Open top menu
Καραμελωμένα πράσινα μήλα και άρωμα πράσινου μήλου από #BodyShop!

Καραμελωμένα πράσινα μήλα και άρωμα πράσινου μήλου από #BodyShop!

karamelwmena-mila

Το σημερινό ποστ έχει μια νότα διαφορετική! Μια πράσινη, δροσερή νότα και υπέροχες μυρωδιές! Γιατί όλα είναι έμπνευση, δημιουργία, φαντασία και κυρίως εξέλιξη! Γιατί όπως έχω πει αρκετές φορές στη ζαχαροπλαστική βλέπω τέχνη, στη μαγειρική βλέπω ζεστασιά…
Γιατί ακόμα κι ένα καταπράσινο κουτάκι κρέμας σώματος με άρωμα πράσινου μήλου μου δίνει την έμπνευση να φτιάξω όμορφα καραμελωμένα πράσινα μήλα και όταν τα στήνω όλα μπροστά στο φακό μου, σκάω ένα χαμόγελο για την εικόνα που βλέπω.

caramel-apples-3

Γιατί έκλεισα τα μάτια, φαντάστηκα την εικόνα, ένιωσα τα αρώματα και μετά τα είχα όλα μπροστά μου. Γιατί απλά μου βγαίνει από μέσα μου, so simple…
Και αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σας πω πώς θα καραμελώσετε κι εσείς τα δικά σας μήλα, τα οποία μπορείτε να χαρίσετε, να κάνετε ένα μικρό δώρο στους αγαπημένους σας.
Όσο για τα υπέροχα αρώματα της σειράς πράσινου μήλου της γνωστής σε όλους μας εταιρείας Body Shop, αυτά θα τα αφήσω στην ειδική! Η Εύη, η beauty blogger πίσω από το All things you are θα σας πει πώς θα μυρίζετε αυτό το υπέροχο πράσινο μήλο και όχι μόνο. Σας έχει και διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα υπέροχα δώρα!
Και ναι, μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτή τη φωτογράφιση που κάναμε παρέα, την ευχαριστήθηκα πολύ! Είναι αυτό το κάτι παραπάνω…ίσως είναι και υπέροχες μυρωδιές…

caramel-apples-4

Υλικά για 3-4 μήλα (μέτρια)

200γρ. ζάχαρη
50γρ. νερό
2 κουτ. σούπας γλυκόζη
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Πλένουμε τα μήλα πολύ καλά και τα σκουπίζουμε.
Καρφώνουμε στο κέντρο τους ένα ξυλάκι για σουβλάκι ή ακόμα καλύτερα ένα ξυλάκι για finger food (όπως στη φωτογραφία, είναι πιο σταθερά).
Σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο κατά προτίμηση ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη χωρίς να ανακατέψουμε.
Βράζουμε για 5′ σε μέτρια φωτιά (χωρίς να ανακατεύουμε!). Μόλις περάσουν τα 5′, αυξάνουμε τη θερμοκρασία και τοποθετούμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Η καραμέλα είναι έτοιμη μόλις φτάσεις στους 150-154 βαθμούς C. Λίγο πριν φτάσει ρίχνουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής (χωρίς να ανακατέψουμε και πάλι, θα διαλυθεί με το βράσιμο).
Αποσύρουμε και με γρήγορες κινήσεις βουτάμε ένα μήλο κρατώντας το από το ξυλάκι. Το γυρνάμε να καλυφθεί από την καραμέλα και τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Αν θέλουμε ρίχνουμε στα γρήγορα και τρούφα να κολλήσει.
Όλες οι κινήσεις μας είναι γρήγορες γιατί η καραμέλα σταθεροποιείται. Αν έχουμε βοηθό ακόμα καλύτερα!

Με την ίδια καραμέλα μπορούμε να φτιάξουμε και γλειφιτζούρια (ρίχνουμε κουταλιές στη λαδόκολλα και τοποθετούμε ξυλάκι να κολλήσει).

Η ύπαρξη υγρασίας μπορεί να δυσκολέψει την καραμέλα να σταθεροποιηθεί, δηλαδή πιθανόν να νιώθετε ότι ακουμπώντας το δάχτυλό σας “κολλάει”. Διατηρήστε σε δροσερό περιβάλλον.

caramel-apples-1

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment