Open top menu
Margarita Cupcakes και βίντεο στο Missbloom με nutella cupcakes!

Margarita Cupcakes και βίντεο στο Missbloom με nutella cupcakes!

Ήθελα να κλείσω την προηγούμενη βδομάδα με αυτά τα cupcakes, αλλά τελικά αρχίζω αυτή την εβδομάδα! Τα έφτιαξα για το ποστ στο food blog μου στο Missbloom.gr και παράλληλα τα κέρασα σε φίλους, οπότε δοκιμάστηκαν και πέρασαν το τεστ! Μη βιαστείτε, η ιδέα δεν είναι δική μου, έχουν γίνει άπειρες φορές στο εξωτερικό, οπότε λέω γιατί να μην τα δοκιμάσω?
Επίσης έχω πάθει και ένα κόλλημα τον τελευταίο καιρό με το λάιμ, τα χρησιμοποιώ παντού (σαλάτες, ψητά, γλυκά!).
 
Εκτός όμως από τα σημερινά “Μαργαρίτα Κοκτέιλ” cupcakes, για τους λάτρεις της σοκολάτας και κυρίως πραλίνας, έχω και ένα βιντεάκι με πανεύκολα cupcakes! Ήθελα να το βάλω πριν λίγο καιρό, αλλά μια το ένα μια το άλλο, σας το παραδίδω τώρα! Εκείνη τη μέρα λοιπόν, είχε έρθει σπίτι μου η Ελένη Στασινοπούλου, διευθύντρια του Missbloom.gr και της έμαθα να φτιάχνει σοκολατένια cupcakes με πραλίνα! Ήταν η μέρα που όλοι περίμεναν πότε θα τελειώσουμε για να φάνε και τα cupcakes και την πραλίνα από τα μπολάκια, βαζάκια κτλ! Στο ενδιάμεσο βέβαια, συνειδητοποίησα ότι εκστασιάστηκαν με τα sprinkles! Ναι, αυτά τα πολύχρωμα μπαλάκια που θα δείτε ότι ρίχνουμε πάνω στα κεκάκια για τη διακόσμηση! Τα είχα έτοιμα στα μπολάκια και πήγαιναν και τα έτρωγαν! 
Ψήσαμε λοιπόν για ακόμα μια φορά στο φούρνο Maxiklasse της AEG και γελάσαμε πολύ με ό,τι λέγαμε πίσω από τις κάμερες! Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ και θα καταλάβετε ότι είναι πανεύκολα να τα φτιάξετε!
Backstage (όσα με άφηναν δηλαδή!)
 
Και μετά από τα cupcakes, πάω σε μπισκότα! Ήρθαν οι κολλητές μου να φτιάξουμε τα μπισκότα της βάφτισης του ανηψιού της μιας. Και είναι η καλύτερη μας να βρεθούμε και οι τρεις μας, να μιλάμε και να κάνουμε παράλληλα την “ψυχοθεραπεία” της ζαχαροπλαστικής! Απλά, όσο οι δυο τους είναι στο σαλόνι και κολλάνε τη ζαχαρόπαστα (που τους στέλνω εγώ από την κουζίνα) στα μπισκότα, εγώ πηγαίνω κατά διαστήματα να της ελέγχω και να τις μαλώνω αν μιλάνε και δε δουλεύουν!! 
 
Α ναι, έφτιαξα κι άλλα cupcakes, με μαρμελάδα φράουλα αυτή τη φορά, για να τα πάω δώρο σε φίλη που γιόρταζε και της αρέσουν πολύ! Απλά όσα και να φάει, μάλλον το βάζει στα μαλλιά, δεν μπορώ να καταλάβω με κάποιους ανθρώπους πώς γίνεται αυτό και μπορούν να τρώνε όσα θέλουν! Λυπηθείτε μας!
Δοκιμές και με το χρωματιστό μου Nokia Lumia1320!
Τέλος, σήμερα το βράδυ ανακοινώνονται τα βραβεία Public 2014!! Ναι, η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα πάρα πολύ να κερδίσει το βιβλίο μου – όπως και ο εκδοτικός μου!- αλλά και μόνο ότι βρίσκεται ανάμεσα στα 10 τελικά της κατηγορίας Μαγειρικής και κυρίως δίπλα σε διάσημους σεφ που θαύμαζα και θαυμάζω, τι άλλο να ζητήσω!! Είναι από αυτά τα όνειρα που κάνεις και όταν τα ζεις στην πραγματικότητα νομίζεις ότι είναι ακόμα όνειρο…Αλλά όπως λέει και μια φίλη μου: να δημιουργείς όνειρα και να τα κυνηγάς…
 
Σας φιλώ!
“Μαργαρίτα cupcakes”
 Υλικά:
(14-18 cupcakes ανάλογα τις χάρτινες θήκες)
 
110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
2 αυγά
Χυμός και ξύσμα από 1,5 λάιμ
2 κουτ. σούπας τεκίλα
1 βανίλια
210γρ. αλεύρι
1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
180γρ. γιαούρτι (στραγγ.2%)
Επικάλυψη:
1 σφηνάκι τεκίλα
300γρ. τυρί κρέμα
4 κουτ. σούπας άχνη
Ξύσμα 1 λάιμ
Ανάβουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς(αέρα). Βάζουμε χάρτινες θήκες σε ταψάκι για μάφινς. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη 3-4’. Ρίχνουμε τα αυγά και στη συνέχεια το χυμό λάιμ, το ξύσμα, την τεκίλα και τη βανίλα. Αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν, συνεχίζουμε με το γιαούρτι και τελειώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες. Αν έχετε μικρά χαρτάκια θα χρειαστείτε  18(σε δύο ταψάκια), αλλιώς αν έχετε μεγαλύτερες θήκες λιγότερα.
Ψήνουμε 20-25’. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν με ένα πινέλο τα ραντίζουμε με την τεκίλα. Μπορούμε να κάνουμε και μερικές τρύπες με οδοντογλυφίδα στην επιφάνειά τους.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με κουτάλι το τυρί κρέμα, την άχνη και το ξύσμα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει λίγο (αναλόγως μερικά λεπτά μέχρι μισή ώρα) και στη συνέχεια είτε με ένα κορνέ διακοσμούμε είτε με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στο κάθε cupcake
 
Athina Panou
Written by Athina Panou

1 Comment responses

  1. Avatar
    May 26, 2014

    Cupcakes nutella τελειααααααααααα

    Reply

Leave a comment