Open top menu
Υγιεινά τρουφάκια με χουρμάδες, κακάο και χαλβά (& birthday photos!)

Υγιεινά τρουφάκια με χουρμάδες, κακάο και χαλβά (& birthday photos!)

 
Εδώ είμαστε πάλι!Υποτίθεται αυτό το ποστ ξεκίνησα να το γράφω από προχθές, αλλά δεν κατάλαβα πώς έφτασε το σήμερα! Αυτό που έμεινε ίδιο είναι ο μουντός καιρός! Και δεν τον μπορώ καθόλου! Κρύωσα κιόλας, όσο κι αν το προσπάθησα να μη γίνει, αλλά αν μου αρχίζετε όλοι γκουχου γκουχου δίπλα μου, τι να σου κάνει ο άνθρωπος μετά, πόσες βιταμίνες να πιω να αντέξω? Θα πάθω υπερβιταμίνωση στο τέλος και πάλι θα αρρωστήσω!
Τελοσπάντων, ξεκίνησα να γράφω αυτό το ποστ με μια όμορφη διάθεση από τα γενέθλιά μου, που ήταν πριν λίγες μέρες και ενώ ανέβασα κάποιες φωτό στο υπόλοιπα social media (μα πώς τα λέω!) το χρωστάω κι εδώ, στο blogακι μου! Το πόσα έκλεισα το ξέρετε όλοι όσοι έχετε πάρει τα βιβλία μου! Δεν ξέρω πόσο έξυπνη ήμουν να βάλω την χρονολογία γέννησης, αλλά δεν έχω θέμα γιατί θα δεχτώ την άποψη των περισσοτέρων (μη σας πω και όλων!) που με κάνουν μικρότερη! Επίσης που να με δείτε να κυκλοφορώ με αθλητικά, τζην και τσάντα στους ώμους, εκεί με έχουν ρωτήσει σε πιο έτος είμαι στη σχολή!
Έτσι λοιπόν φτάσαμε και στα φετινά γενέθλιά μου, που ομολογώ μετά από πολλά χρόνια ήταν πολύ διαφορετικά και λέγοντας διαφορετικά εννοώ με πολύ ενθουσιασμό, ζωντάνια και διασκέδαση! Και είναι οι λέξεις που θέλω πολύ να έχω στη ζωή μου! Δεν φταίω εγώ, κουσούρια του Υδροχόου!
Τη μια μέρα λοιπόν διασκέδαση σε νυχτερινό μαγαζί, την άλλη γιορτή στο σπίτι, οπότε σαν καλή food blogger έπρεπε να φτιάξω και το κατιτίς. Καλά εγώ πολλά περισσότερα ήθελα να φτιάξω, αλλά δεν ξέρω πώς τα καταφέρνω και ποτέ δεν προλαβαίνω! Και φυσικά περίμενα ενισχύσεις και μου εμφανίζεται η κολλητή η Σ. άρρωστη, τι να την κάνω άρρωστη?!! Ευτυχώς ο καλός της Δ. και χρόνια φίλος μου (τώρα τα λέω για να μου ξανακάνει χάρες!) ανέλαβε το δύσκολο έργο να φτιάξει τη γέμιση για τις αραβικές, να κόψει τα λουκανικάκια κτλ όσο εγώ γυρνούσα σαν την παλαβή και δεν είχα φτιάξει ακόμα τη ζαχαρόπαστα για την τούρτα μου! Έχω κάνει τόσες τούρτες και τη δική μου έβλεπα να μην την τελειώνω ποτέ! Εννοείται ότι ήθελα να κάνω τα χίλια δυο σχέδια και στο τέλος απλά έβαλα ό,τι ήταν πιο εύκολο! Ήρθε και η Τ. και άρχισε να κόβει καρδιές και εγώ να τις κολλάω και να μουρμουρίζω! Του χρόνου δεν μπορεί, θα κάνω υπερπαραγωγή, το λέω από τώρα!
Και μετά γέμισε το σπίτι κόσμο και οι γείτονές μου ήταν πολύ καλοί και δεν μου έκαναν παρατήρηση και τους ευχαριστώ από εδώ, αν και ξέρω ότι δεν έχουν ιδέα ότι έχω μπλογκ, οπότε δεν θα το μάθουν και ποτέ ότι τους ευχαριστώ! Σκέφτηκα προς στιγμή να κάνω την αμερικανιά, να πάω με γλυκό και τους χτυπήσω να τους ενημερώσω ότι θα έχω πάρτυ. Αυτό το σκέφτηκα όπως σκέφτηκα να κάνω υπερπαραγωγή την τούρτα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι τπτ από τα δυο δεν έγινε!
Μια μικρή ματιά από το κινητό παρακάτω!
Και φυσικά σας ευχαριστώ και όλους όσους μου στείλατε ευχές στο facebook!
 
Και μετά γυρνάμε σε κάτι πιο υγιεινό! Αυτή την εβδομάδα στο Missbloom.gr, στη στήλη μου διάλεξα να βάλω υγιεινά τρουφάκια που δεν χάνουν τίποτα σε γεύση! Γενικά να ξέρετε ότι οι χουρμάδες δίνουν γλύκα και δεν έχουν έντονη γεύση αν πιστεύετε ότι δεν σας αρέσουν. Πάντως δεν χάνετε τίποτα να τα δοκιμάσετε! Η άλλη η φίλη Σ. στα Τρίκαλα που έχει και στούντιο γιόγκα και προσέχει πάρα πολύ τη διατροφή, τρελαίνεται για αυτά τα τρουφάκια!
Υλικά (περίπου 20 τρουφάκια):
 
125γρ. χουρμάδες
60γρ. Μακεδονικός Χαλβάς
50γρ. αμύγδαλα
1κ.γ. κακάο
4κ.γ. νερό
(επιπλέον κακάο για τύλιγμα)
 
 
Τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σε μπολ.
Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τους χουρμάδες (για ευκολία) και τους ρίχνουμε στο μούλτι. Χτυπάμε για λίγο μέχρι να δούμε ότι αρχίζουν και γίνονται σαν πάστα. Τότε προσθέτουμε τον Μακεδονικό χαλβά, το κακάο και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στην αρχή θα μας φαίνεται σαν τριφτή άμμος, αλλά όσο χτυπάμε θα δούμε ότι γίνεται παίρνει τη μορφή πάστας. Προσθέτουμε και τα τριμμένα αμύγδαλα, χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα να ομογενοποιηθούν.
Το μείγμα είναι έτοιμο να το πλάσουμε σε μπαλάκια. Τα ακουμπάμε σε πιατέλα με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τα κυλάμε σε κακάο να κολλήσει πάνω τους και είναι έτοιμα. Τα διατηρούμε σε κουτί στο ψυγείο.
 
–  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καρύδια αντί αμύγδαλα.
Athina Panou
Written by Athina Panou

4 Comment responses

  1. Avatar
    February 06, 2014

    Να τα εκατοστήσεις κι από δω και να γιορτάζεις πάντα με ενθουσιασμό!!<br />Φιλάκια.

    Reply

  2. Avatar
    February 06, 2014

    Αθηνούλα μου Χρόνια σου πολλά!!!! Δεν έχω άλλα social media οπότε δεν γνώριζα πως είχες γενθλιάκια και πως είσαι υδροχοίνα!!! <br />Σου εύχομαι υγεία και μια ακόμα δημιουργική χρονιά με επιτυχίες προσωπικές και επαγγελματικες βεβαίως βεβαίως!!! Είσαι ένα σπάνιο παιδί και τόσο γλυκό και ταπεινό. Σε καμαρώνω πάντα!!!!<br />Φιλιά πολλά!!!!

    Reply

  3. Avatar
    February 08, 2014

    Αθηνούλα μου Χρόνια σου Πολλά και να είναι γλυκά και όμορφα σαν και όλα αυτά που φτιάχνεις!!!<br />Να τα εκατοστήσεις!!!<br />Τα τρουφάκια με τον χαλβά μου φαίνονται εξαιρετικά και μάλλον θα προσπαθήσω να τα φτιάξω!!!<br />Φιλιά!!!!!!!!!!!

    Reply

  4. Avatar
    February 08, 2014

    xρονια σου πολλα!γλυκια μου!καθε επιτυχια…<br />τα τρουφακια τα λατρεψα…και θα τα δοκιμασω….σιγουρα….ευχαριστουμε!

    Reply

Leave a comment