Open top menu
S.Pellegrino Young Chef 2016

S.Pellegrino Young Chef 2016

elis7800-copy

Ένα ξεχωριστό δείπνο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, από τα S.Pellegrino και Acqua Panna στο εστιατόριο F+W στο Κολωνάκι. Όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί, είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά το νικητή του ημιτελικού S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016, για την περιφέρεια της Μεσογείου, Νίκο Μπίλλη και να γευτούμε το πιάτο που του έδωσε το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού που θα διοργανωθεί στο Μιλάνο στις 15 Οκτωβρίου, το «Νοστιμον ΄Ημαρ».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο περσινός φιναλίστ του διαγωνισμού S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2015 Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία της συμμετοχής του και κάλεσε το φετινό νικητή του ημιτελικού να παρουσιάσει το πιάτο του. Στη συνέχεια, ταξιδέψαμε γευστικά, δοκιμάζοντας το «Νοστιμον Ήμαρ», ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με το ειδικά σχεδιασμένο μενού του chef Olivier Campanha, o οποίος ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του ημιτελικού S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016 για την περιφέρεια της Μεσογείου, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ στις 31 Μαΐου 2016. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό της Τοσκάνης Acqua Panna και το ελαφρώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό S.Pellegrino ανέδειξαν, με ιδανικό τρόπο, το πιάτο που θα ταξιδέψει στο Μιλάνο αλλά και τα υπόλοιπα πιάτα.

elis8383

Το «Νοστιμον Ήμαρ» έχει ως πηγή έμπνευσης το Πήλιο, τόπο καταγωγής του ανερχόμενου chef και αναδεικνύει την ποικιλομορφία της ελληνικής φύσης. Με βάση την παλαμίδα, το πιάτο ντύνουν γευστικά τοπικά και αγαπημένα υλικά, όπως λούπινα, πέρλες από αβγοτάραχο, τσιτσίραβλα, τσιγαρέλι με άγρια χόρτα και αρωματικά, σαν ένα σπινιάλο με διάφορα είδη οστράκων και ποικιλία μυρωδικών, όπως δενδρολίβανο και θυμάρι.

«Για μένα η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν μια ευκαιρία να προβληθεί η ελληνική γαστρονομία που εξελίσσεται συνεχώς, ξεπερνά τα όρια της χώρας μας και τοποθετείται με δυναμικό τρόπο στο χάρτη της παγκόσμιας γεύσης. Το «Νόστιμον Ήμαρ» εκφράζει την επιστροφή στις ρίζες. Ο νόστος – που έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη “Νόστιμος” – με οδηγεί πίσω στις παιδικές μου αναμνήσεις, σε έντονες γεύσεις και αρώματα του τόπου που μεγάλωσα, όπου κάθε υλικό αποτελεί ένα είδος προσωπικού “σταθμού”, δήλωσε ο Νίκος Μπίλλης.

Η Δήμητρα Φιλίππου, Brand Manager S.Pellegrino & Acqua Panna δήλωσε: «Τα προϊόντα μας υποστηρίζουν κάθε ενέργεια που προωθεί την κουλτούρα και το μέλλον της γεύσης σε όλο τον κόσμο. Και αυτός είναι ο στόχος του διαγωνισμού S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016. Να αναδειχθούν τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας, που θα φέρουν μία νέα πνοή και θα πάνε την τέχνη αυτή πιο μπροστά. Είμαστε πολύ περήφανοι που για δεύτερη χρονιά, τις χώρες της Μεσογείου θα εκπροσωπήσει ένας Έλληνας και του ευχόμαστε, μέσα από την καρδιά μας, καλή επιτυχία!»

elis8363

Τελος, μπορούμε όλοι να βάλουμε το χεράκι μας όσον αφορά κάποιο άλλο βραβείο και να ψηφίσουμε τον Νίκο! Θα υπάρχει και ένα βραβείο από το κοινό, συγκεκριμένα το «S.Pellegrino Inspiring Message Award», που για πρώτη φορά θα δοθεί, κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το κοινό, στον δημιουργό του πιο εμπνευσμένου πιάτου. Μπορείτε να ψηφίσετε στο link εδώ: 

 https://www.finedininglovers.com/special/sanpellegrinoyoungchef2016/blog/vote-inspirational-message/

 

Καλή Επιτυχία Νίκο!

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment