Open top menu
Τυρόπιτες στριφτές

Τυρόπιτες στριφτές

turopita strifti-02

Τυρόπιτες στριφτές (Μερίδες 5 άτομα)

Υλικά
• 450 γρ. φέτα
• 250 γρ. ανθότυρο
• 2 αυγά
• 100-120 γρ. Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος σοφτ
• ½ κουτ. γλ. πιπέρι
• 10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
• σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα με το χέρι σας, προσθέτετε το ανθότυρο, τα αυγά και το πιπέρι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι και χωρίζετε το μείγμα σε 5 μέρη.
2. Λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος σοφτ. Ανοίγετε τα φύλλα , τοποθετείτε ένα φύλλο στον πάγκο σας , το βουτυρώνετε με πινέλο και σκεπάζετε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν.
3. Πάνω σε αυτό τοποθετείτε ένα δεύτερο φύλλο. Ρίχνετε το ένα μέρος της γέμισης κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς του φύλλου και τυλίγετε προσεκτικά σε ρολό, βουτυρώνοντας το ελαφρώς καθώς το τυλίγετε.
4. Στρίβετε το ρολό να γίνει σαν σαλιγκάρι και το τοποθετείτε σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα 4 μέρη της γέμισης κατά τον ίδιο τρόπο.
5. Βουτυρώνετε ελαφρώς τις στριφτές πίτες και τις ραντίζετε με λίγο νερό. Πασπαλίζετε με σουσάμι.
6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45-50 λεπτά (αναλόγως το φούρνο) να ροδίσουν.

turopita strifti-03

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment