Open top menu
#Mydaymybliss: Ένα φανταστικό gingerbread cake και κάτι από #bictouch!

#Mydaymybliss: Ένα φανταστικό gingerbread cake και κάτι από #bictouch!

bic-gingerbread-teaser

#Mydaymybliss
Μπορεί να αναρωτηθείς τι θέλω να πω με το παραπάνω, αλλά σκέφτηκα ότι θα ταίριαζε πολύ ωραία σε μια νέα κατηγορία posts που ήθελα να εγκαινιάσω! Εξάλλου, αν με παρακολουθείς σε Instagram + Facebook, θα ξέρεις ότι μ’αρέσει πολύ να ανεβάζω ό,τι με ευχαριστεί, ό,τι με κάνει να νιώθω ωραία και θέλω να το μοιραστώ. Μικρές στιγμές στην καθημερινότητά μας, κάποιο γλυκό, κάποια ιδιαίτερη γεύση, μια βόλτα, ένα φαγητό, ένα αρωματικό τσάι, μια στάση στη γιόγκα και διάφορα άλλα.

bic-gingerbread-1

Σίγουρα κατά κάποιον τρόπο όλα συνδέονται με την αγάπη μου για τη δημιουργία στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, η φιλοσοφία μου είναι ότι η νέα γυναίκα (και όχι μόνο!) μπορεί να παραμένει μοντέρνα ενώ παράλληλα ξέρει και να μαγειρεύει! Βασικά, αυτό μου το πέρασε η μαμά μου, για να λέω την αλήθεια! Και δεν μπορώ να κρύψω πόσο τη θαύμαζα όσο εργαζόταν (εννοείται και τώρα που σταμάτησε, αλλά θέλω να τονίσω και το πριν!) και πρόσεχε το ντύσιμό της για τη δουλειά, πάντα κομψή και πάντα ένα σωρό φαγητά για την οικογένεια! Δεν ξέρω πώς τα προλάβαινε, αλλά θέλω να πιστεύω ότι εμπνέομαι συνέχεια από αυτήν!
Η κάθε μέρα μου είναι γεμάτη αλλά στο τέλος της νιώθω κι εγώ γεμάτη! Δε θα σου αποκαλύψω τώρα όλα τα μυστικά μου (άσε να έχουμε να γράψουμε κι άλλα!), αλλά θα σου πω ότι σίγουρα ακούω μουσική στις μετακινήσεις μου για να χαλαρώνω, παίρνω χαρά και ενέργεια όταν βλέπω αυτά που δημιουργώ (και ναι…εννοώ αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία!) και δεν ξεχνάω ότι είμαι πάνω απ’όλα γυναίκα! Το πιο απλό παράδειγμα για να σου «δέσω» όλα αυτά που βλέπεις στις φωτογραφίες: Πάω στο σούπερ μάρκετ (το οποίο για μένα αποτελεί ευχάριστη βόλτα!), έχω τα ακουστικά στα αυτιά, ακούω μουσική και δεν ακούω τίποτα τριγύρω μου (θεωρητικά είναι καλό!), θα χαζέψω στο διάδρομο με τα αλεύρια να αποφασίσω τι θέλω, στο διάδρομο με τις κουβερτούρες και τα μπαχαρικά τι θα με εμπνεύσει, στο μανάβικο τι θα μου διεγείρει τη γεύση και τέλος θα αφιερώσω και χρόνο να διαλέξω αφρόλουτρο ανάλογα τη διάθεσή μου αλλά και τα καλσόν που μου λείπουν και ποτέ δεν είναι αρκετά!

bic-gingerbread-4

Και έτσι σου εξηγώ πώς ψώνισα τα υλικά για το αρωματικό gingerbread cake με τα χαριτωμένα ανθρωπάκια-gingerbread cookies, τα σοκολατάκια για να γεμίσω τα σακουλάκια που θα έφτιαχνα για το εορταστικό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για το βαφτιστηράκι μου – γιατί δεν ξεχνάμε και το ρόλο της νονάς!- και τα καινούρια μου καλσόν από τη νέα σειρά Bic Touch. Πολλές φορές μπορεί να τα προσπέρασες , γιατί ήδη είναι γνωστά στο μυαλό σου, αλλά την επόμενη τσέκαρε όλα τα καινούρια σχέδια που έχουν και θα σε ενθουσιάσουν. Αυτές τις μέρες το αγαπημένο μου έγινε το opaque 120 den διπλής όψης (!!ναι, μαύρο και γκρι)…ε δεν μπορούσα να μη βάλω και μια φωτογραφία με το αγαπημένο μου τσάι με τα μηνυματάκια (αν δεν το διαβάζεις: «Every object, every being, is a jar full of delight» ).

bic-gingerbread-5

Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή (είναι απίστευτα αρωματικό και γευστικό) και όταν θα πας σούπερ μάρκετ να προμηθευτείς τα υλικά, θυμήσου να ρίξεις μια ματιά στη συλλογή που σου ανέφερα, θα εντυπωσιαστείς με τα σχέδια. Η σειρά καλσόν BIC Touch φέρνει ένα touch θηλυκότητας στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας και της δίνει ένα όπλο για να νιώσει και να είναι όμορφη, με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Γιατί είναι… πάνω απ’ όλα γυναίκα!
Συνταγή
(2 ταψάκια διαμ.18εκ. ή 1 ταψάκι μεγαλύτερο)

Για το κέικ:
220γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40γρ. μελάσα
40γρ. μέλι
300γρ. γάλα
160γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
320γρ. αλεύρι(γ.ο.χ.)
2 κ.γ. σόδα
2κ.γ. κανέλα
1κ.γ. κάρδαμο
Για το γλάσο:
120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400γρ. άχνη
200γρ. τυρί κρέμα
1-2κ.γ. εσάνς βανίλιας
Ανάβετε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
Στρώνετε λαδόκολλα στα δύο ταψάκια (ή στο ένα αν χρησιμοποήσετε μεγαλύτερο, περίπου διαμ.26εκ.)
Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο(πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), την καστανή ζάχαρη, το μέλι και τη μελάσσα. Χτυπάτε να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα λίγο. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα. Προσέχετε να μην πετάζεται.
Στη συνέχεια αναμειγνύετε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το κάρδαμο και ρίχνετε στο μπολ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζετε στα δύο ταψάκια και ψήνετε περίπου για 40′. Αυτό εξαρτάται από το φούρνο σας.
Σε κάθε περίπτωση θα τσεκάρετε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει στεγνή, διαφορετικά θα αφήσετε λίγα λεπτά ακόμα.
Επίσης αν ψήσετε όλο το μείγμα σε ένα ταψάκι μεγαλύτερο, θα χρειαστεί περισσότερη ώρα, σίγουρα 50-60′.

Αφήνετε να κρυώσουν τα κέικ πολύ καλά και στη συνέχεια ξεφορμάρετε και κόβεται το καθένα στα δυο.
Αν έχετε ένα ταψάκι, θα το κόψετε στα 3.

Για το γλάσο:
Χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη να αρχίζει να αφρατεύει και ρίχνετε σιγά σιγά το τυρί κρέμα και τη βανίλια. Δεν χτυπάτε πολύ για να μην “κόψει”.

Ενώνετε τα κέικ με το γλάσο. Διατηρείτε το κέικ στο ψυγείο σκεπασμένο και όταν θέλετε να σερβίρετε αφήνετε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να επανέλθει το κέικ(να μην είναι σφιχτό).

Στολίζετε με μπισκότα. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε τη συνταγή που κάνω εδώ.

bic-gingerbread-2

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment