Open top menu
Μακαρονόπιτα ηπειρώτικη

Μακαρονόπιτα ηπειρώτικη

makaronopita1

 

Μακαρονόπιτα
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Μερίδες: 5-6
Υλικά:
400 γρ. μακαρόνια Νο 2
300 γρ. φέτα
4 αυγά
120 γρ. ελαιόλαδο
240 γρ. γάλα
1/4 κ.γ. αλάτι
πιπέρι λευκό

Βράζετε σε μπόλικο νερό τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα γυρίζετε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το γάλα, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε για να κρυώσει το μείγμα.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με αυγοδάρτη τα αυγά, τα ρίχνετε στα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και τη φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια ή τριμμένη με το χέρι.
Λαδώνετε ένα ταψί Νο 32, στρώνετε 4-5 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά, ώστε να καλύπτουν και τα τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνετε πάνω το μείγμα με τα μακαρόνια και στρώνετε πάνω 3 φύλλα λαδωμένα ανάμεσα τους. Γυρίζετε προς τα μέσα αυτά που προεξέχουν στα τοιχώματα, λαδώνετε την επιφάνεια της πίτας και ραντίζετε με λίγο νερό ή γάλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Τιπ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πικάντικη φέτα.

makaronopita2

 

Για το ένθετο μαγειρικής του περιοδικού Έτσι Απλά.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment