Open top menu
Σοκολατένιο υγρό κέικ (Capricciosa)

Σοκολατένιο υγρό κέικ (Capricciosa)

Το σημερινό σοκολατένιο ζουμερό κέικ ήθελα καιρό να το κάνω και να το ανεβάσω. Μάλλον το είχα κάνει και παλιότερα, αλλά είχε εξαφανιστεί πριν γίνει μοντέλο φωτογράφισης. Εντάξει κι όσοι το φάγαμε δεν ήμασταν και μοντέλα φωτογράφισης αλλά whatever!
Είναι από αυτά τα κέικ που λιώνουν στο στόμα σου και ξαφνιάζουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου ειδικά όταν τον διαπερνάει μια νότα από ρούμι. 
Επίσης μπορώ να συνεχίσω να λέω κι άλλα τέτοια, αλλά σας παρακαλώ σταματήστε με!
Μπορώ να πω όμως ότι εκτός από το ίδιο το κέικ , ευχαριστήθηκα πολύ και την φωτογράφισή του! Κάθε φορά θέλω να εξελίσσομαι, να ψάχνομαι, να βγάζω κάτι μέσα από τη φωτογραφία…τουλάχιστον πια έχω τη χαρά να το βλέπω ότι συμβαίνει αυτό. Και νιώθω τις φωτογραφίες σαν παιδάκια μου! Εντάξει λίγο αστείο αυτό (ναι..γιατί θα ήμουν πολύτεκνη σ αυτή την περίπτωση!). 
Αλλά όταν βλέπω ότι όσοι χαζεύουν τις φωτογραφίες μου, χαμογελάνε σα να γεύονται τα γλυκά, σαν να τους έφτιαξε η διάθεση από μια μουντή ίσως μέρα, ναι αυτό είναι τέλειο!
Εντάξει βέβαια δεν είναι όλα τέλεια σ αυτόν τον κόσμο, υπάρχει και η αρνητική πλευρά, αλλά αυτή δε θα την αναλύσω, νομίζω ότι ο καιρός θα δείξει…και όσοι έχουν εκμεταλλευτεί καταστάσεις, δουλειές κτλ θα φανεί στο χειροκρότημα όπως λέει και η Άλκηστις!
Κατά τ’ άλλα θα σας βάλω στον πειρασμό να το φτιάξετε γι’ αυτό σας έχω και τις οδηγίες! Λίγο στο ψήσιμο θα το προσέξετε γιατί μπορεί σε άλλο φούρνο να χρειαστεί λιγότερο σε άλλον περισσότερο! Δε σας φοβάμαι!
Αυτά!
Φιλιά!
ΥΛΙΚΑ (περίπου 12-14 μερίδες):
 
250 γρ. κουβερτούρα (55% περ. σε κακάο)
250 γρ. βούτυρο
1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
400 γρ. αμύγδαλο σκόνη
250 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι Αυγού
6 ασπράδια Αυγού
 
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170οC (αέρα).
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
Αν έχουμε ένα μίξερ, το καθαρίζουμε και σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τα 200 γρ. από τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενώνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας,ρίχνουμε το ρούμι και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 26 εκ. και ύψους 5 εκ. και ψήνουμε 1 ώρα. 
 
Σημειώσεις:
– Δεν χρησιμοποιώ ταψάκι, αλλά τσέρκι που τυλίγω με αλουμινόχαρτο και το ακουμπάω στο ταψί.
Όταν κρυώσει το γλυκό, κόβω το αλουμινόχαρτο περιμετρικά και με μαχαίρι προσεχτικά χαρακώνω τα εσωτερικά τοιχώματα για να σηκώσω το τσέρκι. Απλά μετά θα μου μείνει το αλουμινόχαρτο πάτος! Γιατί είναι υγρό το κέικ οπότε δεν θέλω να το σηκώσω για να ξεκολλήσω το κάτω αλουμινόχαρτο.
 
– Εντελώς (!) προαιρετικά σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, κατά προτίμηση χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη(400γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.)
 
– Συνταγή Σ.Παρλιάρου από εδώ
Athina Panou
Written by Athina Panou

6 Comment responses

  1. Avatar
    February 11, 2014

    Σοκολατένιος πειρασμός!<br />Και ναι, μας φτιάχνουν τη διάθεση οι φωτογραφίες. Και ναι, είναι σαν να νιωθουμε τη γελυση της σοκολάτας.<br />Και το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε, είναι αν έχουμε όλα τα υλικά, για να αρχίσουμε αμέσως να τη φτιάξουμε κ εμεις!<br />

    Reply

  2. Avatar
    February 12, 2014

    καλημέρα!! τελειο το κεικ! οτι πρεπει και για τον βαλεντίνο με λιγα υλικά και ευκολο!

    Reply

  3. Avatar
    February 12, 2014

    Μμμμμ λαχταριστό, πολύ ωραία φωτογράφιση!<br /><br />http://beautyfollower.blogspot.gr

    Reply

  4. Avatar
    February 12, 2014

    Εξαιρετική συνταγή, την φτιάχνει και μια οικογενειακή φίλη αλλά μεταξύ μας δεν της βγαίνει πολύ ζουμερή… Θα δοκιμάσω τη δική σου (αφού είναι και μ&#39;εγγύηση Παρλιάρου, ένας λόγος παραπάνω, αν κι αν κρίνω από τα υπέροχα μπισκοτάκια σου, όλα όσα φτιάχνεις πρέπει να&#39;ναι πετυχημένα) <br /><br />foodaki.gr

    Reply

  5. Avatar
    February 12, 2014

    Στο τέλος οι &quot;κακές&quot; παρέες θα με χαλάσουν πολύ. <br />Πείστηκα να το φτιάξω κάποια στιγμή.<br />Για τις φωτογραφίες βάζω πολλά !!!!!!!!!!<br />Φιλάκια

    Reply

  6. Avatar
    February 14, 2014

    χρόνια πολλά σε περιμένω στο blog μου

    Reply

Leave a comment