Open top menu
Σοκολατένια cupcakes με βουτυρόκρεμα φιστικοβούτυρο

Σοκολατένια cupcakes με βουτυρόκρεμα φιστικοβούτυρο

cupcakes-origin3

 

Οι μέρες είναι γεμάτες μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Καλέ ναι, μαγειρεύω κιόλας, μην μπερδεύεστε μόνο με τα γλυκά! Εδώ κάθε μήνα φτιάχνω το αφιέρωμα μαγειρικής στο περιοδικό Έτσι Απλά, ξέρετε τι γίνεται μέσα στην κουζίνα μου (δε θέλετε να ξέρετε, ειλικρινά…μόνο το αποτέλεσμα θα θέλατε!)??Μόλις πίστεψα ότι πήρα μια ανάσα από το σεμινάριο μπισκότων της Παρασκευής στις κουζίνες της Electrolux (σύντομα όλο το φωτογραφικό υλικό), αλλά γελάστηκα! Ίσα που πρόλαβα να πιω ένα ποτήρι κρασί το Σάββατο βράδυ με τη φίλη μου Ι. (ναι Ι. αυτό θα γράψω, δε θα πω τι μας συμβαίνει κάθε φορά που βγαίνουμε παρέα!) και την Κυριακή το μεσημέρι να πάω για φαγητό σε Ινδικό με τα κουμπαράκια μου Σ. & Δ., να τους κάνω λίγο και τον διαιτητή κτλ. Παρεμπιπτόντως, ενθουσιαστήκαμε με το Ινδικό “Pink Elephant”, στο Χαλάνδρι. Εγώ φυσικά πήρα κοτόπουλο σε γάλα καρύδας, μη και δεν έχει κάτι γλυκό μέσα.
Και μια που τα έκανα αυτά, μια που τα ξέχασα και συνέχισα με διάφορες ετοιμασίες για καινούρια projects, από αυτά που δεν προλαβαίνεις να κοιμηθείς, αλλά ξυπνάς το πρωί και νιώθεις να σε κατακλύζει ένας ενθουσιασμός…ναι αυτό το συναίσθημα…μαζί με λίγο “δε νιώθω τα πόδια μου” και λίγο από “να γύρω το κορμί μου σε μια καρέκλα, σε έναν καναπέ, κάπου βρε παιδί μου πέντε λεπτά” !
cupcakes-3
Όσο για τα λαχταριστά cupcakes, τα καημένα τα κατηγορούν συνεχώς λες και τους έκαναν κάτι! Όχι πείτε μου, πού βρίσκετε το κακό σ αυτά τα χρωματιστά γλυκούλικα κεκάκια???! Δηλαδή στο κάτω κάτω ένα κέικ είναι μοιρασμένο σε ατομικές φόρμες και μια κρέμα από πάνω! Τα κοκάκια ας πούμε είναι ένα κέικ μοιρασμένο σε ατομικές μερίδες και με κρέμα ενδιάμεσα, τα σουδάκια είναι μια ζύμη μοιρασμένη επίσης σε ατομικές μερίδες, γεμισμένα με μια κρέμα κτλ κτλ.
Αυτά! Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, δεκτή, αρκεί να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη…Ευχαριστώ! 🙂 🙂
cupcakes-1
Σοκολατένια cupcakes με βουτυρόκρεμα φιστικοβούτυρο

Υλικά (20-24 περίπου αναλόγως το μέγεθος των θηκών):

230 γρ. αλεύρι

400 γρ. ζάχαρη

80 γρ. κακάο

1 βανίλια

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

2 αυγά

250 γρ. γάλα

100 γρ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

230 γρ. νερό βραστό

1 κ.γ. στιγμιαίος καφές
Υλικά για βουτυρόκρεμα:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

450 γρ. άχνη ζάχαρη

2-3 κ.σ. γάλα

2-3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
Ανάβουμε το φούρνο στους 170o C αέρα και βάζουμε χάρτινες θήκες σε δύο ταψάκια για μάφινς ή έχουμε μιας χρήσης όπως στις φωτογραφίες. Από τα δύο ταψάκια πιθανόν να μη χρησιμοποιηθούν όλες οι θήκες, αναλόγως το μέγεθος των χάρτινων θηκών.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο (κοσκινισμένο), το μπέικιν, τη σόδα και τη βανίλια (αν είναι σε μορφή σκόνης).

Χτυπάμε σε ένα μικρότερο μπολ τα αυγά με έναν αυγοδάρτη, ρίχνουμε το γάλα και το λάδι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στερεά.

Ταυτόχρονα έχουμε ήδη βράσει νερό, μετράμε τα γραμμάρια που θέλουμε σε κούπα, διαλύουμε το κουταλάκι στιγμιαίο καφέ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη. Το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό, αλλά έτσι πρέπει να είναι.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα σε ένα μπρίκι ή κανάτα για να μπορέσουμε να το μοιράσουμε εύκολα στις θήκες (αλλιώς θα χύνεται με κουτάλι). Γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 κάθε θήκης και ψήνουμε περίπου 23-25’. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, αν βγήκε καθαρή είναι έτοιμα, αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα διακοσμήσουμε.

Για τη βουτυρόκρεμα χτυπάμε στο μίξερ (αν έχουμε μεγάλο, χρησιμοποιούμε το εξάρτημα φτερό, αλλιώς χρησιμοποιούμε το μίξερ χειρός) το βούτυρο ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη και λίγο λίγο το γάλα. Παράλληλα προσθέτουμε και το φιστικοβούτυρο. Την άχνη καλό είναι να την κοσκινίσουμε αφού τη ζυγίσουμε.

Αν ο καιρός είναι ζεστός, τότε βάζουμε λίγα λεπτά το μπολ στο ψυγείο, ώστε να σφίξει τόσο όσο να μπορούμε να τη βάλουμε σε κορνέ ή να διακοσμήσουμε με κουτάλι.
Σε μέρες με ζέστη, διατηρούνται στο ψυγείο σε κουτί κ όταν θέλουμε να καταναλώσουμε τα αφήνουμε εκτός ψυγείου 20΄ περίπου.

cupcakes-404

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment