Open top menu
Χυλοπίτες με σύγκλινο

Χυλοπίτες με σύγκλινο

xulopites-3

Υλικά
• 400 γρ. χυλοπίτες
• 300 γρ. σύγκλινο
• 2 κρεμμυδάκια ξερά
• 2 κίτρινες πιπεριές
• Χυμός 2 πορτοκαλιών
• Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
• 1 σφηνάκι τσίπουρο
• 4 κουτ. σούπας Χωριό Βούτυρο Αγελάδος Αλατισμένο soft
• 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
• ½ κουτ. γλ. θυμάρι αποξηραμένο
• 2 κουτ. σούπας κάππαρη
• Φρέσκο πιπέρι
• Αλάτι
• 100 γρ. Χωριό μυρωδάτο λευκό, ωριμασμένο με πιπεριά, ρίγανη και θυμάρι
• Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι

 

 

xulopites-2

1.Βράζετε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε και γυρνάτε πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνετε τρεις κουταλιές Χωριό Βούτυρο Αγελάδος αλατισμένο και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με το καπάκι, να διατηρηθούν ζεστές.
2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και κόβετε το σύγκλινο σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, βάζετε σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Σωτάρετε λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε και τα κυβάκια σύγκλινο.
3. Ανακατεύετε με κουτάλα και σβήνετε με το τσίπουρο και το χυμό πορτοκάλι. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κλωναράκια θυμάρι, την κάππαρη και φρέσκο πιπέρι. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι (είναι ήδη η κάππαρη αλμυρή και το σύγκλινο).
4. Αφήνετε μερικά λεπτά να δέσουν τα υλικά και προς το τέλος ρίχνετε μια κουταλιά Χωριό Βούτυρο Αγελάδος αλατισμένο, ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί, ώστε να χυλώσει ελαφρώς η σάλτσα.
5.Ρίχνετε τις χυλοπίτες στο τηγάνι και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το αποξηραμένο θυμάρι (αν θέλετε και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι) και σερβίρετε με τριμμένο Χωριό μυρωδάτο λευκό.

 

xulopites-1

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment