Open top menu
Τούρτα με κέικ μπανάνας και καραμέλα για τους Ιχθείς που έχουν γενέθλια by Electrolux

Τούρτα με κέικ μπανάνας και καραμέλα για τους Ιχθείς που έχουν γενέθλια by Electrolux

tourta-ixtheis-1

Όπως καταλάβετε από τον τίτλο, επανήλθα με την τούρτα για τους Ιχθείς.
Χαίρομαι καταρχήν που σας άρεσε τόσο η τούρτα του προηγούμενου μήνα (του Υδροχόου!) και μπορώ να σας πω ότι ακόμα και αν δεν είστε Ιχθείς, θα ξετρελαθείτε με τη σημερινή!
Αλλά σίγουρα για τις μαμάδες που έχουν παιδάκια με γενέθλια αυτό τον καιρό, είναι μια εύκολη και λαχταριστή πρόταση για τούρτα! Γιατί διαλέξαμε τώρα αυτές τις γεύσεις?! Οι Ιχθείς έχουν ως στοιχείο τους το Νερό και η ποιότητά τους είναι Μεταβλητή. Ο Κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας, που τους κάνει διαισθητικούς, ανιδιοτελείς, ευαίσθητους και ιδεαλιστές. Αγαπάει τις γλυκιές, απαλές γεύσεις όπως η καραμέλα, τα εξωτικά φρούτα όπως το μάνγκο και ο ανανάς και όλα τα βότανα με έντονο άρωμα όπως ο δυόσμος και η μέντα ή μπαχαρικά όπως το κάρδαμο.
Ο καλλιτέχνης Ιχθύς θα ξετρελαθεί με το κέικ μπανάνα με καραμέλα και τυρί κρέμα. Η καραμέλα του δίνει αυτή τη ρευστότητα σαν στοιχείο του νερού και τα καραμελάκια σε παλ αποχρώσεις ταιριάζουν με τη ευαίσθητη πλευρά του! Για να δείτε ότι δεν τα βάζουμε έτσι χωρίς λόγο!

01

Και αφού αναλύσαμε τα ζωδιακά, τώρα να δούμε και πώς φτιάχτηκε η τούρτα! Θα τα δεις όλα βήμα-βήμα στο βιντεάκι!

Άλλη μια δοκιμή λοιπόν στο φούρνο της Electrolux με έβγαλε ασπροπρόσωπη (στους φίλους που κέρασα την τούρτα!). Η αλήθεια είναι ότι έχω θέμα με το ψήσιμο των κέικ, μπορεί να πηγαινοέρχομαι και δέκα φορές μπροστά από την πόρτα για να βλέπω πώς φουσκώνει. Μη σας πω ότι κατά διαστήματα κάθομαι και στο πάτωμα για κάμποσα λεπτά και κοιτάω! Ή είσαι food blogger ή δεν είσαι! Καλά αυτό το είχα και πριν ανοίξω blog! Με θυμούνται οι φίλοι μου να κάθομαι μπροστά από την πόρτα του φούρνου και να μην τους ακούω που μου μιλούσαν γιατί είχα προσηλωθεί!

04

Θα το γράψω ξανά λοιπόν, ότι ο φούρνος παίζει μεγάλο και σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Από κει και πέρα αν θα επιλέξουμε αντιστάσεις ή αέρα, επίσης παίζει κι αυτό ρόλο. Τουλάχιστον στα γλυκά δίνω πάντα τη συμβουλή να ψήνετε στον αέρα. Και όλα τα κέικ των ζωδίων μας, τα έψησα στον αέρα! Και μπορείτε να βάλετε και μεγαλύτερη ποσότητα και να ψήσετε περισσότερα ταψάκια. Μου είχαν πει ότι οι φούρνοι αυτοί της Electrolux έχουν τη μεγαλύτερη διάσταση (το ταψί τους είναι το μεγαλύτερο στην αγορά, η χωρητικότητα του φούρνου EOB5450AOX είναι 74 λίτρα,) και το διαπίστωσα όταν έβαλα δύο ταψάκια δικά μου στην ίδια σχάρα, που σε άλλο φούρνο δεν χωρούσαν! Ωωω και τώρα ενθουσιασμός μόλις τα έβαλα άνετα μέσα! Εντάξει αυτοί είναι οι ενθουσιασμοί της food blogger αλλά πιστεύω ότι θα νιώθατε κι εσείς μια ανακούφιση ότι τα χωρέσαμε όλα και ξεμπερδεύουμε με το ψήσιμο μια και καλή!

tourta-ixtheis-2

Επίσης ακόμα περισσότερα μπόνους όταν ο φούρνος είναι και εύκολος στη χρήση! Βυθιζόμενοι διακόπτες για την επιλογή της θερμοκρασίας και του τρόπου ψησίματος και επιπλέον αν θέλεις ρυθμίζεις και τη διάρκεια μαγειρέματος με τα κουμπιά κάτω από την οθόνη . Και κάπως έτσι ψήσαμε και το κέικ μπανάνας! Και μύρισε όλη η κουζίνα! Και βγήκε τέλεια ψημένο, αφράτο και πεντανόστιμο (ε να παινέψουμε το σπίτι μας!). Και έδεσε τέλεια με την καραμέλα και το τυρί κρέμα, ξέρετε από αυτά που δεν μπορείς να σταματήσεις στη μια μπουκιά!

Και γενέθλια να μην έχετε, σας προτείνω να το φτιάξετε για ένα πλούσιο κυριακάτικο πρωινό στο σπίτι με όλη την οικογένεια, θα με θυμηθείτε!
Ευχαριστώ Electrolux για ακόμα μια φορά!

Τούρτα με κέικ μπανάνας και καραμέλα
(στρογγυλό ταψάκι 24εκ)

Υλικά:

170γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
½ κ.γ. κανέλα
3 κούπες αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 κούπα γάλα
1κ.γ. ξύδι
3 μπανάνες μέτριες και ώριμες

1. Bάζουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 24εκ.
2.Ανάβουμε το φούρνο 160 βαθμούς (αέρα).
3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
4. Προσθέτουμε τα αυγά με τη βανίλια.
5. Λιώνουμε με πιρούνι τις μπανάνες και τις ρίχνουμε στο μπολ χτυπώντας με το μίξερ.
5. Συνεχίζουμε με το γάλα, το ξύδι και το αλεύρι με μπέικιν, κανέλα και σόδα.
6.Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε περίπου 50-60′.

Συναρμολόγηση:
500γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. άχνη
1 βαζάκι Καραμέλα γάλακτος
Κουφετάκια

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη.
Κόβουμε το κρύο κέικ σε δύο πάτους. Αλείφουμε με τη μισή καραμέλα και το μισό τυρί κρέμα. Σκεπάζουμε με τον άλλο πάτο και επαναλαμβάνουμε με τυρί κρέμα και καραμέλα. Ρίχνουμε τα κουφετάκια.

– Αν το ταψάκι σας δεν έχει τις ίδιες διαστάσεις, απλά θα σας βγει ή πιο χαμηλό ή πιο ψηλό και φυσικά θα προσαρμόσετε και το χρόνο ψησίματος.
ΥΓ: Σου θυμίζω ό,τι έχει σχέση με ζώδια, έβαλα τη Χριστίνα από το Food Spells να μου τα πει!

Athina Panou
Written by Athina Panou

2 Comment responses

  1. Avatar
    September 04, 2016

    το βαζάκι καραμέλας που το βρίσκουμε ;; Επίσης στις περισσότερες συνταγές λέτε για τσέρκι 24 εκ. Αν τοποθετηθεί σε 26 εκ υπάρχει πρόβλημα; Ευχαριστώ και συγχαρητήρια !

    Reply

    • Avatar
      September 07, 2016

      Καλησπέρα! Το βαζάκι καραμέλας μπορείτε να το βρείτε σε ΑΒ Βασιλόπουλο (σε πολλά καταστήματά του υπάρχει).
      Αν το βάλετε σε τσέρκι 26εκ. δε θα έχει μεγάλη διαφορά, απλά πιθανόν να χρειαστεί να ψήσετε λιγότερο. Θα το ελέγξετε όπως και να χει με οδοντογλυφίδα! Καλή επιτυχία!

      Reply

Leave a comment