Open top menu
Ντιπάκια!

Ντιπάκια!

ntipakia_lays_1Περιμένεις φίλους στο σπίτι και δεν έχεις μαγειρέψει; Αν δεν προλαβαίνεις, σου έχω ιδέα! Φτιάξτε “ντιπάκια” και συνόδεψέ τα με τα νέα Lays Ντιπάκια!

Εγώ είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω και να τα συνδυάσω με  τις παρακάτω στις συνταγές. Εξάλλου έχουν το κατάλληλο σχήμα για να τα “βουτάς” μέσα στο ντιπ! Αν θέλεις βέβαια να τα δοκιμάσεις και από κοντά, θα με βρεις στον Σκλαβενίτη Καλλιθέας (ΙΖΟΛΑ) την Παρασκευή 18/11 (5.30-7.30μμ.) και το Σάββατο 19/11 (11.30πμ. – 2.30μμ.).

Θα δοκιμάσεις τις δύο γεύσεις, ντομάτα με μεσογειακά μυρωδικά και με τσίλι! Μέσα σε κάθε συσκευασία, υπάρχει ένα φακελάκι με μίγμα μπαχαρικών, που το ανακατεύεις με γιαούρτι και έχεις πολύ εύκολα ένα δροσιστικό ντιπ. Αν θέλεις όμως επιπλέον ιδέες, θα βρεις παρακάτω!

Ντιπ με αβοκάντο

Υλικά για 4 άτομα

2 ώριμα αβοκάντο (μεσαία – μεγάλα)
10-15 ντοματίνια
χυμός από 1 λεμόνι
2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαιντανός
1/2 – 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 φακελάκι μείγμα μπαχαρικών Lays
4-5 κουτ. σούπας γιαούρτι 2%

Βγάζουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε με το πιρούνι. (Θέλουμε να υπάρχουν και κομματάκια γι΄αυτό τα “δουλεύουμε” με το πιρούνι).
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στο αβοκάντο. Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο αβοκάντο.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το μείγμα μπαχαρικών Lays. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση των μπαχαρικών, οπότε προσθέτουμε και επιπλέον μείγμα.
Αποφεύγουμε το αλάτι διότι περιέχει το μείγμα και τα πατατάκια!

Σημείωση: Είναι τύπου γουακαμόλε, γιατί δε χρησιμοποιούμε κρεμμύδι, κόλιανδρο και καυτερή πιπεριά. Επίσης προσθέτουμε το γιαούρτι για να γίνει πιο “ντιπάτο”!

Ντιπ  χούμους με γιαούρτι

Υλικά (για 8-12 άτομα):

1 κιλό ρεβύθια

1 ½   κούπα ταχίνι

1/3 κούπας ελαιόλαδο (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο)

½ – 1 κούπα χυμός λεμονιού

2 κουτ. γλυκού κύμινο

2-3 φακελάκια μίγμα μπαχαρικών Lay’s ντιπάκια

2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό 2%

Εκτέλεση:

Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνετε για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε καλά  και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν. Ανά διαστήματα προσέχετε μήπως χρειαστεί να ξαφρίσετε την επιφάνεια.

Μόλις βράσουν (θα χρειαστεί αρκετή ώρα), τα στραγγίζετε και αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία τους. Αποφύγετε να τα βάλετε καυτά στο μπλέντερ.

Στη συνέχεια τα ρίχνετε στο μπλέντερ και βάζετε σε λειτουργία για 1-2 λεπτά. Σταματάτε και προσθέτετε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το κύμινο και το μίγμα μπαχαρικών Lay’s. Αν το μπλέντερ έχει άνοιγμα ώστε να ρίχνετε και το ελαιόλαδο σιγά σιγά, συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο. Αν δεν έχει, σταματάτε το χτύπημα και ρίχνετε σε δόσεις το ελαιόλαδο.

Στο τέλος δοκιμάζετε αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο χυμό λεμονιού ή μπαχαρικά.

Αφού έχει ομογενοποιηθεί, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με κουτάλι. Δεν απαιτείται μπλέντερ σε αυτό το στάδιο.

Σερβίρετε με τα τσιπς.

Σημείωση:

  • Δεν προσθέτουμε αλάτι, αφού περιέχει το μίγμα μπαχαρικών Lay’s. Επίσης δεν χρησιμοποιούμε σκόρδο, για να αποφύγουμε βαρύ αποτέλεσμα. Εξάλλου θέλουμε να συνδυαστεί πιο ισορροπημένα με τα τσιπς.

 

ntipakia_lays_2

Ντιπ με ανθότυρο και πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά (για 6-8 άτομα):

500γρ. ανθότυρο

2-3 ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

150-200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1-2 φακελάκια μίγμα μπαχαρικών Lay’s ντιπάκια

Εκτέλεση:

Στραγγίζετε τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης από το βάζο και στη συνέχεια τις ψιλοκόβετε.

Στο μπλέντερ βάζετε το ανθότυρο σε κομμάτια. Χτυπάτε για 1 λεπτό, σταματάτε και προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης, την πάπρικα και το μίγμα μπαχαρικών Lay’s. Συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.

Στο τέλος ρίχνετε και το γιαούρτι και χτυπάτε ελάχιστα να ενσωματωθεί.

Σημειώσεις:

  • Αποφύγετε να πολτοποιήσετε μόνες τους τις πιπεριές Φλωρίνης, γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά και θα «νερώσουν» το ντιπ σας.
  • Δεν προσθέτουμε αλάτι, αφού το μίγμα μπαχαρικών Lay’s περιέχει. Γι’ αυτό το ντιπ που προκύπτει είναι δροσερό, με μεσογειακές νότες και όχι πολύ αλμυρό. Φυσικά σε περίπτωση που θέλετε, ρίχνετε περισσότερο μίγμα μπαχαρικών.

 


 

Ντιπ με γιαούρτι και μουστάρδα

 

Υλικά (για 6-8 άτομα):

500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

4-5 κουτ. σούπας μουστάρδα (mild)

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1-2 φακελάκια μίγμα μπαχαρικών Lay’s ντιπάκια

(προαιρετικά λίγη σκόνη κουρκουμά)

 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε την πάπρικα και το μίγμα μπαχαρικών Lay’s. Δοκιμάζετε αν θέλετε πιο έντονο αποτέλεσμα. Αν χρησιμοποιήσετε και λίγη σκόνη κουρκουμά, θα δώσει πιο έντονο κίτρινο αποτέλεσμα.

Σημειώσεις:

Μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο ντιπ αντικαθιστώντας τη μουστάρδα με κέτσαπ.

Μπορείτε να προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο, αν θέλετε να κάνετε το ντιπ πιο «δροσερό».

Θα μπορούσατε να προσθέτετε και λίγη μαγιονέζα, αλλά θα κάνει βαρύ το αποτέλεσμα.

 

 

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment