Open top menu
Cupcakes χωρίς γλουτένη, με ρυζάλευρο, λεμόνι και ινδοκάρυδο / Gluten free cupcakes with lemon and coconut

Cupcakes χωρίς γλουτένη, με ρυζάλευρο, λεμόνι και ινδοκάρυδο / Gluten free cupcakes with lemon and coconut

Και ναι, προλαβαίνω να κάνω ανάρτηση!Σε ένα διάλειμμα από το τρέξιμο κι ευελπιστώ ότι θα ολοκληρώσω την ανάρτηση και δε θα προκύψει κάτι ώστε να κλείσει το laptop πριν πατήσω δημοσίευση!
Και όταν λέω τρέξιμο, εννοώ και κανονικό τρέξιμο και περπάτημα και μάλιστα αρκετό περπάτημα αυτές τις μέρες(τελικά οι απεργίες των ΜΜΜ μάλλον καλό κάνουν!!). Νομίζω ότι πρέπει να κυκλοφορώ με τα αθλητικά μέσα στην τσάντα(ευτυχώς που διαλέγω μεγάλες τσάντες, να χωράνε τα πάντα μέσα!Βιβλία, ταπεράκια, τώρα και παπούτσια!…τελειώνεις τη δουλειά και δεν υπάρχει λεωφορείο ούτε ζωγραφιστό?! Βρίσκεις μια γωνίτσα, βγάζεις τα αθλητικά από την τσάντα του Sport Billy (φαντάζομαι κάποιοι θα το θυμάστε!), αλλάζεις γρήγορα τις ψηλές σου μπότες και ξεκινάς περπάτημα…αρκεί βέβαια το υπόλοιπο outfit έστω και λίγο να υποστηρίζει τα αθλητικά, μην κυκλοφορούμε με παλτουδάκι και αθλητικά…εεε?!
Και μετά τη φλυαρία μου και το παραλήρημά μου, μήπως να έλεγα και για τη συνταγή??Η μισή είναι υγιεινή θα τολμούσα να πω και ταιριάζει με τα αθλητικά! Η άλλη μισή, το επάνω μέρος ταιριάζει με τις μπότες! Είναι για την εμφάνιση!
Πειραματίστηκα με συνταγή χωρίς γλουτένη μετά από καιρό, όχι γιατί έχω θέμα με την γλουτένη, αλλά επειδή είναι καλύτερες αυτές οι συνταγές εφόσον δεν χρησιμοποιούν το άσπρο αλεύρι. Το ρυζάλευρο που χρησιμοποίησα και το κορν φλάουρ είναι από μαγαζί με βιολογικά και γράφουν ότι δεν περιέχουν γλουτένη(στο σούπερ μάρκετ το κλασικό κορν φλάουρ περιέχει γλουτένη).
Έχει και το γιαούρτι η συνταγή και το λάδι, τι να σας λέω τώρα, ό,τι πρέπει μετά το περπάτημα! Μετά αν μας πιάσει η λιγούρα βέβαια για κάτι πιο θερμιδογόνο, θυμόμαστε τα μελομακάρονα των γιορτών και παραμένουμε στο ρυζάλευρο και λέμε κι ευχαριστώ!
Υλικά:
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας λάδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι (έβαλα 2%)
1 κούπα ρυζάλευρο (χωρίς γλουτένη)
1/2 κούπα κορν-φλάουρ(χωρίς γλουτένη)
3/4 κούπας ινδοκάρυδο
1κ.σ. μπέικιν
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C (ή 170 C σε αέρα). Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί με 12 θήκες για μάφινς (ή αλλιώς τις λαδώνουμε και αλευρώνουμε ή χρησιμοποιούμε κατευθείαν θήκες σιλικόνης).
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε (με αυγοδάρτη) τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγο. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό και ξύσμα. Ρίχνουμε και τα στερεά, ομογενοποιούμε.
Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε για 20-25′ (ανάλογα το φούρνο, θα τα δείτε να ροδίζουν).
 
Για την κρέμα(έτσι να βρίσκεται…!)
150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. άχνη (κοσκινισμένη)
λίγο λιμοντσέλο(δηλαδή ανάλογα τα γούστα)
2κ.σ. γάλα 
 
Χτυπάτε στο μίξερ τα παραπάνω υλικά και δοκιμάζετε ,αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του λιμοντσέλου ρίχνετε λίγο λίγο.
Αφήνετε στο ψυγείο λίγο να σταθεροποιηθεί και μετα γεμίζετε κορνέ ή και με κουταλάκι διακοσμείτε τα κεκάκια.
Η’ δεν τα διακοσμείτε και καθόλου και ρίχνετε απλά ζάχαρη άχνη!
 
Η συνταγή των cupcakes από εδώ
Athina Panou
Written by Athina Panou

26 Comment responses

  1. Avatar
    January 12, 2011

    Εξαιρετική και πρωτότυπη όπως πάντα!!!

    Reply

  2. Avatar
    January 13, 2011

    Αθηνά μου τρέξιμο δε λες τίποτα!!<br />Εγώ τώρα πείσμωσα κι όταν έχει ΜΜΜ δεν μπαίνω πάω με τα πόδια!!<br />Το γλυκάκι σου υπέροχο όπως πάντα.<br />Σου έχω κάτι στη σελίδα μου κι αν βρεις καιρό έλα!<br />Φιλάκια

    Reply

  3. Avatar
    January 13, 2011

    Μουσικη καλημέρα.!!!!Σας περιμένουμε στο blog μας

    Reply

  4. Avatar
    January 13, 2011

    Καλά εεεε τέλεια τα κεκάκια σου!!!!!<br /><br />Φιλιά<br />Καλημέρα

    Reply

  5. Avatar
    January 13, 2011

    Πανεμορφα εινια τα κεκακια σου…<br />Καλημερα!

    Reply

  6. Avatar
    January 13, 2011

    Μιαμ, μιαμ…<br />Να είχα ένα τώρα… Δύσκολη ώρα στη δουλειά…

    Reply

  7. Avatar
    January 13, 2011

    Πάντα θαυμάζω τις τόσο εξαιρετικές και φωτεινές φωτογραφίες που βγάζεις!!<br />Η συνταγή σου είναι πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα,θα την σημειώσω να την δοκιμάσω!

    Reply

  8. Avatar
    January 13, 2011

    Lemon and cocunut…. δεν μπορώ να αντισταθώ σε κανένα από τα δύο, για χάρη τους απαρνιέμαι και τα μελομακάρονα;-)

    Reply

  9. Avatar
    January 13, 2011

    Αθηνούλα, το παραλήρημά σου κατ΄ αρχήν εμένα δεν με πειράζει, χε χε, νομίζω πως έχω περάσει τη μισή μου ζωή και βάλε περπατώντας! :)<br />Τα κεκάκια πανέμορφα και το λεμόνι το λατρεύω. Το λιμοντσέλο είναι επίσης εξαιρετικό!<br />Σ&#39; ευχαριστώ που πέρασες κι από τη σκοτεινή μου κουζίνα, να είσαι καλά, πολλά φιλιά!

    Reply

  10. Avatar
    January 13, 2011

    Με εχει πιάσει μιά λιγούρα….τώρα ….σούπερ τα κεκάκια!<br />Ολα τα είχα ακούσει, αλλά σετάρισμα υλικών με τα πατούμενα ποτέ!!!!!!!Εγραψες κανονικά!!!!<br />Εδώ που τα λέμε δεν έχεις κι άδικο! χαχαχαχ!!!

    Reply

  11. Avatar
    January 13, 2011

    είναι όνειρο το γλυκάκι!πέρνα από το blog μου σε περιμένει ενα βραβείο!

    Reply

  12. Avatar
    January 13, 2011

    Περιγραφικότατη και απολαυστική είσαι Αθηνούλα μου. Σε ταλαιπωρούν αυτά τα ΜΜΜ.. 🙂 <br />Ελπίζω να σε δω κάποια από αυτές τις μέρες..στο μέρος το γνωστό (χιχι)..<br /> <br />Σαν ψεύτικο είναι το κεκάκι σου .<br />Το ρυζάλευρο έχω να το χρησιμοποιήσω από τότε που ήταν μικρά τα παιδιά μου. <br />Ωραία η συνταγή σου. <br /><br />Φιλιά πολλά

    Reply

  13. Avatar
    January 13, 2011

    Αθηνούλα Αθηνούλα μικρά στολίδια είναι τα καπ κεις σου, θα τα δοκιμάσω, η φωτογραφία τέλεια και η περιγραφή ουσιαστική και ξεκαρδιστική.<br />φιλί

    Reply

  14. Avatar
    January 14, 2011

    Τί ταλαιπωρία είναι αυτή που περνάτε στην Αθήνα με τις απεργίες. Εδώ αν είναι να κάνουν απεργία το ανακοινώνουν 4 μήνες πριν, δίνοντας ακριβώς τις ώρες που δεν θα λειτουργούν τα λεωφορεία. Εδώ που τα λέμε, 3μισι χρόνια που μένω Ολλανδία, απεργία δεν έχω δει. <br />Στο προκείμενο όμως. Τα cupcakes σου τέλεια, με ή χωρίς γλουτένη.

    Reply

  15. Avatar
    January 14, 2011

    Πέρνα από τη μάνα λιγουλάκι!<br />Καλημέρα!

    Reply

  16. Avatar
    January 14, 2011

    Αμάν με αυτές τις απεργίες, τι χάλι είναι αυτό!!! Αχ αυτά τα γλυκάκια σου!!!

    Reply

  17. Avatar
    January 14, 2011

    Γιατί πάντα τα γλυκάκια σου είναι τόοοοσο λαχταριστα;

    Reply

  18. Avatar
    January 14, 2011

    αθηνά μου τέλεια τα κεκάκια και απίθανο το timing…. Λόγω ενός θεματος είμαι αναγκασμένη να τρωω προϊόντα χωρίς γλουτένη!!! Οι φωτογραφίες είναι μοναδικές! Φιλιά!

    Reply

  19. Avatar
    January 15, 2011

    exw mia aporia.sas grafoun sto blog sas kai eseis den apantate se kanenan.GIATI??????

    Reply

  20. Avatar
    January 15, 2011

    φίλε/φίλη ανώνυμε/η αν παρακολουθούσες το μπλογκ θα ήξερες αν απαντάω ή όχι.<br />κ.Ξανθή σας ευχαριστώ!είδα και το mail και το βραβείο και θα τα πούμε!!<br />Μάριε σ ευχαριστώ!Μας φτιάχνεις τη διάθεση με τη μουσική!!<br />Ειρήνη μου θα περάσω κι από σένα για το βραβειάκι!!Ευχαριστώωω!!<br />Μάγδα ζηλεύω!!Αν ήξερες τι τραβάμε με τις απεργίες!!Αν ήμουν σε εσένα θα χρησιμοποιούσα και το ποδήλατό

    Reply

  21. Avatar
    January 15, 2011

    Φαίνονται εξαιρετικά τα κεκάκια σου!!! <br />Ενα βραβείο σε περιμένει στο ιστολόγιο μου μπορείς να το πάρεις όποτε θέλεις εδώ http://skeftomaiaraiparho.blogspot.com/2011/01/m.html<br /><br />Φιλιά

    Reply

  22. Avatar
    January 22, 2011

    Wraia kai ugeina ta cupcakes sou! Polu omorfa!

    Reply

  23. Avatar
  24. Avatar
    January 24, 2011

    Αθηνάκιιι με τα τέλεια cupcakes σου!!!<br />Σε φιλώωω!!!

    Reply

  25. Avatar
    January 27, 2011

    Τα cupcakes δείχνουν απίθανα. Θέλω να τα δοκιμάσω οπωσδήποτε !!! Αχ αυτό το παλτουδάκι με το αθλητικό… 3 φορές την εβδομάδα ψάχνω να κρυφτώ και αποφεύγω το κέντρο εξαιτίας τους… Καλή σου μέρα Αθηνούλα, μου άνοιξες την όρεξη (και ουχί για γυμναστήριο)

    Reply

  26. Avatar
    February 20, 2011

    πωπ το μπλογκ σου είναι κόλαση.τα συγκεκριμένα θα τα δοκιμάσω και οι φωτογραφίες σου απλά καταπληκτικές!!τι κάμερα χρησιμοποιείς?<br /><br />http://diatrofikamystika.blogspot.com/

    Reply

Leave a comment