Open top menu
EAT:The Story of Food, ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ιστορία του φαγητού!

EAT:The Story of Food, ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ιστορία του φαγητού!

02

Αν σας ρωτούσαν τι είναι για εσάς το φαγητό, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόσασταν? Ανάγκη ή απόλαυση? Απόλαυση ή ανάγκη? Στην ερώτηση “μια επανάσταση στην κουζίνα?” τι θα απαντούσατε? Το ξέρετε ότι ενώ μπορεί να έχετε δίπλα σας το μίξερ, μπορεί να μην το σκεφτείτε γιατί τα θεωρούμε όλα δεδομένα?!
Κάτι τέτοια σκεφτόμασταν την προηγούμενη Δευτέρα μια παρέα food bloggers που βρεθήκαμε σε μια υπέροχη εκδήλωση, κάτι σαν γαστρονομικό ταξίδι στην ιστορία του φαγητού. Πηγή έμπνευσης η εκπομπή του National Geographic Channel «EAT: The Story of Food». Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, διάσημοι chef, food bloggers, δημοσιογράφοι, προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου και διασημότητες από το χώρο της show-business, της μόδας και της εστίασης κατέκλυσαν τον χώρο του Barque στην Νέα Ερυθραία, για τις ανάγκες του επιμορφωτικού food event που διοργάνωσε η FOX International Channels Greece.

04

Υπό την καθοδήγηση του διεθνώς αναγνωρισμένου chef, γνωστού για το πάθος του με τη μαγειρική, Χριστόφορου Πέσκια, έγινε η έναρξη του live cooking session με τη συμμετοχή 6 food bloggers. Συγκεκριμένα, η ιστορική αναδρομή στο φαγητό, κάλυψε 6 θεματικές ενότητες, όσα και τα επεισόδια της εκπομπής «EAT: The Story of Food»

03

Η Μαριλίτα Χατζηβασιλείου από το blog Gourmelita ανέλαβε την ενότητα «κρέας», η Ελεάννα Γιαννοπούλου από το Foodaki blog την κατηγορία «food revolutionaries», η Γωγώ Παπαδιονυσίου από το blog Mamatsita το «ψάρι και θαλασσινά», η Madame Ginger κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη την ενότητα «ένοχες απολαύσεις», η Εύα Μονοχάρη από το blog Funky Cook τους «σπόρους από τη Γη» και για επιδόρπιο η υποφαινόμενη(aka Sugar Buzz!), ανέλαβα την ενότητα «ζάχαρη και γλυκά».
Δεν βρίσκεσαι καθημερινά δίπλα στο διάσημο σεφ Πέσκια και ομολογώ ότι ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος! Εννοείται ότι ένα τρακ το έχεις μη σε ρωτήσει κάτι που δεν ξέρεις ή δε θυμάσαι, αλλά τουλάχιστον αφού το θέμα μου είχε να κάνει με τη σοκολάτα, καταλαβαίνετε ότι τόσα χρόνια τα πάω καλά!
Επιπλέον βοηθούσε και ο παρουσιαστής της βραδιάς Παναγιώτης Χατζηδάκης και ήταν φυσικά αστείο να βλέπεις να τον σεφ να “μαλώνει” τον Παναγιώτη αν δεν ήξερε κάτι!

01

Οι καλεσμένοι του National Geographic είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλες τις δημιουργίες του σεφ και της ομάδας του. Ειδική αναφορά και συζήτηση έγινε κατά την διάρκεια του event και με έναν αληθινό food revolutionary, το Λευτέρη Λαζάρου, chef και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Βαρούλκο».

Το National Geographic Channel συνεχίζει να προβάλλει την ιστορία του φαγητού, μέσα από την εκπομπή «EAT: The Story of Food» κάθε Δευτέρα στις 21:00. Το National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, hol και Cyta Hellas.

05

Και φυσικά στο τέλος η αναμνηστική φωτογραφία!
Και θα κλείσω με κάτι που μάθαμε όλοι μας εκεί, ότι οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τη σοκολάτα όχι μόνο ως φαγητό αλλά και ως νόμισμα…ναι έπρεπε να το μοιραστώ κι αυτό, γιατί το είπαμε εκατό φορές με τα κορίτσια, τι νομίζετε δε διαβάσαμε?!

 

 

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment