Open top menu
Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με κρέμα cheesecake και μπισκότα

Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με κρέμα cheesecake και μπισκότα

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε ένα σούπερ σοκολατένιο ζουμερό κέικ με κρέμα- σαν cheesecake- ενδιάμεσα, πολλά μπισκοτάκια τριμμένα και ό,τι άλλο βάλει η φαντασία μας! Προσφέρεται άνετα σαν δώρο και φυσικά γίνεται η καλύτερη σπιτική τούρτα γενεθλίων!

Ένα ακόμα δυνατό σημείο του συγκεκριμένου κέικ είναι ότι δεν χρειάζεται μίξερ! Εντάξει η κρέμα μετά το θέλει το μίξερ της, αλλά αν έχεις φτιάξει το κέικ μόνο με αυγοδάρτη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί χωρίς πολλά στάδια, δε θα κολλήσεις μετά στα 2-3 λεπτάκια που θέλει η κρέμα!
Το  κέικ το έχω κάνει άπειρες φορές και με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη! Συνταγή αμερικάνικη βέβαια και όχι της γιαγιάς μου, να τα λέμε αυτά, αλλά τώρα που το σκέφτομαι η γιαγιά μου(η μία Αθηνά δηλαδή…αλλά και την άλλη Αθηνά την έλεγαν!τέλειο?!)έκανε και το μεταναστευτικό της στην ήπειρο αυτή, οπότε γιατί όχι , θα μπορούσε και να την είχε γράψει στο τετράδιό της?!

Τα στάδια σας τα δείχνω όλα, οπότε ετοιμάζετε τα υλικά, βλέπετε τις οδηγίες και σε λίγες ώρες θα έχετε έτοιμο το δικό σας εντυπωσιακό γλυκό! Γιατί μη μου πείτε ότι δεν είναι «ουάου»?!

Υλικά για σοκολατένιο κέικ (2 ή 3 ταψάκια διαμ. 18εκ.):

230γρ. αλεύρι
80γρ. κακάο
400γρ. ζάχαρη
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. σόδα
1 βανίλια
250γρ. γάλα
2 αυγά
100γρ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
230γρ. νερό βραστό
1κ.γ. στιγμιαίος καφές
Υλικά για κρέμα και διακόσμηση:
600γρ. τυρί κρέμα
200γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)
2 κουτ. σούπας άχνη
7-8 μπισκότα τύπου oreo
1 βανίλια ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μπισκότα oreo, marshmallows κτλ για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα( ή 180 αντιστάσεις) και στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο (κοσκινισμένο), το μπέικιν, τη σόδα και τη βανίλια (αν είναι σε μορφή σκόνης).
Χτυπάμε σε ένα μικρότερο μπολ τα αυγά με έναν αυγοδάρτη, ρίχνουμε το γάλα και το λάδι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στερεά.
Παράλληλα έχουμε ήδη βράσει νερό, μετράμε τα γραμμάρια που θέλουμε σε κούπα, διαλύουμε το κουταλάκι στιγμιαίο καφέ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη. Το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό, αλλά έτσι πρέπει να είναι.
Μοιράζουμε στα τρία ή δύο ταψάκια και ψήνουμε περίπου 30’. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, αν βγήκε καθαρή είναι έτοιμα, αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά για να συναρμολογήσουμε το σοκολατένιο κέικ.

Για την κρέμα:

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη και τη βανίλια 1’. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο και σταματάμε το μίξερ όταν δούμε ότι το μείγμα έσφιξε (2-3’). Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ενώνουμε τα κέικ με την κρέμα ενδιάμεσα.
Μόλις βάλουμε και το τελευταίο στρώμα διακοσμούμε με τριμμένα μπισκότα, πουράκια, μαρσμέλοους, αν θέλουμε λιώνουμε και λίγη σοκολάτα.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment