Open top menu
Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Ω ναι, με πήρε η μπάλα κι εμένα με τον σημερινό Άγιο και έβαλα αυτή τη συνταγή! Πώς να δικαιολογηθώ όμως και πού να κρυφτώ, ότι δεν πιστεύω σ’ αυτά κτλ κτλ και ότι απλά ήθελα να τα χαρίσω σε φίλους?! Έχω πάντως μάρτυρες αν θέλετε διαπιστεύσεις…όπως τους είπα, ας δίνουμε αγάπη στο διπλανό μας, τους διπλανούς μας με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας!
Από την άλλη βέβαια, σκέφτομαι ότι έχει και λίγο πλάκα η σημερινή μέρα, όσο και να χτυπιόμαστε, υπάρχει καταιγισμός χαριτωμένων μηνυμάτων, εικόνες, μπαλόνια, καρδούλες, πυροτεχνήματα…οπότε αν το σκεφτείτε και να θες να στραβομουτσουνιάσεις, θα γελάσεις στο τέλος, οπότε να πώς σου έφτιαξε τη μέρα! Ok…αυτός ο συλλογισμός παίζει και να είναι μόνο δικός σου οπότε ας μην το συνεχίσω!
Ούτως ή άλλως μιλάμε τώρα για cupcakes, άρα μ΄αρέσουν, άρα αυτός και μόνο ο λόγος φτάνει!
Και λίγες ώρες ακόμα κρατάει και το giveaway σε προ-προηγούμενο ποστ και σκέφτομαι ότι έχω να καταγράψω εκατοντάδες ονόματα και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμμετοχές σας! Και όπως έγραψα και στο fb, τελικά λέω να κληρώσω και έναν που θα κερδίσει το γλυκό(προφανώς θα το ξαναφτιάξω, μπαγιάτικο δε θα το έδινα, αλλά έτσι κι αλλιώς είχε εξαφανιστεί), αρκεί βέβαια να μένει Αθήνα! Αν όχι, δεύτερο όνομα κτλ κάποια στιγμή θα το πετύχουμε! Παρασκευή απόγευμα αποτελέσματα με update στην ανάρτηση της κλήρωσης, αλλά και ταυτόχρονα στο facebook. 


Kisses!!

Υλικά για cupcakes(15-16)

180γρ. αλεύρι
3κ.σ. κακάο
1/2κ.γ. σόδα
170γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2κ.γ. βανίλια
120γρ. γάλα
1κ.γ. ξίδι

1. Ανάβουμε το φούρνο στους 170-175 βαθμούς C(αέρα, αλλιώς προσαρμόστε στις αντιστάσεις).
2. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφιν.
3. Βάζουμε το ξίδι μέσα στο γάλα και αφήνουμε.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τη σόδα.
5. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
6. Ρίχνουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα.
7. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι-κακάο, το γάλα, υπόλοιπο αλεύρι-κακάο.
8. Προκύπτει ένα κόκκινο μείγμα. Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε 18-20′.
9. Αφού κρυώσουν τα κλείνουμε σε κουτί ή τάπερ για να μην ξεραθούν μέχρι να τα σερβίρουμε με το γλάσο τους.

Υλικά για γλάσο:
 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400γρ. άχνη κοσκινισμένη
200γρ. τυρί κρέμα
1κ.γ. βανίλια

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ρίχνοντας λίγο λίγο την άχνη να αφρατεύει. Ενδιάμεσα ρίχνουμε και τη βανίλια. Μπορεί κάποια στιγμή το μείγμα να φαίνεται σφιχτό, αλλά θέλουμε να ενσωματωθεί η άχνη και μετά να ρίξουμε το τυρί κρέμα για να ομογενοποιηθεί καλά και να μην γίνει ρευστό το μείγμα. Όταν προσθέσουμε το τυρί κρέμα, χτυπάμε 1-2′ ακόμα και το μείγμα γίνεται απαλή κρέμα και όσο χρειάζεται σε υφή για να μπορούμε να τη βάλουμε με κορνέ πάνω στα κεκάκια.

Παρατηρήσεις:
– Η ποσότητα του κέικ βγάζει 15-16 κανονικά προς μεγάλα cupcakes. Αν έχουμε ένα ταψάκι, αναγκαστικά ψήνουμε τα 12 και μετά ό,τι μας έχει περισσέψει. Σκεπάζουμε το μπωλ με τη ζύμη που περίσσεψε, με μια πετσέτα, απλά μπορεί μετά να μην βγει τόσο καλή η υφή του όπως αν ψηνόταν αμέσως. Αν έχουμε δύο ταψάκια τα ψήνουμε σε αέρα ταυτόχρονα.
– Αν φυσικά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χρώμα, αρκεί και το κακάο που έχετε βάλει, οπότε θα είναι σοκολατένια.

Athina Panou
Written by Athina Panou

15 Comment responses

  1. Avatar
    February 14, 2013

    Κουκλάκια τα cupcakes!!!

    Reply

  2. Avatar
    February 14, 2013

    Αν και η σημερινή μέρα δεν είναι ότι καλύτερο,τα cupcakes φαίνονται υπέροχα!!!

    Reply

  3. Avatar
    February 14, 2013

    Πραγματικά είναι όλα υπερβολικά όσα αφορούν αυτή τη μέρα. Αλλά τα κεκάκια σου είναι όπως πάντα αξιοζήλευτα.

    Reply

  4. Avatar
    February 14, 2013

    Θα σταθώ σε αυτό που είπες &quot;ας δίνουμε αγάπη στο διπλανό μας, τους διπλανούς μας με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας!&quot;<br />Καλό σου βράδυ!!!

    Reply

  5. Avatar
    February 14, 2013

    Πολύ όμορφα! Καλό βράδυ Αθηνούλα:)

    Reply

  6. Avatar

    Αθηνά καλημέρα :)<br />Πολύ λαχταριστά φαίνονται τα σημερινά cupcakes σου!<br />Θα μου λύσεις όμως δύο απορίες που έχω;<br />1. Τις κόκκινες διακοσμητικές καρδούλες που τις βρίσκεις; Τις αγοράζεις ή τις δημιουργείς; Αν τις αγοράζεις, που μπορώ να βρω και εγώ;<br />2. Προχθές έφτιαξα για 2η φορά τα cupcakes σοκολάτας σου αλλά για 2η φορά ενώ μου πέτυχαν στη γεύση και στο ψήσιμο, δεν μου πέτυχαν

    Reply

  7. Avatar
    February 15, 2013

    Είναι άπαιχτα τα άτιμα! Και η κρέμα κάθεται τόσο μα τόσο ομοιόμορφα…<br />Αχ βαχ.<br />Μη δικαιολογείσαι Αθηνούλα, είσαι ερωτοχτυπημένη!!!<br />Και φυσικά να κληρώσεις έναν ακόμα για το γλυκάκι!! τέλεια!!!<br />(είχα ξεχάσει να βάλω το giveaway στο σπιτάκι μου….τώρα το θυμήθηκα και είναι πολύ αργά….)<br />

    Reply

  8. Avatar
    February 15, 2013

    Εγώ μπορώ να έχω όλα τα cupcakes της ανάρτησης ασχέτως Αγίου Βαλεντίνου; Άλλωστε, η γιορτή πέρασε ενώ η υπογλυκαιμία μου είναι πάντα εδώ… 😉

    Reply

  9. Avatar
    February 16, 2013

    Δεν χρειάζεται να είναι του Αγιου Βαλεντίνου για να κάνουμε αυτά τα κεκάκια..<br />Γενικά εμείς κάνουμε ξεχωριστές τις μέρες μας.<br /><br />Πολύ όμορφα τα στόλισες Αθηνά μου.<br /><br />Φιλιά πολλά

    Reply

  10. Avatar
    February 18, 2013

    Για ακόμη μία φορά καταπληκτικές δημιουργίες!!

    Reply

  11. Avatar
    February 19, 2013

    Τοσο χαριτωμένα!<br /><br /><br />www.beautyfollower.blogspot.gr

    Reply

  12. Avatar
    February 22, 2013

    Καλημέρα με λένες Δώρα και είμαι νέα στην παρέα σας! Αθηνά ήθελα να σου πως και εγώ ότι οι συνταγές σου είναι μοναδικές και ότι έχω φτιάξει άρεσε πολύ!! Από τα cupcakes δεν έμεινε ούτε ψίχουλο…

    Reply

  13. Avatar

    γεια σας με λενε μαρια αλεξια εκανα την συνταγη ειναι φανταστικη η απορια μου ειναι μου οτι στο γλασο ενω το χτυπισα αρκετα το βουτυρο με την αχνη και μετα προσθεσα το philadelfia και ξαναχτυπισα αρκετα η ζαχαρη δεν ελιωσε και εκανε κριτσι κριτσι στο στομα.πως γινεται να λιωσει τελειως και να μην την καταλαβαινουμε??????????

    Reply

  14. Avatar
    September 02, 2017

    Καλησπέρα Αθηνά! Εάν θέλω να το κάνω μεγάλο κέικ τι ποσότητες θα υπολογίσω; και πόση ώρα ψήσιμο; θα ήθελα να το κάνω τούρτα για τα γεννεθλια της μικρής μου! Ευχαριστώ πολύ!

    Reply

    • Avatar
      October 04, 2017

      Σταυρούλα με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση! Για κέικ γενικά να ξέρεις είναι σχετική η ποσότητα αναλόγως τα ταψάκια που θα χρησιμοποιήσεις! Θα μπορούσες να διπλασιάσεις την ποσότητα και να τη μοιράσεις σε δύο ταψάκια διαμέτρου 26-28εκ. Και ο χρόνος θα πάει σίγουρα 30-40 λεπτά. Αλλά και πάλι αν δεν ξέρω τον φούρνο σου, δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά! Σίγουρα στο μισάωρο πρέπει να ελέγξεις με οδοντογλυφίδα.

      Reply

Leave a comment