Open top menu
Baked donuts αρωματισμένα με τσάι και online shopping από τα ABclick2shop

Baked donuts αρωματισμένα με τσάι και online shopping από τα ABclick2shop

baked-donuts

Ήθελα καιρό να σας δείξω τα ντόνατς φούρνου – baked donuts, γιατί είναι πολύ δελεαστικά στην όψη και παίρνεις τη χαρά ότι τρώς ντόνατ! Στην ουσία είναι κεκάκι! Αλλά μη μου πείτε ότι δε σας φαίνονται ελκυστικά?!

Εντωμεταξύ μπορείτε να φτιάξετε και σοκολατένιο γλάσο και να τα καλύψετε…ναι ξέρω, αυτό κι αν είναι δελεαστικό! Επίσης μπορείτε να τα κάνετε δώρο, αν δεν τα κρατήσετε όλα δικά σας! Στη δική μου περίπτωση ας πούμε άρχισα να μοιράζω! Στο βαφτιστηράκι μου βέβαια έστειλα χωρίς γλάσο, ας μην το μαθαίνω από μικρό σε πολύ γλυκά.
abclick1
Σημαντικό ρόλο σ αυτή τη συνταγή έπαιξε η μαλακή καστανή ζάχαρη και τα αρωματικά φακελάκια τσαγιού. Πολλές φορές με ρωτάτε για την καστανή ζάχαρη και έχω πει ότι αν βρίσκετε την μαλακή (πιο υγρή δηλαδή), σας δίνω ένα πιο ζουμερό-καραμελέ αποτέλεσμα στα κέικ και κάνει μαστιχωτά τα μπισκότα. Το καλό είναι ότι τη βρίσκω πάντα στον ΑΒ Βασιλόπουλο, όπως επίσης και μεγάλη ποικιλία από τσάγια!
Το πιο καλό είναι που έχει αποκτήσει και online shop (μπορεί να θυμάσαι ότι στο έγραψα και σε άλλο ποστ!) το ABclick2shop και μου διευκολύνει την καθημερινότητα! Ξέρω ότι μπορεί να μου πει κάποιος ότι είναι άλλη αίσθηση να ψωνίζεις κατευθείαν στο κατάστημα, αλλά πιστέψτε με όταν τρέχεις όλη μέρα, όλη την εβδομάδα…το online shopping σου φαίνεται ανακουφιστικό!
Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή. Χρειάζεται να έχεις ταψάκι με θήκες ντόνατς, αλλιώς μπορείς να φτιάξεις μάφινς! Απλά στα μάφινς θα χρειαστεί να αυξήσεις το χρόνο ψησίματος για 5’.
abclick3

Baked donuts (περίπου 25-30 τεμάχια)

240γρ. γάλα
2 φακελάκια/πυραμίδες τσάι (earl grey ή κάποιο φρουτώδες)
320γρ. αλεύρι
150γρ. καστανή ζάχαρη (μαλακή)
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. σόδα
Ξύσμα 1 λεμονιού
2 αυγά
1 βανίλια
115γρ. βούτυρο
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τα φακελάκια τσαγιού. Αφού πάρει μια βράση το αφήνουμε να κρυώσει, ώστε να βγάλουν τα φακελάκια τα αρώματά τους.
Στη συνέχεια, αφού κρυώσει, βγάζουμε τα φακελάκια. Λιώνουμε το βούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μπολ, το λιωμένο βούτυρο με την καστανή ζάχαρη για 2’. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια και στη συνέχεια προσεχτικά το γάλα. Ρίχνουμε και το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και τη σόδα. Χτυπάμε τόσο ώστε να ομογενοποιηθεί, όχι παραπάνω!
Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τις ειδικές θήκες στο ταψάκι των ντόνατ. Γεμίζουμε τα ¾ κάθε θήκης. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 15-16’.  Το μείγμα βγάζει περίπου 25-30 τεμάχια.
Οπότε αν έχετε ένα μικρό ταψάκι με θήκες ντόνατ, κάθε φορά θα βγάζετε τα ψημένα, θα σκουπίζετε ελαφρά με χαρτί κουζίνας, θα βουτυρώνετε γρήγορα (επειδή είναι ζεστό το ταψάκι, μπορείτε να το κάνετε και με πινέλο γιατί λιώνει εύκολα) και θα αλευρώνετε. Θα γεμίζετε και ψήνετε. Όσο ψήνονται, έχετε το μπολ με το μείγμα, σκεπασμένο με πετσέτα.
Αφού ψηθούν όλα, κρυώνουν εύκολα και θα ετοιμάσετε το γλάσο.
Γλάσο:
1 κούπα άχνη ή και λίγο περισσότερο
3-4 κουταλιές σούπας χυμός ρόδι.
Λίγο ροζ ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά.
Ανακατεύετε σε μπολ την άχνη με το χυμό ρόδι που το ρίχνετε λίγο λίγο, ώστε να σχηματιστεί ένα πηχτό γλάσο. Αν δείτε ότι είναι πολύ ρευστό, θα προσθέτετε άχνη. Προαιρετικά ρίχνετε λίγο χρώμα, αν θέλετε να είναι πιο έντονο. Εγώ εδώ πρόσθεσα.
ΥΓ: Να μην ξεχάσω, το ABclick2shop εξυπηρετεί όλη την Αττική.
Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment