Open top menu
Raw vegan mango cheesecake

Raw vegan mango cheesecake

raw-cheesecake-1

 

Μπορεί να έχεις συνδυάσει την Κ.Δευτέρα που πλησιάζει με κλασικές νηστίσιμες γεύσεις, σιμιγδαλένιο χαλβά, κλασικό χαλβά κτλ, αλλά είπα να σου δείξω σήμερα και κάτι διαφορετικό!
Βέβαια το σημερινό γλυκό “raw vegan cheesecake” είναι μέσα στο πλαίσιο “detox”, χωρίς ζάχαρη και παράλληλα ακολουθήθηκε από χαλάρωση γενικότερα!
Τρέχουμε, τρέχουμε, όλοι γρήγοροι ρυθμοί και εκεί που λες κλατάρω, πας σε ένα μαγικό χώρο και χαλαρώνεις! Και όταν λέω μαγικό εννοώ το σπα!Και μέχρι να σου πω πώς πέρασα εκεί, μισό λεπτό να σου εξηγήσω τι είναι τα “raw” γλυκά! Είναι μια τάση στο εξωτερικό, είναι η λεγόμενη ωμοφαγική διατροφή (raw), δηλαδή πολύ απλά τρως τα φαγητά χωρίς να τα μαγειρέψεις, όπως τα έδωσε η φύση. Ναι, έχουν ακουστεί πολλά θετικά για αυτόν τον τρόπο διατροφής, αλλά προσωπικά τώρα θα κρατήσω μόνο όσες συνταγές είναι ενδιαφέρουσες και μπορώ να σου προτείνω και να ξέρω ότι μπορούν να καταναλωθούν χωρίς ενδοιασμό!
Εννοείται ότι συμπεριλαμβάνονται φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η χρήση των κάσιους. Τα αφήνεις σε νερό ένα βράδυ και μετά τα στραγγίζεις, τα πολτοποιείς στο μούλτι και έχεις πάρει μια κρέμα! Και αυτή είναι η βάση για ένα τύπου “cheesecake”! Επιπλέον χρησιμοποιώντας χουρμάδες ή δαμάσκηνα μπορείς να πάρεις κάτι γλυκό, χωρίς τη χρήση ζάχαρης. Και φυσικά χρησιμοποιώντας φυσικά σιρόπια όπως αγαύης, σφενδάμου ή έστω μέλι.

raw-cheesecake-4

Και παρακάτω η συνταγή! Τη φτιάχνεις και εντυπωσιάζεις με το κάτι διαφορετικό!Α ναι, ξέχασα να σου πω και για το λάδι καρύδας πόσο υγιεινό είναι!

Raw vegan mango cheesecake

Υλικά για ένα τσέρκι 10εκ.

Για τη βάση:
1 κούπα αμύγδαλα
1 κούπα δαμάσκηνα
2 κουτ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. κακάο
1κουτ. σ. λάδι καρύδας

Για την κρέμα:
1 κούπα κάσιους (σε μπολ με νερό όλο το βράδυ)
1 μάνγκο ώριμο
2 κουτ.σ. λάδι καρύδας
1κ.γ. σιρόπι αγαύης

Για το σερβίρισμα
μισό μάνγκο σε κυβάκια

Για τη βάση τρίβουμε όλα τα υλικά στο μούλτι να γίνουν σαν πάστα. Αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο υγρό ακόμα, προσθέτουμε λίγο λάδι καρύδας. Στρώνουμε με τα χέρια μας μέσα σε ένα τσέρκι.
Για την κρέμα, στραγγίζουμε τα κάσιους που έχουμε αφήσει να μουλιάσουν όλο το βράδυ και τα πολτοποιούμε στο μούλτι πολύ καλά, να προκύψει μια κρέμα. Προσθέτουμε και το μάνγκο κομμένο, το λάδι καρύδας και το σιρόπι αγαύης και συνεχίζουμε το χτύπημα να πάρουμε όσο το δυνατόν μια λεία κρέμα. Τη ρίχνουμε πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξει.
Σερβίρουμε με κομματάκια μάνγκο.
Σημειώσεις: Το λάδι καρύδας είναι σε στέρεη μορφή, οπότε το λιώνουμε σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment