Open top menu
Πρασόπιτα

Πρασόπιτα

prasopita-2

Πρασόπιτα (9-12τμχ.)

Υλικά
• 800 γρ. πράσα καθαρισμένα
• 2 κρεμμύδια φρέσκα
• 1/3 ματσάκι άνηθος
• 200 γρ. Φέτα Χωριό
• 1 αυγό
• ½ κουτ. γλ. πιπέρι
• 1 κουτ. γλ. αλάτι
• 1 κουτ. γλ. αποξηρ. δυόσμος
• 3 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι
• 150 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος ανάλατο σοφτ
• 9 φύλλα κρούστας
• 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τηγάνι

 

prasopita-1

Εκτέλεση
1. Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Ρίχνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα πράσα με τα κρεμμύδια μερικά λεπτά, να μαραθούν λίγο. Τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και αφήνετε μερικά λεπτά να πέσει η θερμοκρασία. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μπολ.
2. Χτυπάτε το αυγό με ένα πιρούνι και το προσθέτετε στο χλιαρό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς . Προσθέτετε το καλαμποκάλευρο, το ξηρό δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
3. Θρυμματίζετε τη φέτα με το χέρι σας και τη ρίχνετε στο μπολ.
4. Λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος Ανάλατο σοφτ. Ανοίγετε τα φύλλα , βουτυρώνετε ένα ταψάκι 30*35εκ. τοποθετείτε ένα φύλλο, το βουτυρώνετε με πινέλο και σκεπάζετε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν.
5. Πάνω σε αυτό τοποθετείτε τρία ακόμα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κάθε φορά ενδιάμεσα. Ρίχνετε τη μισή γέμιση, τοποθετείτε ένα φύλλο ζαρωμένο, βουτυρώνετε και ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση.
6. Γυρίζετε τα κάτω φύλλα που προεξέχουν. Στρώνετε από πάνω 4 φύλλα, βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα και τα διπλώνετε στις άκρες ώστε να μην προεξέχουν. Τέλος αλείφετε με βούτυρο την επιφάνεια.
7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην κάτω αντίσταση για 15’ και στη συνέχεια ρυθμίζετε πάνω-κάτω αντίσταση για επιπλέον 30-40 λεπτά (αναλόγως το φούρνο) να ροδίσει. Αν δεν έχετε κάτω αντίσταση, ψήνετε κατευθείαν πάνω-κάτω.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment