Open top menu
Τράιφλ με σοκολατένιο brownie, σοκολατένια σως και μαύρη μπίρα

Τράιφλ με σοκολατένιο brownie, σοκολατένια σως και μαύρη μπίρα

Χθες το βράδυ βρισκόμουν στην εκδήλωση των βραβείων  Public 2014, οπότε με αφορμή αυτό, σκέφτηκα να βάλω ένα γλυκό υπερπαραγωγή! Βέβαια το βιβλίο που νίκησε στην κατηγορία Μαγειρική ήταν το σεφ Β.Καλλίδη “Άθενς Σπέσιαλ”, αλλά όπως καταλαβαίνετε το ότι το δικό μου βιβλίο (“Cookies”, εκδ. Ψυχογιός) έφτασε στην τελική δεκάδα ανάμεσα σε βιβλία διάσημων σεφ, είναι τεράστια επιτυχία! Όσοι μάλιστα με γνωρίζουν και γνωρίζουν πώς ξεκίνησα το πρώτο βιβλίο (“Cupcakes”), ξέρουν πόσο σημαντικό είναι εδώ που έφτασα!
Μια πολύ όμορφη βραδιά πολιτισμού και μακάρι να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις συχνότερα. Παρουσιαστής της εκδήλωσης, ο ηθοποιός Γ. Πυρπασόπουλος, υπέροχος!
Οπότε γι αυτό σας λέω το σημερινό γλυκό είναι υπερπαραγωγή και αν το φτιάξετε σίγουρα θα εντυπωσιάσετε κόσμο! Στην πραγματικότητα δεν είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και ένα άλλο κέικ να έχετε το φτιάχνετε. Η μαύρη μπίρα (Amstel Bock) που χρησιμοποίησα ταιριάζει σε σοκολατένια γλυκά (έχω φτιάξει ξανά στο παρελθόν κέικ) και στο εξωτερικό το συνηθίζουν αρκετά!
Από κει και πέρα βάλτε και τη φαντασία σας και σερβίρετε!
 
 
Να βγάλω και το αποτέλεσμα της κλήρωσης από προηγούμενο ποστ: Οι συμμετοχές ήταν 191 από το Facebook + 34 από σχόλια στο ποστ εδώ = 225. Οι αριθμοί ξεκινάνε από το facebook και στη συνέχεια οι συμμετοχές τους μπλογκ, οπότε το 202 αντιστοιχεί στην Ariadni St. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμμετοχές! Και θα ακολουθήσει και επόμενος διαγωνισμός!
Και η συνταγή!
Υλικά
(προσαρμοσμένη από διάφορες ξένες συνταγές)
(ταψάκι 20*20εκ)
 
150γρ. βούτυρο
60γρ. κουβερτούρα
180γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
3 κουτ. σούπας μαύρη μπίρα Amstel bock
45γρ. κακάο
70γρ. αλεύρι
80γρ. κουβερτούρα για γέμιση
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20*20εκ.(ή στρογγυλό διαμέτρου 20εκ.) να προεξέχει από τις άκρες για να μπορούμε όταν ψηθεί να το σηκώσουμε. Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τα 60γρ. κουβερτούρας αφού την έχουμε τεμαχίσει σε πολύ μικρά κομμάτια. Αφού λιώσει αφήνουμε λίγα λεπτά στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας με αυγοδάρτη, τη ζάχαρη, την μπίρα, τη βανίλια και τα αυγά. Συνεχίζουμε με το αλεύρι και το κακάο. Καλό είναι το κακάο να το κοσκινίσουμε ώστε να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Τέλος τεμαχίζουμε και τα 80γρ. κουβερτούρας σε πολύ μικρά κομμάτια και προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε στο ταψάκι το σοκολατένιο μείγμα και ψήνουμε 25’-30’ το πολύ. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
 
 
Υλικά για σοκολατένια σως:
 
20γρ. κακάο
60γρ. καστανή ζάχαρη
160γρ. κρέμα γάλακτος
80γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
60γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
30γρ. βούτυρο
1 βανίλια
 
Σε ένα κατσαρολάκι  βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και τα 80γρ. κουβερτούρας. Λιώνουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε για 5’ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά. Μόλις περάσουν τα 5’ αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τα υπόλοιπα 60γρ. κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσουν κι αυτά. Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Συναρμολόγηση:
 
400γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ.
Μπίρα Amstel bock
Κερασάκια μαρασκίνο
Κόβουμε το μπράουνι σε κυβάκια και μοιράζουμε σε 6-8 μπολάκια.
Ρίχνουμε λίγη σοκολατένια σως και μια κουταλιά μπίρα.
Συνεχίζουμε με σαντιγύ, μπράουνι, σως, μπίρα και τέλος σαντιγύ! Διακοσμείτε με κερασάκια.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγωτό βανίλια αντί σαντιγύ.
Athina Panou
Written by Athina Panou

6 Comment responses

  1. Avatar
    May 27, 2014

    Πολλα μπραβο για την 10αδα!!!ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ!!!<br />ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΨΗΦΙΣΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ http://theacity.blogspot.gr/2014/05/blog-post_26.html ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ http://theacity.blogspot.gr/2014/05/blog-post_26.html ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ.ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!!<br />ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !! <br />

    Reply

  2. Avatar
    May 27, 2014

    Sounds like a wonderful and rich dessert. Blessings, Catherine

    Reply

  3. Avatar
    May 27, 2014

    Αθηνούλα μου πολλά συγχαρητήρια πραγματικά για την τόσο δημιουργική πορεία σου. <br />Και βέβαια το γεγονός πως έφτασες ως εδω, κάνοντας κατι που σου αρέσει και έχεις παραμείνει ενα γλυκό παιδί, νομίζω είναι απο μόνο του κατόρθωμα:)<br />Σου εύχομαι πάντα ανοδική πορεία στη ζωή σου, προσωπική και επαγγελματική!!!!

    Reply

  4. Avatar
    May 27, 2014

    υπερπαραγωγη!! τελειο!!

    Reply

  5. Avatar

    ήταν υπέροχο!κόλαση!και με το παγωτό ακόμη καλύτερο!

    Reply

  6. Avatar
    May 28, 2014

    Γλυκό μου κορίτσι συγχαρητήρια για το βιβλίο, να είσαι πάντα καλά και να γράψεις πολλά ακόμη, πολύ λαχταριστό και το γλυκάκι με την μπύρα! <br />Φιλάκια πολλά!

    Reply

Leave a comment