάρουμε, βράζουμε λίγο νερό και βουτάμε τα φορμάκια λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι. Διαφορετικά το γλυκό στα ποτηράκια σερβίρεται αυτούσιο.
 
Διακόσμηση: Μπορούμε να σερβίρουμε με κομμάτια ανανά, γλυκό κερασάκι και πασπαλισμένο ινδοκάρυδο.
Διαφορετικά με σιρόπι βύσσινο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Athina Panou
Written by Athina Panou

4 Comment responses

  1. Avatar
    September 09, 2014

    Φαίνεται κάτι παραπάνω από νόστιμο! Και εύκολο και με λίγα υλικά και light (για μένα είναι!)

    Reply

  2. Avatar
    September 09, 2014

    κια μονο που δεν εχει ζαχαρη ειναι εν αθετικο!!! εξαιρετικη η πανακοτα και πανευκολη!

    Reply

  3. Avatar
    September 10, 2014

    Φανταστική πρόταση! Ευχαριστουμε Αθηνα μου!<br />Φιλια πολλά!

    Reply

  4. Avatar
    September 10, 2014

    Αθηνά, θα το κάνω το γλυκάκι! Είμαι περίεργη να το δοκιμάσω 🙂

    Reply

Leave a comment