Open top menu
Ρολάκια μπακλαβά

Ρολάκια μπακλαβά

mpaklavadakia-01

 

Ρολάκια μπακλαβά (περίπου 40 τμχ μικρά)

Υλικά
• 12 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
• 600 γρ. καρύδια
• 180 γρ. ζάχαρη
• 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
• 2 ½ κουτ. γλ. κανέλα
• ½ κουτ. γλ. γαρύφαλλο
• 225 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος Βιολογικό
Για το σιρόπι:
• 500 γρ. ζάχαρη
• 250 γρ. νερό
• 1 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι

mpaklavadakia-00
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι ώστε να κρυώσει. Βράζετε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για 3-4’ (από το σημείο βρασμού) και αφήνετε στην άκρη.
2. Τρίβετε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
3. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε ελαφρά με ένα πινέλο και πασπαλίζετε με το μείγμα καρυδιών σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζετε με δεύτερο φύλλο, βουτυρώνετε πάλι ελαφρά και πασπαλίζετε με το μείγμα. Σκεπάζετε με τρίτο φύλλο, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και τέλος με τέταρτο φύλλο ομοίως την ίδια διαδικασία.
4. Τυλίγετε σιγά σιγά σε σφιχτό ρολό από τη μεγάλη πλευρά. Μόλις φτιάξετε το ρολό, κόβετε σε φέτες πάχους περίπου δύο δαχτύλων. Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψάκι 25*35εκ. με τη στρογγυλή τους επιφάνεια προς τα πάνω. Συνεχίζετε ομοίως με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα 30’ – 40’(αναλόγως το φούνρο, να ροδίσουν). Βγάζετε το ταψάκι και σιροπιάζετε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Στη συνέχεια προσεχτικά γυρνάτε το κάθε ρολάκι από την ανάποδη ώστε να τραβήξει σιρόπι και από την άλλη πλευρά. Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment