Open top menu
Φλογέρες με τραχανά, γραβιέρα και πιπεριές

Φλογέρες με τραχανά, γραβιέρα και πιπεριές

flogeres-02

Φλογέρες με τραχανά, γραβιέρα και πιπεριές

Μερίδες 20 τμχ

• 100 γρ. τραχανάς γλυκός
• 350 γρ. νερό
• 1 κουτ. σούπας Χωριό Μειωμένα Λιπαρά σοφτ
• 120 γρ. Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά
• 50 γρ. ανθότυρο
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 πιπεριά φλωρίνης
• 1 αυγό
• ½ κουτ. γλ. πάπρικα
• ½ κουτ. γλ. μπαχάρι
• ¼- ½ κουτ. γλ. πιπέρι
• ¼- ½ κουτ. γλ. αλάτι
• 10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
• 150 γρ. Χωριό Μειωμένα Λιπαρά σοφτ για άλειμμα
• Παπαρουνόσπορος για πασπάλισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Βάζετε το νερό να πάρει βράση σε κατσαρολάκι και μόλις κοχλάσει, ρίχνετε τον τραχανά. Αφήνετε 1’ ανακατεύοντας και αποσύρετε από τη φωτιά. Σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε να φουσκώσει περίπου 6-7’.
2. Μόλις φουσκώσει, στραγγίζετε τυχόν νερό που περισσεύει, μεταφέρετε σε μπολ και ρίχνετε τη μια κουταλιά Χωριό Μειωμένα Λιπαρά σοφτ, ανακατεύοντας να λιώσει.
3. Ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τρίβετε τη γραβιέρα. Τα ρίχνετε στο μπολ με τον τραχανά. Θρυμματίζετε το ανθότυρο με τα χέρια σας και το ρίχνετε. Τέλος προσθέτετε το αυγό ανακατεύοντας να πάει παντού. Ρίχνετε τα μπαχαρικά, πιπέρι, αλάτι.
4. Λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο που χρειάζεται για το άλειμμα των φύλλων. Ανοίγετε τα φύλλα , τοποθετείτε ένα φύλλο στον πάγκο σας και σκεπάζετε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν.
5. Κόβετε το φύλλο σε 4 λωρίδες. Τις ραντίζετε με λίγο βούτυρο και τοποθετείτε τις δύο πάνω στις άλλες δυο (ώστε να έχετε δυο διπλές).
6. Βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα τραχανά στην άκρη της κάθε λωρίδας. Αρχίζετε να τυλίγετε σε ρολάκι, διπλώνοντας ταυτόχρονα και τα πλαϊνά ώστε να μη φύγει η γέμιση. Συνεχίζετε ομοίως με όλα τα φύλλα και γέμιση και τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
7. Τέλος αλείφετε με βούτυρο την επιφάνεια από κάθε ρολάκι και πασπαλίζετε προαιρετικά με παπαρουνόσπορο. Ψήνετε στους 175 βαθμούς αέρα για 30’, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

flogeres-01

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment