Open top menu
Cupcakes με ινδοκάρυδο, marshmallow frosting και καραμέλα!Και αποτέλεσμα giveaway!

Cupcakes με ινδοκάρυδο, marshmallow frosting και καραμέλα!Και αποτέλεσμα giveaway!

 
Αφού στο προηγούμενο ποστ μίλησα για το βιβλίο, δεν γινόταν τώρα να μη βάλω μια συνταγή με cupcakes! Είχα καιρό να φτιάξω, ξέρετε όταν φτιάχνεις συνεχώς, μετά για ένα διάστημα θέλεις να κάνεις αποτοξίνωση! 
Ήθελα φυσικά να σας ευχαριστήσω όλους σας που αφήσατε τις ευχές σας! Τόσες ευχές, τόσα χαμόγελα μου χαρίσατε! Λίγο ακόμα και θα πήγαινα για διαφήμιση οδοντόκρεμας! Αστειάκι…σκέφτηκα να γράψω αυτό και όχι ότι θα έκανα ρυτίδες έκφρασης! Μάλλον μπανάλ και τα δύο!!
Πάντως εύχομαι να σας πω και το ευχαριστώ από κοντά, αν θελήσετε να έρθετε στην παρουσίαση του βιβλίου! Αλλά έχουμε πολύ χρόνο μέχρι τότε, όταν θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, θα τα ξαναπούμε!
Κατά τ’ άλλα τον τελευταίο καιρό έχω φτιάξει αρκετά γλυκά (άσχετα αν δεν τα βάζω εδώ…έχουν καταναλωθεί πριν προλάβω να πω κιχ) και άρχισα και χορό για να επέλθει μια ισορροπία. Νομίζω καταλάβατε τον συσχετισμό! Βέβαια, έχω μια μικρή ένσταση…νομίζω οι καθρέφτες στη σχολή χορού κάπως σε “πλαταίνουν” βρε παιδί μου…αλλά άντε ας κάνω λίγη υπομονή ακόμα, πού ξέρεις μπορεί και να μου ανέβηκε η μυωπία και να μη βλέπω και πολύ καλά!
Αλλά τι μυωπία και αστιγματισμός…μ’ αυτά τα cupcakes σίγουρα δεν έβλεπα τις θερμίδες! Εντωμεταξύ τελευταία φορά που έφαγα κάτι σε καραμέλα ήταν τον Αύγουστο, σε ένα μαγαζί στη Ζάκυνθο…αλλά όταν σας λέω καραμέλα, φανταστείτε και 2.000 θερμίδες??!!Είδα μπανόφι στον κατάλογο, άντε λέω, ας μπω στον πειρασμό…πού να φανταστώ ότι η μερίδα είχε όλο το κουτί ζαχαρούχο γάλα και κόντεψε να μου βγει από τα αυτιά?! Από τότε είπα θα αργήσω να ξαναφάω, οπότε και έφτασε οκτώβριος..
Οπότε αν έχετε κρίση υπογλυκαιμίας, μπορείτε να τα φτιάξετε, αν πάλι θέλετε απλά να δείτε το αποτέλεσμα της κλήρωσης, παρακάμψτε τη θερμιδοφόρο συνταγή!

Υλικά (από βιβλίο “Cupcakes from the heart, Samantha Blears”):

125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φακελάκι βανίλια
2 αυγά
125γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
40γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
3 κ.σ. γάλα

για τη γέμιση
Καραμέλα γάλακτος (ή ζαχαρούχο γάλα που έχει μετατραπεί σε καραμέλα γάλακτος,βλ. εδώ)

Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα/180 βαθμούς αντιστάσεις.
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες στο ειδικό ταψάκι για μάφιν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη (3-4′). Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, μπέικιν, ινδική καρύδα και τέλος το γάλα. Αφού ομογενοποιηθούν σταματάμε το χτύπημα.
Γεμίζουμε τις 12 θήκες. Ψήνουμε για 20-22′.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για να βάλουμε το γλάσο. Αφού κρυώσουν τους κάνουμε μια τρύπα στη μέση (χρησιμοποιούμε το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια από το μήλο, το πιέζουμε ελαφρά στο κεκάκι και το ανασηκώνουμε έχοντας αφαιρέσει έτσι ένα κομματάκι- αν δεν έχουμε το εργαλείο, με μαχαίρι κάνουμε την τρύπα) και γεμίζουμε με καραμέλα και ξανασκεπάζουμε με το κομματάκι που αφαιρέσαμε.

Υλικά για γλάσο ( συνταγή εδώ):
2 ασπράδια αυγών
100γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας(ή ενα φακελάκι βανίλιας αν δεν έχετε εσάνς)

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό να βράσει και από πάνω στερεώνουμε ένα ανοξείδωτο μπωλ όπου βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Αρχίζουμε να τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να είναι καυτό(γι’αυτή την ποσότητα θα χρειαστούν περίπου 3′). Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ(αν έχουμε χειρός, τότε το βάζουμε σε άλλο μπωλ) και το χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3-5′ οπότε και θα αφρατέψει και θα γίνει γυαλιστερή μαρέγκα. Παράλληλα ρίχνουμε και την βανίλια.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes. Αν δεν έχουμε κορνέ, μπορούμε και με κουτάλι. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο η μαρέγκα και μετά από λίγο τα βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω τους την καραμέλα. Διατηρούμε στο ψυγείο και όταν θέλουμε να καταναλώσουμε, τα αφήνουμε 5′ εκτός ψυγείου να επανέλθει το κέικ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Παρατηρήσεις:
– Τα ασπράδια αυγών είναι καλό να προέρχονται από βιολογικά φρέσκα αυγά.
– Το ψήσιμο στο μπαιν-μαρί τα παστεριώνει.
– Αν και πάλι δε θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, φτιάξτε σαντιγί. Αλλάζει σίγουρα η γεύση, αλλά και πάλι ωραίο θα είναι.

Και το αποτέλεσμα της κλήρωσης!! Τυχερή είναι η Στυλιανή Π. ! 
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους!!

Athina Panou
Written by Athina Panou

23 Comment responses

  1. Avatar
    October 15, 2012

    Μπράβο στη Στυλιανή!<br />Λατρεύω το ινδοκάρυδο, οπότε θα δοκιμαστούν!<br />Μακάρι να ανηφορίσεις και προς Θεσσαλονίκη μεριά για μία παρουσίαση!<br />Ευχές

    Reply

  2. Avatar
    October 15, 2012

    Συγχαριτήρια στη νικήτρια!!! Όσο για σένα… Πες μου, με μισείς;! Θες να γίνω 8000 κιλά με τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ cupcakes σου που μόλις τα βλέπω τρέχω να τα φτιάξω;;; 😛

    Reply

  3. Avatar
    October 16, 2012

    Ξελιγώθηκα και μόνο που τα είδα!!!!

    Reply

  4. Avatar
    October 16, 2012

    Συγχαρητήρια στην τυχερή!<br />Τα κεκάκια σήμερα υπέροχα!<br />Kathy by anthomeli

    Reply

  5. Avatar
    October 16, 2012

    Υπέροχα τα κεκάκια σου σήμερα (όπως πάντα φυσικά:)<br />Συγχαρητήρια στην τυχερή!

    Reply

  6. Avatar
    October 16, 2012

    καλή επιτυχία Αθηνούλα σε όλα !!!!<br /><br /><br />υπέροχα τα κεικακια σου <br /><br />φιλια πολλά

    Reply

  7. Avatar
    October 16, 2012

    Υπέροχα τα κεκάκια σου Αθηνούλα μας.<br /><br />Συγχαρητήρια στην τυχερή.<br /><br />Φιλιά

    Reply

  8. Avatar
    October 16, 2012

    Γειά σου Αθηνά! Πανέμορφα και πολύ νόστιμα φαίνονται τα cupcakes!<br />Μπράβο για το βιβλίο, περιμένω λοιπόν νεότερα για την παρουσίασή του κι ελπίζω να μπορέσω να έρθω!<br />Φιλιά και καλή συνέχεια!

    Reply

  9. Avatar
    October 16, 2012

    Τι υπέροχα που ειναι Αθηνά μου και συγχαρητήρια στο κορίτσι που κέρδισε!<br />Φιλιά πολλά πολλά!

    Reply

  10. Avatar
    October 16, 2012

    Αθηνά, συγχαρητήρια για το βιβλίο σου! Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και να έχει πολλές πωλήσεις. Όταν έρθω Ελλάδα θα το ψάξω!<br />Φιλιά!

    Reply

  11. Avatar
    October 16, 2012

    Πολύ ωραία cupcakes Αθηνά μου.<br />Το γλάσο φαίνεται αφράτο και έτσι όπως πέφτει η καραμέλα είναι τέλεια.<br /><br />Να ειδοποιήσεις για την παρουσίαση όπωσδήποτε. :)<br /><br />Φιλιά πολλά

    Reply

  12. Avatar
    October 16, 2012

    λατρεύω τα cupcakes, την καραμέλα και το ινδοκάρυδο!! πολύ σούπερ πρόταση!!! συγχαρητήρια και στη νικήτρια!! 🙂

    Reply

  13. Avatar
    October 16, 2012

    α ειναι πολυ ωραια αυτα τα γεμιστα κεκακια!καλη επιτυχια με το βιβλιο!

    Reply

  14. Avatar
    October 17, 2012

    Με γειά και το καινούργιο λουκ στο μπλογκ σου Αθηνά! Αλλά και η συνταγή μιαμ-μιαμ!

    Reply

  15. Avatar
    October 17, 2012

    Αργω μερικες φορες να περασω απο το μπλοκοσπιτο σου αλλα δεν ξεχνω να ερθω για να μαθω νεα σου.Να εισαι παντα καλα και καλο υπολοιπο εβδομαδας!!<br />Τα κεκακια ονειρο!!!!!!!!Μερικα και απο το σπιτικο μου παρακαλω:)

    Reply

  16. Avatar
    October 17, 2012

    Πανεμορφα φαινονται!Λες να μπορεσω να τα μετατρεψω σε ποντους weight watchers στο μπλογκακι μου? να μην στερουμαστε κ το γλυκακι μας εμεις οι διαιτοτραφουσες!!

    Reply

  17. Avatar
    October 18, 2012

    καλησπέρα!Τυχαία έπεσα στο μπλογκ σας και μου άρεσε πολύ! Τί πανέμορφα πραγματακια!

    Reply

  18. Avatar
    October 19, 2012

    Καλημέρα!!!!<br />Τι ωραίο γλυκάκι!!!!<br />Καλό ΣΚ <br />Φιλάκια

    Reply

  19. Avatar
    October 19, 2012

    Φανταστικά τα κεκάκια σου…σ ευχαριστώ που έγραψες και για τα παιδάκια του ΠΙΚΠΑ,έχουμε περιθώριο μέχρι τέλος του Οκτωβρίου.Ελπίζω κάτι…να μαζευτεί.Σε φιλώ!!!

    Reply

  20. Avatar
    October 20, 2012

    Όπως πάντα…υπέροχα χρώματα!!!

    Reply

  21. Avatar
    October 22, 2012

    Είπες να τρελάνεις και τους δικούς μας καθρέφτες ε????? Καθαρματάκι….<br />Φανταστικά τα γλυκάκια σου! Ήδη μου τρέχουν τα σάλια. Τα κατάφερες λοιπόν…ξανά!<br />Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    Reply

  22. Avatar
    October 23, 2012

    Αθηνά μου,παρέλαβα τα δωράκια σου!<br />Είναι υπέροχα,μου άρεσαν πολύ και να είσαι σίγουρη ότι θα τα αξιοποιήσω με τον καλύτερο τρόπο!Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!<br />Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο σου και σε ότι κάνεις στη ζωή σου!<br />Ευχαριστώ πολύ και όλες τις φίλες για τις ευχές τους.<br /><br />Φιλιά πολλά<br />Στέλλα

    Reply

  23. Avatar
    October 26, 2012

    Να είστε όλοι καλά για τα καλά σας λόγια!Χαίρομαι πάρα πολύ σας αρέσουν!Πολλά φιλιά!

    Reply

Leave a comment