Open top menu
Σάντουιτς – πάβλοβα με παγωτό / Pavlova sandwich filled with ice cream

Σάντουιτς – πάβλοβα με παγωτό / Pavlova sandwich filled with ice cream

 

Άργησα πάλι ε?! Τελικά όταν είχα διάβασμα, είχα περισσότερο χρόνο να ανεβάσω κάτι! Όταν αρχίζουν δουλειές, υποχρεώσεις κτλ, νομίζεις θα βρεις χρόνο για όλα και τελικά ανακαλύπτεις ότι η μέρα έχει μόνο 24 ώρες κι εσύ θα ήθελες παραπάνω αλλά δεν γίνεται!!!
Γι΄αυτό και η σημερινή συνταγή είναι σχετικά εύκολη θα έλεγα, πολλοί μπορεί να την έχετε δοκιμάσει, εγώ η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά την έφτιαχνα!!(Η΄ μπορεί να την είχα ξαναφτιάξει πριν χρόνια και να μη θυμάμαι…προφανώς δεν την είχα πετύχει, γι’ αυτό δεν την θυμάμαι!)
Είναι η γνωστή “πάβλοβα”, αλλά σε μορφή σάντουιτς  με παγωτό, λόγω καλοκαιριού πια!
Το εύκολο στην υποθεση είναι ότι μπορούμε να φτιάξουμε τα δισκάκια μαρέγκας και να τα κρατάμε σε μεταλλικό κουτί και όταν θα έχουμε επισκέπτες, αν δεν έχουμε δικό μας παγωτό και μας έχουν φέρει αυτοί(!), ενώνουμε τα δισκάκια με παγωτό και σερβίρουμε, τόσο απλά!
Το παγωτό στη φωτογραφία είναι παγωτό καρπούζι, από γνωστό ζαχαροπλαστείο (δεν μπορώ να πω ποιο!όποιος θέλει με mail!) και σε συνδυασμό με τη μαρέγκα είναι τέλειο! Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να φτιάξω και μόνη μου παγωτό καρπούζι!
Η συνταγή για την πάβλοβα είναι πολύ εύκολη:
 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας ζάχαρης κρυσταλλική αλλά ψιλή(την βάζουμε στο μούλτι για 20-30”)
1 1/2 κ.γ. κορνφλάουρ
1.Βάζουμε το φούρνο στους 130 βαθμούς C.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα και αφού δούμε ότι αρχίζουν και γίνονται μαρέγκα ρίχνουμε κουταλάκι κουταλάκι τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ που τα έχουμε ανακατέψει.
3. Αφού ενσωματωθούν και έχει σφίξει η μαρέγκα(αν σηκώσετε το μίξερ θα δείτε ότι κάνει μυτούλες), γεμίζουμε ένα κορνέ και κάνουμε στρογγυλούς δίσκους (ή και με το κουταλάκι.) πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Επίσης μπορούμε να κάνουμε και τις κλασικές φωλίτσες για να τις γεμίσουμε μετά με παγωτό.
4. Ψήνουμε στους 130 C για 30′ και μετά στους 100′ για άλλα 30′. Απ’όσο έχω καταλάβει παίζει ρόλο φυσικά ο φούρνος. Αν δείτε ότι καφετίζουν(όπως έπαθα εγώ), χαμηλώνετε λιγάκι την θερμοκρασία.
5. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα. Πρέπει να κρυώσουν τουλάχιστον 1-2 ώρες και μετά να φυλάξουμε σε μεταλλικό κουτί. 
Οι φωλίτσες συμπληρώθηκαν με σορμπέ λεμόνι και γλυκό του κουταλιού μανταρίνι. Θα ανεβάσω και τη συνταγή για σορμπέ λεμόνι σύντομα. (Το γλυκό του κουταλιού ήταν έτοιμο!).
Επίσης οι οδηγίες φαίνονται και παρακάτω!!
Καλο βράδυ!
Athina Panou
Written by Athina Panou

20 Comment responses

  1. Avatar
    June 13, 2010

    Μπράβο χρυσοχέρα μου!!!<br />Την μαρεγκούλα στην τελευταία φωτό την πήραααααααα χιχιχιχιχι<br />Φιλάκια

    Reply

  2. Avatar
    June 13, 2010

    Tι ωραίο γλυκάκι θα πάρω κι εγω Αθηνούλα ένα …αν επιτρέπεις!!!<br /><br />Πολλά φιλάκια!!

    Reply

  3. Avatar
    June 13, 2010

    Πολύ ωραία πρόταση για mini κεράσματα!!<br />Φιλάκια Αθηνά!!!

    Reply

  4. Avatar
    June 13, 2010

    Αθηνά καλά για τη συνταγή τι να πω!!!αλλά πιο πολύ μ΄άρεσε το σκίτσο σου!!!<br />Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!

    Reply

  5. Avatar
    June 14, 2010

    Θεικά!! Παγωτό καρούζι ε?Χμμ, πώς μου ξέφυγε?:))<br />Πολλά φιλιά για μια καλή εβδομάδα!

    Reply

  6. Avatar
    June 14, 2010

    yum!

    Reply

  7. Avatar
    June 14, 2010

    Ενδιαφέρον φαίνεται, αν και δε μου αρέσει ιδιαίτερα η μαρέγκα! Δε βάζεις μπροστά το παγωτό καρπούζι όσο είναι καιρός;!

    Reply

  8. Avatar
    June 14, 2010

    Αυτό το παγωτό καρπούζι με έστειλα..κι έχει και ζέστη… ουφ..<br /><br />Πολύ ωραία η ιδέα σου για τις μαρέγκες. Τέλειο!

    Reply

  9. Avatar
    June 14, 2010

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    Reply

  10. Avatar
    June 14, 2010

    Φοβερή γλυκιά – δροσερή πρόταση Αθηνά και ΥΠΕΡΟΧΕΣ οδηγίες (όλα τα λεφτά)!!<br />Φιλιά<br />Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα<br /><br />(είχα ένα ορθογραφικό :))

    Reply

  11. Avatar
    June 14, 2010

    πολυ ωραιο γλυκακι…βεβαια να πω την αμαρτια μου το ενδιαφερον μου κεντρισε το παγωτο καρπουζι που δεν εχω δοκιμασει ποτε!!!

    Reply

  12. Avatar
    June 14, 2010

    Τα σαντουϊτσάκια μαρέγγας είναι πράγματι πολύ καλή ιδέα για κέρασμα, ειδικά αν έχουν ως γέμιση παγωτό τώρα το καλοκαίρι! Για γεύση καρπούζι βέβαια, είναι ακόμα νωρίς… Νομίζω και με φράουλα ή κεράσι θα γίνονται επίσης ωραία!

    Reply

  13. Avatar
    June 15, 2010

    Αχ βρε Αθηνά, πάντα μας έρχεσαι με κάτι διαφορετικό! Τα σαντουϊτσάκια πολύ λαχταριστά! Όσο για το σκιτσάκι τέλειο:)

    Reply

  14. Avatar
    June 15, 2010

    Merci!!<br />Eπειδή το παγωτό καρπούζι σας κέντρισε το ενδιαφέρον στους περισσότερους, θα με βάλετε τώρα να ψάχνω συνταγή!Να βγούνε βέβαια τα καλά καρπούζια!!

    Reply

  15. Avatar
    June 16, 2010

    Εδώ κάτω βγήκανε ήδη Αθηνά!!! Είμαστε παραγωγοί!

    Reply

  16. Avatar
  17. Avatar
    June 17, 2010

    Ούτε που είχα ακούσει ποτέ για την πάβλοβα. Έμαθα την λέξη από το Asteri!<br />Φαίνεται πεντανόστιμη αλλά θα αρκεστώ στο να την κοιτάω:(<br />Άδικη ζωή, μάκια

    Reply

  18. Avatar
    June 17, 2010

    Θάνο μη μου το λες απλά!Μπορείς να στείλεις μερικά!!<br />Marianna μου κι εγώ δοκιμάζω λίγο και μετά το αφήνω για τους άλλους!

    Reply

  19. Avatar
    June 19, 2010

    βραβείο από εμένα για εσένα (τι να κάνω μου τα δίνουν και πρέπει κι εγώ να τα μοιράσω) φιλιά<br />http://www.tallamarh.blogspot.com/

    Reply

  20. Avatar
    June 21, 2010

    Εξαιρετική η Πάβλοβα!!! Και μπορώ να πω και πολύ υγιεινό γλυκό, είναι ακριβώς στην κατηγορία που μου αρέσει! Μπράβο!!!

    Reply

Leave a comment