Open top menu
Happy Birthday to me με νέο project! Η τούρτα του Υδροχόου by Electrolux!

Happy Birthday to me με νέο project! Η τούρτα του Υδροχόου by Electrolux!

tourta_ydroxoou1

Ναι, σήμερα είναι τα γενέθλια μου! Ναι, είμαι Υδροχόος και θες δε θες , είμαστε τα καλύτερα παιδιά για παρέα!(αυτό το λέω στις φίλες μου και γελάνε…αλλά ας βρούνε αλλού καλύτερα!)
Και ως ζώδιο που θέλει το κάτι διαφορετικό, θέλησα να γιορτάσω τα γενέθλια μου μαζί σας με ένα ξεχωριστό βιντεάκι με την τούρτα μου! Αλλά είπα να το πάω και ένα βήμα παραπέρα και με τη βοήθεια της Electrolux θα έχουμε κάθε μήνα ένα τέλειο βίντεο (ναι, γιατί και τα παιδιά της παραγωγής κάνουν εξαιρετική δουλειά, όταν πατήσεις το λινκ, θα με θυμηθείς!) με την τούρτα που ταιριάζει σε κάθε ζώδιο!
Οι τούρτες αυτές βασίστηκαν σε εύκολες συνταγές και όσο το δυνατόν απλά υλικά που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ. Και είναι πολύ καλές προτάσεις για τις μαμάδες που ψάχνουν τι να φτιάξουν στα αστεράκια τους! Α ναι ξέχασα να σας πω, ότι θα δείτε υλικά που μπορούν πρώτα απ όλα να καταναλώσουν τα παιδάκια, οπότε απέφυγα πχ, τον καφέ, το αλκοόλ κτλ! Αλλά θα σας δίνω και τις εναλλακτικές!
Για τον αντισυμβατικό Υδροχόο λοιπόν, διαλέξαμε μια τούρτα που αποτελείται από κέικ βανίλιας με καστανή ζάχαρη, κρέμα μασκαρπόνε και μαρμελάδα αχλάδι-μανταρίνι για το twist! Γιατί? Ο Υδροχόος, ανήκει στο στοιχείο του Αέρα και η ιδιότητά του είναι Σταθερή. Ο κυβερνήτης του είναι ο Ουρανός που τον κάνει ανεξάρτητο, κοινωνικό, έξυπνο και εφευρετικό. Αγαπάει τις ελαφριές γεύσεις και τους ασυνήθιστους συνδυασμούς σε φαγητά και γλυκά που περιλαμβάνουν γιαούρτι, εσπεριδοειδή, ή φρούτα όπως το κυδώνι και το αχλάδι και μπαχαρικά με ιδιαίτερο άρωμα όπως ο αστεροειδής γλυκάνισος.

electrolux-udroxoos

Και μετά ήρθε ο φούρνος! Αν με παρακολουθείς ή έχεις δει τα βιβλία μου, θα έχεις διαπιστώσει ότι παντού λέω ότι το άλφα και το ωμέγα σε μια συνταγή γλυκού είναι ο φούρνος. Ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός και από αυτόν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό πώς θα μας βγει το γλυκό.
Χαίρομαι όταν έχω την ευκαιρία να δοκιμάζω ψησίματα σε διαφορετικούς φούρνους και με το νέο μας project δοκίμασα τον συγκεκριμένο φούρνο της Electrolux (EOB5450AOX BI Oven). Καταρχήν είναι εύκολος στη χρήση! Κι εγώ ακόμα που έχω δοκιμάσει πολλά είδη τόσα χρόνια, δε θα το κρύψω ότι με διευκολύνει ένας εύκολος φούρνος! Με περιστρεφόμενους διακόπτες που βυθίζονται όταν τελειώσεις (προσωπικά το προτιμώ, γιατί νιώθω μια ασφάλεια).
Οπότε το κέικ μας ψήθηκε πολύ καλά (στον συγκεκριμένο ψήθηκε στους 160 βαθμούς αέρα), το βγάλαμε να κρυώσει και μετά το φτιάξαμε μια λαχταριστή τούρτα! My cake!
Εννοείται ότι εσείς αφήνετε τη φαντασία σας ελεύθερη στο στόλισμα! Εγώ απλά συνδύασα το «πορτοκαλί» χρώμα της μαρμελάδας με τα πορτοκαλί sprinkles! Εξάλλου όπως λέω πάντα σημασία έχει να το κάνετε με την ψυχή σας!
Χρόνια μου πολλά λοιπόν! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Electrolux που με εμπιστεύτηκε να ψήσω στο φούρνο τους και να δημιουργήσουμε αυτό το συναρπαστικό και λαχταριστό project!

udr2

Πατάς εδώ και βλέπεις πώς θα φτιάξεις την τούρτα!

 


Κεικ βανίλιας με μασκαρπόνε και μαρμελάδα αχλάδι-μανταρίνι

Υλικά για 1 ταψάκι 20-23εκ.

260γρ. αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
1κ.γ. σόδα
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. υγρή βανίλια (ή 1 φακελάκι βανιλλίνη)
115γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. ζάχαρη (λευκή)
2 αυγά
200γρ. γάλα
1/2κ.σ. ξύδι

1.Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22εκ.
2.Ανάβουμε το φούρνο 160 βαθμούς (αέρα).
3.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης.
4.Αφού γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά με τη βανίλια.
5.Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα με το ξύδι και μετά το αλεύρι με σόδα και μπέικιν. Συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
6.Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε περίπου 40-55′.(Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή, αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα).

Συναρμολόγηση:
2 πακέτα μασκαρπόνε (500γρ)
2 κ.σ. άχνη
1 κ.γ. υγρή βανίλια
1 βαζάκι μαρμελάδα Αχλάδι-Μανταρίνι
50γρ. λευκή κουβερτούρα
Κουφετάκια – τρούφα
Aνακατεύουμε το μασκαρπόνε με την άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ. Κόβουμε το κέικ σε δύο πάτους. Στρώνουμε στον ένα πάτο τη μαρμελάδα, από πάνω μισή κρέμα μασκαρπόνε, σκεπάζουμε με τον άλλο πάτο, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε. πασπαλίζουμε με τα smarties και τρούφα. Τρίβουμε λευκή κουβερτούρα με τον τρίφτη.

udr3
Σημειώσεις:

-Όπως ανέφερα και παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα που θέλετε, όπως επίσης και ό,τι χρώμα κουφετάκια σας αρέσουν! Είτε για αγοράκι είτε για κοριτσάκι, είτε για μεγάλα παιδιά!!
-Θα αφήσετε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά για να το κόψετε. Μπορείτε να το κάνετε και από την προηγούμενη μέρα και να το τυλίξετε σε μεμβράνη. Και την επόμενη μέρα, το κόβετε και το διακοσμείτε.
ΥΓ: Ευχαριστώ και την Χριστίνα Θεοχάρη από το Food Spells για τις πολύτιμες πληροφορίες για τα αστρολογικά!

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment