Open top menu
Ρυζόπιτα

Ρυζόπιτα

rizopita1

 

Ρυζόπιτα
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Μερίδες: 8-10
Υλικά:
250 γρ. ρύζι καρολίνα
250 γρ. φέτα
3 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
Αλάτι
πιπέρι λευκό

Πλένετε το ρύζι σε τρυπητό και το βράζετε για 8 λεπτά. Το στραγγίζετε, το ξεπλένετε λίγο με κρύο νερό και το γυρίζετε σε μπολ. Χτυπάτε με ένα πιρούνι τα αυγά και τα προσθέτετε στο ρύζι. Προσθέτετε τη φέτα τριμμένη με το χέρι, αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα όλα τα υλικά. Λαδώνετε ένα ταψί 25*30 εκ. και στρώνετε 5 φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα το ένα με το άλλο. Ρίχνετε το 1/3 της γέμισης και πάνω βάζετε ένα φύλλο σουρωτό. Συνεχίζετε 1/3 γέμισης – φύλλο σουρωτό. Τέλος γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν κα βάζετε άλλα 3-4 φύλλα λαδώνοντας το καθένα. Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει (αναλόγως με το φούρνο).

Τιπ: Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αποξηραμένο δυόσμο.

 

rizopita2

Για το ένθετο μαγειρικής του περιοδικού Έτσι Απλά.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment