Open top menu
Μάφινς με ελαιόλαδο, λεμόνι και δενδρολίβανο

Μάφινς με ελαιόλαδο, λεμόνι και δενδρολίβανο

lemon-rosemary-muffins-3

Ελαιόλαδο, λεμόνι και δενδρολίβανο, ελληνικά αρώματα που σε ταξιδεύουν στην ελληνική ύπαιθρο, που σε χαλαρώνουν. Θέλησα να συνδυάσω αυτά τα αρώματα σε κάτι που να μπορείς να το απολαύσεις με το τσάι σου ή τον καφέ σου ένα χαλαρό απόγευμα…μάφινς! Είναι εύκολα και γίνονται γρήγορα. Σε περίπτωση βέβαια που σας φαίνεται βαρύ το ελαιόλαδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ελαφρύ λάδι, όπως αραβοσιτέλαιο.Μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά αντί για κάποιο άλλο σνακ ή επίσης είναι μια ωραία πρόταση για ένα πικνικ(όταν έχει καλό καιρό!).

lemon-rosemary-muffins-1

Μάφινς με ελαιόλαδο, λεμόνι και δενδρολίβανο

Υλικά:
(16-20 μαφινς αναλόγως το μέγεθος που έχουν οι χάρτινες θήκες)

2 κούπες αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (αν θέλετε πιο γλυκά, επιπλέον 2 κουταλιές σούπας)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα (1,5%)
3 κ.σ. χυμός λεμόνι
ξύσμα 1 λεμονιού(μεγάλου)
1-2 κ.γ. δενδρολίβανο αποξ.

Για το γλάσο:
1 κούπα άχνη
2-3 κουταλιές νερό
1-2 κουταλιές χυμός λεμόνι
Ανάβετε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
Τοποθετείτε χάρτινες θήκες σε δύο ταψάκι μάφιν(ή αν δεν έχετε δυο, χρησιμοποιήστε επιπλέον θήκες μιας χρήσης που μπορούν να σταθούν μόνες τους και δεν χρειάζονται ταψάκι).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε το ξύσμα, το γάλα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, μπέικιν, σόδα και δενδρολίβανο. Ανακατεύετε τόσο όσο να ομογενοποιηθεί το μείγμα, όχι περισσότερο γιατί θα σφίξει.
Μοιράζετε στις θήκες μέχρι τα 3/4 του ύψους τους.
Ψήνετε για 20-23′ (αναλόγως το φούρνο).

Αφού κρυώσουν, φτιάχνετε το γλάσο, ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό και το χυμό στην άχνη σε ένα μπολ. Πιθανόν να χρειαστείτε και λίγο παραπάνω νερό ή αν σας ξεφύγει και είναι πολύ νερουλό το γλάσο, θα το διορθώσετε με επιπλέον άχνη. Ρίχνετε πάνω στα μάφινς.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment