Open top menu
Η τούρτα για τα γενέθλια του Κριού by Sugarbuzz & Electrolux

Η τούρτα για τα γενέθλια του Κριού by Sugarbuzz & Electrolux

krios3

Φτάσαμε στο ζώδιο του Κριού! Και ήρθε ή ώρα να σας δείξω την πανεύκολη τούρτα που ετοιμάσαμε με Electrolux  για τα γενέθλια του Κριού!
Βέβαια, όλες οι τούρτες είναι προσαρμοσμένες έτσι ώστε να μπορούν οι μαμάδες να τις φτιάξουν για τα παιδάκια τους, γι΄αυτό και δεν περιέχουν αλκοόλ ή κάποια άλλα υλικά που αποφεύγουν(πχ. καφές). Επίσης δεν ήθελα να σας δυσκολέψω με κάτι περίπλοκο, οπότε και την κάναμε απλή, αλλά πιστέψτε με πολύ νόστιμη!!

Ο Κριός, ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς και η ιδιότητά του είναι Παρορμητική.
Έχει σαν κυβερνήτη του τον Άρη που τον κάνει δυναμικό, ριψοκίνδυνο, ενθουσιώδη και εγωιστή.
Αγαπάει τη σοκολάτα (κατά προτίμηση bitter), το τσίλι, τα φαγητά με έντονη γεύση και τα γλυκά με κόκκινα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά όπως το τζίντζερ και η κανέλα.
Ο περήφανος Κριός θα λατρέψει το κέικ με σοκολάτα και την κόκκινη μαρμελάδα βατόμουρο! Και όπως σας είπα, δεν μπορούσα να βάλω τσίλι για τα παιδάκια, αλλά οι μεγάλοι Κριοί μπορείτε να το δοκιμάσετε, σοκολάτα με τσίλι!

krios0

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο!

Όσο για το συγκεκριμένο φούρνο της Electrolux (EOB5450AOX), όσο ψήνω, τόσο κολλάω περισσότερο…είπαμε ή είσαι food blogger ή δεν είσαι! Και μπορεί να έψησα ένα ταψάκι αυτή τη φορά, αλλά όσο κάνω δοκιμές χωράει άνετα δύο ταψάκια και έτσι μπορώ να φτιάχνω ταυτόχρονα περισσότερα!
Και χάρη στο σύστημα θέρμανσης UltraFanPlus με τον εξαιρετικά μεγάλο ανεμιστήρα και το σχεδιασμό καθοδήγησης του αέρα, το φαγητό ψήνεται απόλυτα ομοιόμορφα, όπου και αν το τοποθετήσετε μέσα στο φούρνο.
Στα γλυκά βέβαια, επιλέγω σχεδόν πάντα τον αέρα, αφού μου δίνει και τη δυνατότητα να ψήσω πολλά τεμάχια(πχ. θέλετε να δείτε πόσα μπισκότα ψήνω ταυτόχρονα?!).

krios1

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε την τούρτα ψηλότερη! Δύο κέικ και το ένα πάνω στο άλλο με ενδιάμεσα την μαρμελάδα ή και διπλή σοκολατένια κρέμα!
Ακόμα και να μην είστε Κριός, θα σας αρέσει το συγκεκριμένο γλυκό!
Και για το τέλος να πω ότι αύριο Τρίτη 31 Μαρτίου (από τις 2μμ.) θα βρίσκομαι στην Ξάνθη, στο κατάστημα Electronet ( Αβδηρων 37 & Αγ.Αποστόλων) να μαγειρέψουμε με Electrolux και να δοκιμάσετε από κοντά μπισκότα και cupcakes!
Και την Πέμπτη 2 Απριλίου, ομοίως στο κατάστημα Electronet στη Δράμα (Γρανικού 29), από το πρωί!

Σοκολατένιο κέικ με μαρμελάδα βατόμουρο και σοκολατένια κρέμα.

Υλικά (ταψάκι 23 εκ.):

125γρ. αλεύρι
45γρ. κακάο
200γρ. ζάχαρη
110γρ. γάλα
2 αυγά
50γρ. αραβοσιτέλαιο
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
1 κγ. υγρή βανίλια
¼ κ.γ. ξύδι
80γρ. βραστό νερό

1.Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα.
2.Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 23εκ.
3.Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα.
4.Βάζουμε το νερό να βράσει.
5.Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υγρά, δηλαδή αυγά, γάλα, ξύδι, βανίλια, αραβοσιτέλαιο και ζεστό νερό ανακατεύοντας με αυγοδάρτη πολύ γρήγορα.
6. Ρίχνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε 30’ περίπου.

Συναρμολόγηση:
200γρ. κουβερτούρα
150γρ. κρέμα γάλακτος
150γρ. μαρμελάδα βατόμουρα
Κερασάκια γλασέ

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει, τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1’ και ανακατεύουμε με μαρίζ. Βάζουμε στο ψυγείο λίγη ώρα να πήξει ελαφρώς.
Κόβουμε το κέικ στα δύο. Αλείφουμε τη μαρμελάδα στον ένα πάτο, σκεπάζουμε με τον άλλο. Από πάνω αλείφουμε την πηχτή σοκολατένια κρέμα. Διακοσμούμε με κερασάκια.

Σημειώσεις:
– Μπορείτε να αντικαταστήσετε με μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι.
– Μπορείτε να κάνετε διπλάσια ποσότητα σοκολατένιας κρέμας(γκανάς) και να βάλετε και ενδιάμεσα!
– Διατηρείτε στο ψυγείο.

Οι πληροφορίες για τις προτιμήσεις του ζωδίου είναι από τη Χριστίνα Θεοχάρη του Food Spells.

krios6

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment