Open top menu
Σοκολατάκια με ινδική καρύδα σαν bounty!

Σοκολατάκια με ινδική καρύδα σαν bounty!

Να ευχηθώ Καλή Σαρακοστή λοιπόν! Δεν ξέρω πώς περάσατε το τριήμερο ούτε θέλω να ξέρω πόσο φάγατε την Κ.Δευτέρα, γιατί παράλληλα δε θέλω να θυμάμαι κι εγώ πόσο μακαρονάκι με χταπόδι έφαγα και πόση πατατοσαλάτα (κάπου εκεί κινήθηκα..όχι ότι δεν τίμησα και κάτι γαρίδες). Α ναι ξέχασα και τα γλυκά! Γιατί φυσικά όταν είμαι σε μια παρέα, έχω αναλάβει -θέλω δε θέλω εν τω μεταξύ- να φτιάξω τα γλυκά. Έκανα λοιπόν τρία είδη νηστίσιμα γλυκά, γιατί αν πάω με ένα, νιώθω λίγο σα να πήγα και με άδεια χέρια (κατάλοιπα του να έχεις τέτοιο μπλογκ).
Σήμερα το ένα γλυκό και μέσα στις επόμενες μέρες θα εμφανιστούν και τα άλλα! Απλά το ένα φαγώθηκε πριν φωτογραφηθεί και δεν είχα κρατήσει δείγμα!
Αυτά τα σοκολατάκια θα σας θυμίσουν αυτά που παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ, τα bounty τα οποία έχουν φανατικούς θαυμαστές! Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς ή αν και πάλι αγαπάτε ινδική καρύδα, αδράξτε την ευκαιρία και φτιάξτε τα! Πανεύκολα δεν το συζητώ! Και μετά πείτε μου αν θα αγοράσετε τα έτοιμα!

Σας φιλώ!

 
Υλικά
(14 τεμάχια):
300 γρ. βανίλια υποβρύχιο
120 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας
150 γρ. κουβερτούρα
Λιώνουμε σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά το υποβρύχιο, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις λιώσει το αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και την εσάνς βανίλιας. Ανακατεύουμε με κουτάλι να προκύψει ένα σφιχτό μείγμα.
Πλάθουμε  είτε μακρόστενα σχήματα είτε μπαλάκια και τοποθετούμε σε πιατέλα με λαδόκολλα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30’ περίπου, μέχρι να σφίξουν.
Λίγο πριν τα βγάλουμε, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα σιλικόνης.  Μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με την σπάτουλα λίγα λεπτά να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία. (αν είναι καυτό και ρίξουμε το παγωμένο μπαλάκι ινδοκάρυδου, θα πέσει απότομα η θερμοκρασία και δεν είναι καλό).
Με τη βοήθεια δύο πιρουνιών βουτάμε τα «ινδοκάρυδα» στη σοκολάτα  και τοποθετούμε σε νέα πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα. Αφού τελειώσουμε, βάζουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο και μόλις δούμε ότι έσφιξε η σοκολατένια επικάλυψη, διατηρούμε εκτός ψυγείου (για να μη γίνουν πολύ σκληρά).
 
Η συνταγή από εδώ. Η αρχική συνταγή δεν έχει την εσάνς βανίλιας, την πρόσθεσα για να δώσει λίγο άρωμα παραπάνω.
Athina Panou
Written by Athina Panou

4 Comment responses

  1. Avatar
    March 05, 2014

    Πολύ καλή ιδέα για γλυκά για τα παιδάκια μου γιατί έχει και λίγη σοκολάτα!!!<br /><br />Ολέ, ολέ…<br /><br />Φιλιά και καφεδάκι.

    Reply

  2. Avatar
    March 05, 2014

    Φαίνονται πολύ λαχταριστά και είναι πολύ εμφανίσιμα!!! Λέω να τα φτιάξω…<br />Καλό βράδυ!! Φιλιά!!

    Reply

  3. Avatar
    March 05, 2014

    Όπως πάντα η πρότασή σου εξαιρετική! Και η παρουσίασή της άψογη!<br />Καλή Σαρακοστή!

    Reply

  4. Avatar
    March 07, 2014

    Καλή Σαρακοστή! Αυτό το γλυκό (η Bounty εννοώ) μου αρέσει πολύ και είναι το αγαπημένο της αδερφούλας μου οπότε θα το κάνω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, έξτρα ατού; είναι τόσο απλό! Ευχαριστούμε!

    Reply

Leave a comment