Open top menu
Γλυκό με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τσουρέκι αρωματισμένο με λικέρ Μαστίχα Skinos

Γλυκό με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τσουρέκι αρωματισμένο με λικέρ Μαστίχα Skinos

skinos2

Διανύουμε τη Μ.Βδομάδα, ψάχνεις παντού για νηστίσιμες συνταγές, αλλά εγώ θα σε προετοιμάσω για το τραπέζι της Κυριακής! Ναι, κοινώς σου έχω σήμερα ένα λαχταριστό γλυκό με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τσουρέκι αρωματισμένο με λικέρ Μαστίχα Skinos!
Εντάξει είμαι φαν μαστίχας σε οποιαδήποτε μορφή! Και οι φίλες μου με ξέρουν ότι τα καλοκαίρια σε μπαράκι σε νησί, πάντα θα παραγγείλω κοκτέιλ που θα έχει μέσα λικέρ μαστίχα! (Η αλήθεια είναι ότι αν τις ρωτήσεις, θα σου πούνε ότι επιπλέον κοιτάω να έχει και καμιά μαρμελάδα μέσα και με κοιτάνε με το ύφος τι θα παραγγείλει πάλι αυτή!)
Ξέρεις όμως, ότι λικέρ σε λικέρ διαφέρουν και αν έχεις δοκιμάσει το συγκεκριμένο καταλαβαίνεις αμέσως την εξαιρετική του ποιότητα. Μπορείς να το σερβίρεις μετά από ένα γεύμα σε σφηνοπότηρα, είναι το τέλειο χωνευτικό. Επίσης αυτό που κάνω εγώ (το καλοκαίρι βέβαια!), είναι να το σερβίρω με χυμό λεμονιού ή λάιμ και λίγα παγάκια. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς! Αν θες όμως και κάτι παραπάνω, τότε δοκίμασε το με σορμπέ λεμόνι!

skinos3

Και αφού έπιασες το κόνσεπτ του ενθουσιασμού μου πόσο το λατρεύω, θα σου πω πώς να φτιάξεις και το σημερινό λαχταριστό γλυκό! Εντάξει, το μπολ είναι οικογενειακό μέγεθος, αλλά αν θες να κρατηθείς, μοίρασε το και σε ατομικά!
Έχεις έτοιμο τσουρέκι ή αυτό που έφτιαξες (μπράβο σου σ’αυτή την περίπτωση!). Ψήνεις λίγο τις φέτες και τις βρέχεις με το Skinos…χωρίς σιρόπι, χωρίς τίποτα άλλο! So simple! Και μετά έρχεται η κρέμα ζαχαροπλαστικής από πάνω αρωματισμένη με βανίλια και ξύσμα λεμονιού! Δε σου λέω τίποτα άλλο, δες τη συνταγή και βάλτο στο πρόγραμμα για το Πασχαλινό τραπέζι!

Γλυκό με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τσουρέκι αρωματισμένο με λικέρ Μαστίχα Skinos

Υλικά (για ένα μπολ 6 ατόμων):

600γρ. γάλα πλήρες
80γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι
60γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
¼ κ.γ. αλάτι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
10γρ. βούτυρο

Για τη συναρμολόγηση:
6-7 φέτες τσουρέκι
400γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. λικέρ μαστίχα Skinos
Φιστίκια αιγίνης-κερασάκια γλασέ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, αφού έχουμε κρατήσει μισή κούπα γάλα. Ταυτόχρονα σε μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τους κρόκους με τη ζάχαρη , το γάλα που κρατήσαμε και το κορν φλάουρ.
Μόλις το γάλα στην κατσαρόλα πάρει βράση, ρίχνουμε και το παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα για να μην «κόψουν» τα αυγά. Ρίχνουμε και τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα. Μόλις δούμε ότι η κρέμα πήζει και αρχίζουν να δημιουργούνται φουσκάλες, τότε είναι έτοιμη. Αποσύρουμε, ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη λίγα λεπτά ακόμα και τη ρίχνουμε σε ταψάκι, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία. Μπορούμε να τη βάλουμε και στο ψυγείο.
Μόλις κρυώσει, την βγάζουμε από το ψυγείο, τη ρίχνουμε στο μπολ του κάδου του μίξερ και τη χτυπάμε με το εργαλείο φτερό να αφρατέψει. Αυτό το βήμα μπορείτε και να το παραλείψετε, αλλά βοηθάει στο να αποκτήσει η κρέμα πολύ ωραία υφή.
Τοποθετούμε τις φέτες τσουρέκι σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να γίνει σαντιγύ.
Στρώνουμε σε ένα μπολ τις φέτες τσουρέκι κομμένες σε μικρότερα κομμάτια. Τις ραντίζουμε με το λικέρ μαστίχα Skinos. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και στη συνέχεια τη σαντιγύ. Διακοσμούμε με τριμμένο φιστίκι ή και κυβάκια από κερασάκια γλασέ.

– Μπορείτε να το φτιάξετε και σε πυρέξ.
– Χρησιμοποίησα φυτική κρέμα γιατί είναι που γλυκιά, ώστε να μην προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη.

skinos4

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment